Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A párom azt szeretné ha fogamzásgátlót szednék. Vannak hátrányai a fogamzásgátlóknak?
a mostani fogamzásgátlókban már nagyon kevés hormon van szerencsére, úgyhogy nyugodtan szedheted
bár vannak, akiknek még azt a kicsit sem tűri el a szervezete - én ilyen vagyok, nem szedhetem
bármelyiket próbáltam, egyik se vált be, mert megbolondította a hormonháztartásomat - olyanokat okozott, hogy pl egyszer 3 hónapokik nem jött meg, aztán két hétig egyfolytában véreztem
de a legjobb, ha megbeszéled egy nőgyógyásszal, biztosan megtaláljátok a legjobb megoldást
Én több, mint 4 éve szedem és csak jókat tudnék róla mondani! Azért mert esetleg másnak voltak rossz tapasztalatai, nem biztos, hogy a te szervezeted is rosszul fog reagálni a tablettára! Ki kell próbálni és ha rosszul vagy tőle, vagy vérezgetsz (de az első 3 hónapban normális) akkor ki kell próbálni egy másikat is! Ha már az sem jó, akkor valószínűleg nem bírja a szervezeted! Ennyi próbát megér szerintem, mert a legbiztonságosabb védekezési módszer és a mensidet is rendberakja, lecsökken majd a mennyisége is és mindig tudod, mikor jön meg. ha netán pont nyaraláskor, akkor tudod késleltetni, ha tovább szeded!
Ha van még kérdésed, akkor szívesen válaszolok!
3.-4. válaszolónak! Mielőtt okoskodni kezdenétek, elolvashatnátok egy fogamzásgátlónak a betegtájékoztatóját!!!
Semmi sem bizonyított azokból, amiket felsoroltatok. Pl.: mellrák és méhnyakrák ugyanúgy kialakulhat bárkiben, de előbb észreveszik, mivel a tabletta miatt többet kell járnia orvoshoz, ellenőrzésekre stb...
A 3.válaszoló vagyok,akit valaki volt szives és kitörölt...miért??? A kérdező azt kérdezte,milyen hátrányai vannak a tabinak,én leirtam.Miért kellett ezt kitörölni????
Igenis elolvastam a tájékoztatót és mindenki tudja, hogy a mellrák hormonfüggő daganat...ösztrogénfüggő..és ha vkiben évekig plusz ösztrogén kering,ne mondja nekem senki hogy nincs nagyobb kockázata a mellrák kialakulásának! A trombózissal,embóliával kapcsolatban pedig igenis ott vannak a tájékoztatón a tünetek,amik ezekre utalhatnak és azonnal orvoshoz kell fordulni.De ha egys kicsit utánaolvasna bárki is hogy milyen kockázatai vannak a szedésnek,akkor nem irna olyanokat mint az előttem válaszoló. De egyszerűbb homokba dugni a fejünket.De felőlem szedje aki akarja,én csak válaszoltam a kérdésre....Csak rohadtul fel tudnak bosszantani ha önkényesen törlik a levelemet hozzá nem értő akárkik!!!
Trombózisveszély: Az elmúlt 40 év tapasztalatai alapján a kiderült, hogy a hormontartalmú fogamzásgátlót szedők között a trombózisveszély (azaz az ereken belüli vérrög képződés) Szív- és érrendszeri megbetegedésekben szenvedők esetén a hormontartalmú fogamzásgátlók szedése csak folyamatos orvosi kontroll mellett ajánlott.
2. Zsíranyagcsere zavarok: Alapvetően a fogamzásgátló tabletták progeszteron komponensének felelős a zsíranyagcserére gyakorolt kedvezőtlen hatásért.
3. Szénhidrát-anyagcsere: A kombinált tabletták vércukorszint emelő, kedvezőtlen hatása a progeszteron tartalommal hozható összefüggésbe.
Én olyan beteg voltam töle,hogy a hetek múlásával majdnem elvesztettem a melómat.
Természetesen nem csak egyet pobáltam.
Szedje aki akarja, de a fönti dolgokat iskolában tanultam, orvostól.
üdv;
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!