Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Az orvos elküldött mit tegyek?...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Az orvos elküldött mit tegyek? Hülye? Sürgős!

Figyelt kérdés
A probléma az, hogy szedem a Mercilont rendszeresen nem hagytam ki és időben vettem be. Pecsételő vérzés és hasfájás jelentkezett. Elmentem dokihoz szombaton elmondta, hogy mivel antibiotikum a kalmopirin is és a megfázásomra bevettem ezért csökkent a hatása. Párommal pénteken lefeküdtem ezt elmondtam az orvosnak is mondta, hogy akkor fennáll a terhesség esélye. Mondtam neki, hogy esemény utáni tabletta kellene. Szerinte nem, mert csak összezavarná a vérzést inkább két hét múlva csináljak terhesség tesztet. Normális? Utána már csak elvetetni lehet! Mit tennétek? Köszönöm ( egyenként hétfőn rendszerint is meg kellene jönnie)

2013. dec. 22. 04:47
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
0%
Fogamzásgátlónak ha abbahagyod a szedését akkor is minimum 1-2 hónapot kéne várni hogy teherbe ess. Úgyhogy szinte semmi esély a terhességre. Nyugodjál meg
2013. dec. 22. 05:13
 2/19 A kérdező kommentje:
Akkor lehet azért nem adott gyógyszert, mert szinte esélytelen, hogy teherbe essek és ne zavarjam össze a vérzést!?
2013. dec. 22. 05:16
 3/19 anonim ***** válasza:
0%
Nagyon minimális az esély. Mondom ha nem szedsz be 1-2 hónaig gyógyszert akkor is kicsi. Akkor szerinted egy kis antibiotikum mit számít?
2013. dec. 22. 05:19
 4/19 A kérdező kommentje:
Értem :) Köszönöm
2013. dec. 22. 05:20
 5/19 anonim ***** válasza:
Szívesen. (Amúgy mi is csináltuk antibiotikumozás közben és nem lett semmi abból sem)
2013. dec. 22. 05:21
 6/19 anonim ***** válasza:

Egy barátnőm rögtön a fogamzásgátló abbahagyása utáni hónapban terhes lett. Neki azt mondta a doki, hogy nyugodjon meg, nem lesz semmi baja a babának, a mai fogamzásgátlók olyan alacsony hormontartalmúak.

Hányadik szemnél tartottál éppen? Egyébként a peteérés azért nem két pillanat alatt megy végbe, úgyhogy nem feltétlenül aggódnék a helyedben, de azért kiegészítő védekezést biztos alkalmaznék egy ideig. 1-2 hétig mi után meggyógyultál. Azon túl, hogy hányadik szemnél tartottál a fogamzásgátlónál, mióta szedtél egy időben antibiotikumot is mikor az ominózus aktus bekövetkezett? A terhességre egyébként kb 5% esélyed van. Én most a helyedben felfüggeszteném a kalmopirint pár napra. Nagyobb mennyiségű C vitamint se szedj. A megfázás elmúlik magától, nem kell arra antibiotikum. A közti vérzés valóban arra utal, hogy csökkentette a hatást. Kívánom neked a legjobbakat, őszintén. És könyörgöm ne gyógyszerezzük már magunkat egy nyomorult megfázás miatt. Ezt is a legnagyobb jóindulattal mondom.

2013. dec. 22. 05:43
 7/19 anonim ***** válasza:
Bocs, most már látom, hogy hányadik szemnél tarthattál kábé:)
2013. dec. 22. 05:43
 8/19 anonim ***** válasza:
Ha ez az utolsó héten volt, akkor én lehet hogy megkockáztatnám, hogy a következő levelet szünet nélkül elkezdem szedni úgy, mint abban az esetben ha kifelejtettem volna egy tablettát. Ártani nem hiszem, hogy ártanál vele.
2013. dec. 22. 05:48
 9/19 A kérdező kommentje:
Én sem értettem miért csökkent a hatása mikor egyetlen egyszer vettem be kalmopirint. De az orvos szerint elég ez is. A gyógyszernél aamikor az aktus volt pontosan 21. Gyógyszert vettem be. Sajnos már szünet nélkül nem tudom folytatni, de azért megnyugvást ad hogy legalább kevés az esélye. Lehet beszélek még gyógyszerésszel is.
2013. dec. 22. 07:48
 10/19 QueenRavenna ***** válasza:
.
2013. dec. 22. 09:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!