Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Az orvos elküldött mit tegyek?...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Az orvos elküldött mit tegyek? Hülye? Sürgős!

Figyelt kérdés
A probléma az, hogy szedem a Mercilont rendszeresen nem hagytam ki és időben vettem be. Pecsételő vérzés és hasfájás jelentkezett. Elmentem dokihoz szombaton elmondta, hogy mivel antibiotikum a kalmopirin is és a megfázásomra bevettem ezért csökkent a hatása. Párommal pénteken lefeküdtem ezt elmondtam az orvosnak is mondta, hogy akkor fennáll a terhesség esélye. Mondtam neki, hogy esemény utáni tabletta kellene. Szerinte nem, mert csak összezavarná a vérzést inkább két hét múlva csináljak terhesség tesztet. Normális? Utána már csak elvetetni lehet! Mit tennétek? Köszönöm ( egyenként hétfőn rendszerint is meg kellene jönnie)

2013. dec. 22. 04:47
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

az orvos normális

nem szabad keverni kétféle hormonális fogamzásgátlót

te vagy tudatlan

2013. dec. 22. 10:55
 12/19 anonim ***** válasza:

"De az orvos szerint elég ez is"

Persze, hogy elég, de te inkább higgy az "ElnökÚrnak", ne pedig az orvosnak!

2013. dec. 22. 11:12
 13/19 A kérdező kommentje:
Hát sajnos vagy nem sajnos utána jártam, de az Elnök úrnak van igaza :) Lehet két hormonális fogamzás gátlást keverni, ha szükséges. Azért nem ajánlotta nekem a 72 órás fogamzás gátlást, mert a Kalmopyrin nem antibiotikum (bár tegnap nem tudom miért mondta ezt :) és annyira kevés az esélye, hogy teherbe estem volna, hogy nem ajánlaná az esemény utánit, mivel annyi hormon van benne, hogy fél évig sem jönne meg rendesen. Még annyi, hogy ha antibiotikumot szed az ember fogamzásgátló mellett és pecsételő vérzést tapasztal, akkor sem sokkal több az esélye, hogy teherbe eshet. Nagyon ritka és nehéz ilyenkor teherbe esni és sajnos az is nagyon ritka, hogy ha valaki abbahagyja a gyógyszert rögtön teherbe tud esni, mert nagyon sok idő míg kimegy a szervezetből a gyógyszer. Azt mondták, hogy max azok tudnak ilyen hamar, akik fél vagy egy éve szedték a gyógyszert. Belőlük hamar kiürül, nem úgy mint pl belőlem, aki öt éve szedi. Köszönöm azért a válaszokat.
2013. dec. 22. 11:22
 14/19 anonim ***** válasza:

"Nagyon ritka és nehéz ilyenkor teherbe esni és sajnos az is nagyon ritka, hogy ha valaki abbahagyja a gyógyszert rögtön teherbe tud esni..."

Már megint butaságot beszélsz!

A gyógyszer EGY NAP ALATT KIÜRÜL a szervezetedből, ha nem így lenne, NEM naponta kellene szedni!

Amivel kevered az az, hogy a gyógyszer LEÁLLÍTJA a természetes ciklust, művit hoz létre és egyeseknél a gyógyszer letétele után nem indul újra magától a természetes rendszer, vagy csak hónapok elteltével.

Ezt a jelenséget úgy hívják post pill amenorhea.

Azoknak van főleg esélye erre, akiknek a gyógyszer előtt sem volt normális, rendszeres a ciklusa.

De ez nem általános jelenség. Előfordulási gyakorisága a tablettát szedő nők körében 1 % alatti. Akik nagyon hosszú ideig szedték előtte (5 év NEM az) illetve rendszertelen ciklusuk volt korábban, azoknál 5 % körüli.

A "maradék" több, mint 95 %-nál leállást közvetlenül követő hónapokban nem hogy kisebb lenne az esély a teherbeesésre, hanem a tapasztalatok alapján SOKKAL NAGYOBB. Ennek oka a hormonsokk. Megfigyelték, hogy a tabletta abbahagyása után jellemző, hogy egyszerre több petesejt is megérik, növelve az esélyeket.

2013. dec. 22. 11:43
 15/19 anonim ***** válasza:
lehet keverni, de nem javasolt keverni a kétféle tablettát
2013. dec. 22. 11:46
 16/19 anonim ***** válasza:

2.2.5 A fogamzásgátló tabletta és a kezelés ideje alatt szedett egyéb gyógyszerek

Egyes gyógyszerkészítmények megakadályozhatják a fogamzásgátló tabletta tökéletes működését. Ezek között szerepelnek az epilepszia gyógyszerek (pl. pirimidon, fenitoinok, barbiturátok, karbamazepin, oxkabamazepin, topiramát, felbamát) a tuberkulózis gyógyszerei (pl. rifampicin), HIV fertőzés elleni készítmények (pl. ritonavir), egyéb fertőző betegségek elleni antibiotikumok (pl. ampicillin, tetraciklinek, grizeofulvin) és a gyógynövény orbáncfű (Hypericum perforatum a depressziós hangulat kezelésére). A fogamzásgátló tabletta más gyógyszerek hatását is befolyásolhatja (pl. a ciklosporin és lamotrigin készítményekét).

Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett egyéb gyógyszereiről, beleértve a vény nélkül kapható készítményeket is. Ugyancsak tájékoztatnia kell az egyéb gyógyszereket felíró orvost vagy fogorvost arról, hogy a Mercilon-t szedi, mivel ők meg tudják mondani, szükséges-e kiegészítő fogamzásgátlás, és ha igen milyen hosszú ideig.

2013. dec. 22. 11:53
 17/19 anonim ***** válasza:
Jaj senki nem jutott el odáig, hogy fogamzásgátló mellett, NEM LEHET ESEMÉNY UTÁNIT BEVENNI???
2013. dec. 22. 12:46
 18/19 anonim ***** válasza:

Igen, fogamzásgátló mellett tilos esemény utánit bevenni. PONT.

Igen, vannak akik nehezen esnek teherbe utána, de van olyan, akinek berobbannak a petefészkei és több peteérése is lesz már az 1. hónapban.

Ezért gáz, ha kihagysz EGYETLEN EGY szemet.

2013. dec. 22. 13:24
 19/19 A kérdező kommentje:
Amit én írtam le nem kitaláltam :D előtte beszéltem orvossal és gyógyszerésszel :D Nem butaságot beszélek csak leirtam, amit mondtak.
2013. dec. 22. 20:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!