Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Milyen védekezési formát...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Milyen védekezési formát ajánlotok szülés után?

Figyelt kérdés

Párom most 21 hetes terhes, viszont már elgondolkodtunk azon, hogy hogyan is, illetve mivel kellene védekezni a szülés után. A terhesség elött a Yadine fogamzásgátló tablettát szedte, viszont az abbahagyása után neki egy év kellett, mire annyira helyrejött a ciklusa(volt mikor 2-3 hónapig a mensi is kimaradt), hogy egyáltalán teherbe esett. Ezért kicsit ódzkodik ettől a védekezési formától. Bár tudom, léteznek másfajta gyógyszerek is. Illetve természetesen tudom, hogy vannak még egyéb módjai is a védekezésnek, mint pl az óvszer, de az meg "kényelmi szempontból" nem túl előnyös..:( :)

Ki mit ajánlana, hogy mivel lenne érdemes védekeznie a szülés után? Még annyit, hogy 2-3 éven belül szeretnénk még kistesót.

2009. nov. 1. 16:17
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:

az marad aminek veszed. ha gyilkoló eszköznek gondolod, akkor gyilkoló eszköz. ha védekezési formának, akkor védekezési forma.

én amikor a spirált ajánlottam, semmivel nem utaltam arra h abortusz párti lennék, egyszerűen csak leírtam h spirál. vagy hüvelygyűrű. majd jöttél te, aki kifejtette h a spirál az miért morbid. ezekután kivoltaz aki kimutatta h mit gondol a dologról, éncsak azért vágtam vissza, hogy nehogymár az maradjon meg az itt olvasók fejében h a spirál azegy gyilkoló eszköz. csak annak az olyan gondolkodású mint te, de elhiheted h ti vagytok kevesebben...eleve eléglettvolna csak annyit írnod, h te a pesszáriumot ajánlod, és nemkellett volna részletesen kifejtened h miért. az ilyen elvek mindig bonyodalmakat szülnek, jobb nem elkezdeni.

2009. nov. 1. 17:41
 22/23 anonim ***** válasza:
Párod nem térhet vissza a fogamzásgátlóra? Mi is mostanság tervezzük az első babánkat és mi úgy beszéltük párommal h a szülés után visszaállnék bogyóra. Nehezebben lehet utána teherbe esni az igaz, viszont jobb mint az itt felsoroltak sztem.
2009. nov. 1. 19:37
 23/23 anonim ***** válasza:

Annyian osztják itt az észt a fogamzásgátlóról, miközben nem is tudják, hogy azt szoptatás alatt nem lehet használni. A hagyományosat legalábbis nem. Csakis minitablettát, ami progeszteron-tartalmú, így a természetes nemi ciklust nem befolyásolja: a méhnyaknyákra hat, azt teszi átjárhatatlanná a hímivarsejtek számára. Ennélfogva a terhességi indexe is magasabb a hagyományos, többfázisú tablettáknál.

Hüvelygyűrűt pont ugyanúgy nem lehet használni, mint tablettát. Méghogy nem szívódik fel a szervezetbe... dehogynem, hiszen akkor hogyan hatna?? Csak sokkal egyenletesebben szívódik fel, mint szájon és emésztőrendszeren át. És mivel nem kell átmennie az egész emésztőrendszeren, ezért a hüvelygyűrűben jóval kisebb lehet a hormontartalom, mint egy tablettában. Nagyon jó és hatékony egyébként, csak javasolni tudom a tabletta alternatívájaként, de szoptatás alatt megint csak nem alkalmazható.

Szintén kismama vagyok, 16 hetes. Már én is sokat gondolkoztam ezen a kérdésen. A gumi nekünk se jön be, tablettát nem szeretnék, spirált soha (abortív eszköz, ráadásul túl sok hegesedésért és méhenkívüli terhességért felelős), úgyhogy pesszárium lesz spermaölő zselével.

2009. nov. 1. 20:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!