Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Escapelle esemény utáni tabletta mellett lehetek terhes?
Egy korábbi válaszoló írta, hogy terhes lett escapelle tabi ellenére! Nos akkor ő nem akkor vette be a tablettát,amikor a probléma volt, hiszen pontosan aktus utáni 72. órán belül kell bevenni, akkor pedig aktus által bekerült spermium vándorlási indeje miatt kell hatnia a tablettának. Tehát neki már korábban volt beágyazódása, gondolom rendszeres volt a szexuális élete is. Lehet pont a tabletta előtt 1nappal vagy régebben történhetett a baleset.
Az én tapasztalatom: nekem pár nap múlva jelentkezett a vérzés,amit generált az escapelle, mert leválasztotta a méhnyálkahártyám korábban, minthogy meg kellett volna jönnie.Rá 6 hétre megjött a rendes menzim is.
Azt hiszem félreértettél. Az aktus után 6 órával bevettem. Előtte nem szexeltem abban a hónapban. Óvszert használtunk, elszakadt. Tudtam, hogy peteérésem lehet, ezért vettem be Escapelle-t. De azt még nem tudtam, hogy hogy működik. Miután terhes lettem, utánanéztem kicsit.
A csak 70%-os sikeresség oka az, hogy ha a peteérés már megkezdődött, vagy lezajlott, az Escapelle a beágyazódásra nem tud hatni. Azt tudja gátolni, hogy megtörténjen az ovuláció. Eltolja egy pár nappal a dolgot, és így a petesejt csak akkorra érik be, amikorra már az aktus során bekerült spermiumok jó eséllyel mind elpusztultak.
Vagyis, ha a tabletta bevételekor a peteérésed lezajlott, akkor lesz jelen megtermékenyíthető petesejt, mert az ovuláció megvolt, és be tud ágyazódni, mert az esemény utáni azt nem gátolja. Függetlenül attól, milyen hamar veszed be szex után. Így lettem terhes. Hiába vettem be hat órán belül az aktus után, ha ettől függetlenül már volt érett petesejtem.
Szóval nem mondom, hogy nincs okod izgulni, de ha nem érzékelsz mellfeszülést, azért jó eséllyel rendben vagy. Nekem egyértelműen volt. Hányinger álalában csak a későbbi hetekben jelentkezik, szóval az lehet véletlen.
Forrás az Escapelle hatásmechanizmusáról pl itt, angolul: [link]
De mi történt??? Nem vettél be rá vmi gyógyszert??? Ennyi idő alatt már régen kiszáradtál volna, nem kötöttek infúzióra?? Huhh... na remélem jobban vagy.
Ami az én tapasztalatomat illeti, eddig 2x vettem be ilyen tabit, és sose lettem terhes. Sőt, mi 3 éve megszakítással nyomjuk és nem lettem terhes. De: nem vagyok meddő, mivel mostanában meg párszor nem volt megszakítás, és érzek ám tüneteket :)
Idegeskedés miatt volt hasmenésem, csak 1-2x naponta, nem 5x, és ittam elég folyadékot, már jól vagyok! Köszi.
Nincs mellfeszülés.., remélem rendben leszek! Teljesen persze nem nyugodtam meg! De amik tünetek vannak, ugyanúgy lehetnek pms tünetek is, meg más miatt is! Vérzés meg nem volt! Bár nem tudom, hogy mindig van-e beágyazódáskor vérzés! Ha mindig van, akkor bizti nem vagyok terhes! :)
Elmúlt a probléma, és vele együtt a hasmenés is! Jól vagyok!
Köszönöm a válaszokat! Remélem minden rendben lesz akárhogy alakul is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!