Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A barátom nem szeretné, hogy fogamzásgátlót szedjek. Mit tegyek? [Folyt. Köv. ]
Köszi a válaszokat. :-) Kb 1 éve voltam nőgyógyásznál.
Szedtem 2 hónapig, de aztán abbahagytam, most 1 év után megint szedhetném, de azt olvastam itt más kérdéseknél, hogy nem célszerű így "szórakozni vele" hogy szedem pár hónapig aztán nem s megint.
Vannak krémek, kúpok és egyéb hormonmentes készítmények, amik szintén megakadályozzák a nem kívánt terhességet.. Ugyanúgy megbízható, mint a tabi, persze csak ha megfelelően használod :)
Én szedtem 9 hónapig fogamzásgátlót, nekem nem vált be. Csökkentett hormontartalmú volt, de ennek ellenére erősek voltak a mellékhatásai. Nem tudtam megszokni, kipattogtam tőle, hullott a hajam, bőgtem.. A ciklusom rendszeres volt, de mióta abbahagytam felborult minden. Kész káosz, soha többet nem szedek semmit, az fix. :)
én mérlegelnék,ha nagyon félsz attól hogy meddő leszel tőle,(bár ilyet a dokim nem mondott,csak azt h a méhen kívüli terhesség esélylét csökkenti később nameg a petefészekrák kialakulásást és ciszták kialakulását)akkor a 2rossz közül döntsd el h melyik a jobb 1: úgy leszel meddő hogy szégyen szemre abortuszod által kikaparnak,vagy úgy hogy szedted rendesen és nem volt abortuszod,nem túrtak a méhedben a műtőasztalon. Amúgy édesanyám is szedett anno (most 50éves) akkor gondolhatjátok h 30éve milyen gyógyszerek lehettek!!és makk egészséges és 2egészséges babát a világra hozott,engem és a nővéremet 10év különbéggel!! (2 között is gyógyszer,mert nagyon vigyázott mindig is!)ám egy ismerősömnek nemrég volt abortusza akik gumit használtak a lány 18éves,még suliba jár. eltudod képzelni az idegállapotát? karikás szemek stb. MÉRLEGELJ,beszélj a nőgyógyásszal hogy ő mit tanácsol. (én lindynette 20at szedek 3éve, azóta kevesebb a menszeszes görcsöm,szebb a bőröm)
21L
kedves utolsó válaszoló! az előtted lévő a többiek válaszára válaszolt. talán ha elolvasnád a többit is,ők azt állítják hogy a fogátlótól meddő lesz. És akit próbáltál fikázni,pont azt írta h ő még erről NEM HALLOTT!! DE ha annyira fél a kérdező akkor válasszon hogyan lesz meddő.úgy h kikaparják,vagy ahogy a többiek állitják. Gyógyszerrel,kaparás,műtét stressz nélkül!!. Mi ebbe a bonyolult??pfff egyesek idejönnek oltogatni mert nincs jobb dolguk.te is lehetsz terhes ha mejd kiszakad a gumi!!! Nem kívánom senkinek...na mind1 ez az én ügyem nem offolok többet.
amúgy szerintem is szedhetnéd titokban. majd megnő a cicid tőle annyi tűnik fel a barátodnak :p ha majd lebuksz,megmondhatod h nagyon féltél,összeveszni vele nem akartál,de mindenesetre értékeld h mennyire félt téged!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!