Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Escapelle esemény utáni...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Escapelle esemény utáni tabletta mellett lehetek terhes?

Figyelt kérdés
Peteérés környékén (14.-15. nap körül történt az eset)! Szedtem előtte fogamzásgátlót, de ebben a hónapban gyakran hasmenésem volt, így valószínűleg ki is ürült a gyógyszer, ezért vettem be esemény utánit! Semmi mellékhatás nem jelentkezett tőle, meg sem éreztem! 24. napomon vagyok! Teszteljek? Ilyenkor már mutat valamit? Mik az esélyeim?

2014. aug. 30. 12:36
1 2 3
 11/30 A kérdező kommentje:
4,6,7es válaszolónak írtam (61%os)
2014. aug. 30. 13:24
 12/30 A kérdező kommentje:
Te mitől vagy ilyen okos? Orvos vagy, vagy gyógyszerész! Ha nem értesz hozzá, ne szólj bele! Hasmenés alatt kiürülhet a gyógyszer! Akkor viszont van ciklus!
2014. aug. 30. 13:28
 13/30 anonim ***** válasza:

Kérdező, bármikor véd az eseményutáni, ha 72órán belül bevetted. Te 24 órán belül vetted be, tehát a terhesség kizárható. Tesztelni pedig aktus után 2héttel, vagyis aktus utáni 14. napon érdemes!

Valószínűleg nem leszel terhes.

2014. aug. 30. 13:48
 14/30 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Várom a további tapasztalatokat! :)
2014. aug. 30. 13:51
 15/30 anonim ***** válasza:

"Kérdező, bármikor véd az eseményutáni, ha 72órán belül bevetted." -> ez nem igaz. Én teherbe estem. Pont a termékeny napok alatt vettem be az esemény utánit, 6 órával az aktus után. Sajnos a peteérésem már megkezdődött, emiatt az Escapelle nem hatott. Terhes lettem.

Szóval nem lehet tudni egyértelműen sajnos. 50-50% esély. Tesztelj majd ha eljön az ideje.

Szurkolok, hogy neked minden úgy alakuljon majd, ahogy szeretnéd.

2014. aug. 30. 13:53
 16/30 A kérdező kommentje:
Köszi! Jelentkeztek nálad mellékhatások? Voltak tünetei annak, hogy terhes vagy? Megtartottátok a babát? Egészséges? :$
2014. aug. 30. 13:57
 17/30 anonim ***** válasza:

Az Escapelle-nak nem voltak mellékhatásai nálam. Egy kis vérzés volt utána, de az valószínűleg nem az Escapelle hanem a magzat beágyazódása miatt jelentkezett.

A terhességet abból sejtettem, hogy megnőttek a melleim és a hangulatom is fura volt. Egyszer hányingerem is lett később.

Ne aggódj, az Escapelle-nek semmilyen negatív hatása nincs a magzat fejlődésére, ha esetleg teherbe estél.

Mi nem tartottuk meg, de az nem emiatt volt.

Remélem, minden rendben lesz!

2014. aug. 30. 14:05
 18/30 A kérdező kommentje:
Nekem semmi mellékhatás nem jelentkezett, nem is véreztem, nem nőttek a melleim sem! Kicsit feszül a hasam, és egyszer volt egy kis hányingerem! De ezt az idegesség is okozhatja, a gyógyszer, és az esetleges terhesség is! Szóval nem tudom! Természetesen nem tervezünk még babát a párommal, azért is vettem be a bogyót! Ha mégis becsúszik, még nem tudom mi lesz a sorsa! :$
2014. aug. 30. 14:20
 19/30 anonim ***** válasza:
Nem vagyok orvos, viszont orvoscsaládban nőttem fel. És ez nem úgy működik, hogy hoppá, egyet nem vettél be és ripsz-ropsz visszaáll a ciklus. Mellesleg, nem tudjuk, h mennyi idő telt el a bevétel meg a hasmenés között. Harmadszor pedig, hónapok kellenek a tabinak, h kiürüljön rendesen. Ergo: mivel ennyi hormont bevettél, terhes biztosan nem vagy. Viszont a következő levélig védekezzetek pl gumival.
2014. aug. 30. 15:25
 20/30 A kérdező kommentje:

Sajnos nem egyszer ment a hasam, hanem az elmúlt 2-3 hétben szinte folyamatosan (1-2 nap kivételével)! A fogamzásgátlót pedig csak fél éve szedem, uh nem 3-6 hónap, mire kiürül így! Ha csak 1 maradhatott volna ki, akkor nem idegesítene ennyire..., főleg hogy vettem be esemény utánit is! A felszívódással szintén tisztában vagyok!

Az esemény utáni érdekelt engem! A tapasztalatok, hogy ha pont akkor volt peteérésem, attól még hatott-e?!

2014. aug. 30. 15:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!