Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A barátom nem szeretné, hogy fogamzásgátlót szedjek. Mit tegyek? [Folyt. Köv. ]
Köszi mindenkinek a gyors válaszokat. :-)
Gyógyszert szedtem kb 1 éve, mert az egyik exem meg ragaszkodott a gyógyszerhez, de most hogy így olvasom h meddőséget okoz meg ilyenek, nem valószínű, hogy beszedném megint. Valami 5let még, hogy óvszer mellett hogyan védekezzek én is? :-)
"Az óvszer pedig biztonságosabb a tablettánál és meddő sem lesz tőle."
ez nem igaz, a tabletta pearl indexe sokkal jobb mint a gumié.
nelegyetek már ilyen maradiak. ha a foggátló káros lenne nem forgalmaznák. ha egy olyan orvos írja fel aki előtte megvizsgál, akkor semmi bajod nemlesz a tablettától. én 8 éve szedem, több ismerősöm is 6-10 évig szedte a tablettákat és elsőre összejött a baba, és teljesen egészséges, boldog picik.
24L
ja és anyám is tablettát szedett, és mégis szült 2 egészséges gyereket...ezek a tabletta ellenesek fanatikusok, és szartsem tudnak az egészről, csak innen onnan hallanak dolgok, ezeket összerakják, és akkor kijelentik h ők nemveszeik be, mert ezmegazmeg az. hát egészségükre, én leszarom őket, és meggyőzni sem akarom, azaz ő döntésük. csak zavar amikor jönnek ide az ilyenek és győzögetik megfele atudatlan embereket. kimondanak egy mondatot a naív ember mer rögtön elhiszi. pl: meddő leszel tőle.
azért mert 1-2-3 nő meddővé vált az nemazt jelenti h minden nő meddő lesz, és ezek közel sem bizonyított tények h a tablettától lett meddő. vagy voltak arra utaló jelek h a tabletta nemjó az illetőnek, de leszarta és nem foglalkozott vele. olyan nincsen h csakúgy látatlanba meddő leszel.
ha az orvos tabletta előtt megvizsgál, és utána is rendszeresen jársz szűrésre és májfunkcióellenőrzésre nem lesz a tablettától semmi bajod. csak bekell tartani az előírásokat. és kicsit utána olvasni és utána kérdezgetni a dolgoknak, de nem ilyen gyk-s tablettaellenes fanatikusoktól, hanem szakemberektől, akik tudják h mit beszélnek.
Nos speciel én ilyen szakterületen dolgozom, így láttam pár ilyen esetet, nem is olyan keveset. Az egy dolog, hogy nem reklámozzák, hogy meddőséget okoz, ám mindenkinek a maga dolga, hogy szedi-e, én a szakterületemet úgy érzem kellően ismerem és a nem szedés mellett döntöttem. Innentől döntse el mindenki maga. És tény, hogy az óvszer és a spermicid együtt tökéletes védelmet nyújt. Önmagában az óvszer is elegendő, a spermicid annak nem jó, aki még kezdő a használatában.
Viszont ha tényleg óvszerszakadási problémák vannak, akkor ajánlott használni vagy pharmatexet vagy valami más spermicidet mellé. Ezerszer jobb, mint bármely hormonális készítmény. Akármilyen alacsony hormontartalmú valami, akkoris megszünteti a peteérést. Én nem birizgálnám a hormonrendszert...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!