Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Milyen védekezési formát ajánlotok szülés után?
Párom most 21 hetes terhes, viszont már elgondolkodtunk azon, hogy hogyan is, illetve mivel kellene védekezni a szülés után. A terhesség elött a Yadine fogamzásgátló tablettát szedte, viszont az abbahagyása után neki egy év kellett, mire annyira helyrejött a ciklusa(volt mikor 2-3 hónapig a mensi is kimaradt), hogy egyáltalán teherbe esett. Ezért kicsit ódzkodik ettől a védekezési formától. Bár tudom, léteznek másfajta gyógyszerek is. Illetve természetesen tudom, hogy vannak még egyéb módjai is a védekezésnek, mint pl az óvszer, de az meg "kényelmi szempontból" nem túl előnyös..:( :)
Ki mit ajánlana, hogy mivel lenne érdemes védekeznie a szülés után? Még annyit, hogy 2-3 éven belül szeretnénk még kistesót.
az marad aminek veszed. ha gyilkoló eszköznek gondolod, akkor gyilkoló eszköz. ha védekezési formának, akkor védekezési forma.
én amikor a spirált ajánlottam, semmivel nem utaltam arra h abortusz párti lennék, egyszerűen csak leírtam h spirál. vagy hüvelygyűrű. majd jöttél te, aki kifejtette h a spirál az miért morbid. ezekután kivoltaz aki kimutatta h mit gondol a dologról, éncsak azért vágtam vissza, hogy nehogymár az maradjon meg az itt olvasók fejében h a spirál azegy gyilkoló eszköz. csak annak az olyan gondolkodású mint te, de elhiheted h ti vagytok kevesebben...eleve eléglettvolna csak annyit írnod, h te a pesszáriumot ajánlod, és nemkellett volna részletesen kifejtened h miért. az ilyen elvek mindig bonyodalmakat szülnek, jobb nem elkezdeni.
Annyian osztják itt az észt a fogamzásgátlóról, miközben nem is tudják, hogy azt szoptatás alatt nem lehet használni. A hagyományosat legalábbis nem. Csakis minitablettát, ami progeszteron-tartalmú, így a természetes nemi ciklust nem befolyásolja: a méhnyaknyákra hat, azt teszi átjárhatatlanná a hímivarsejtek számára. Ennélfogva a terhességi indexe is magasabb a hagyományos, többfázisú tablettáknál.
Hüvelygyűrűt pont ugyanúgy nem lehet használni, mint tablettát. Méghogy nem szívódik fel a szervezetbe... dehogynem, hiszen akkor hogyan hatna?? Csak sokkal egyenletesebben szívódik fel, mint szájon és emésztőrendszeren át. És mivel nem kell átmennie az egész emésztőrendszeren, ezért a hüvelygyűrűben jóval kisebb lehet a hormontartalom, mint egy tablettában. Nagyon jó és hatékony egyébként, csak javasolni tudom a tabletta alternatívájaként, de szoptatás alatt megint csak nem alkalmazható.
Szintén kismama vagyok, 16 hetes. Már én is sokat gondolkoztam ezen a kérdésen. A gumi nekünk se jön be, tablettát nem szeretnék, spirált soha (abortív eszköz, ráadásul túl sok hegesedésért és méhenkívüli terhességért felelős), úgyhogy pesszárium lesz spermaölő zselével.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!