Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Milyen védekezési formát...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Milyen védekezési formát ajánlotok szülés után?

Figyelt kérdés

Párom most 21 hetes terhes, viszont már elgondolkodtunk azon, hogy hogyan is, illetve mivel kellene védekezni a szülés után. A terhesség elött a Yadine fogamzásgátló tablettát szedte, viszont az abbahagyása után neki egy év kellett, mire annyira helyrejött a ciklusa(volt mikor 2-3 hónapig a mensi is kimaradt), hogy egyáltalán teherbe esett. Ezért kicsit ódzkodik ettől a védekezési formától. Bár tudom, léteznek másfajta gyógyszerek is. Illetve természetesen tudom, hogy vannak még egyéb módjai is a védekezésnek, mint pl az óvszer, de az meg "kényelmi szempontból" nem túl előnyös..:( :)

Ki mit ajánlana, hogy mivel lenne érdemes védekeznie a szülés után? Még annyit, hogy 2-3 éven belül szeretnénk még kistesót.

2009. nov. 1. 16:17
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
Egyébként nem tudhatod, hogy nem esett tőle teherbe. A dolog lényege pont az, hogy észre sem veszed, mert addigra elvetélsz.
2009. nov. 1. 16:52
 12/23 anonim ***** válasza:
de....nem maradtál terhes. nemez a lényeg?
2009. nov. 1. 16:54
 13/23 anonim ***** válasza:
Nem, mert ennyi erővel védekezés nélkül is lehetne nemi életet élni és ha mégis beesik egy baba akkor elmenni abortuszra. Csak a spirál olcsóbb, de ugyanúgy a megfogant saját gyermeked életét veszi el.
2009. nov. 1. 16:58
 14/23 A kérdező kommentje:
Látom jó kis parázsvita alakult ki itt hirtelen. Egyébként ez a hüvelygyűrű mennyire megbízató?
2009. nov. 1. 17:06
 15/23 anonim ***** válasza:
A hüvelygyűrű? Pont annyira mint a fogamzásgátló. Szerintem biztonsággal lehet használni és nincs benne a para, hogy elfelejti bevenni vagy valami, mert folyamatosan bent van.
2009. nov. 1. 17:11
 16/23 anonim ***** válasza:
42%

a hüvelygyűrű legalább annyira mint a foggátló. jó találmány, csakmég nemannyira népszerű itthon, de biztonságos.

az abortusz károsabb, mint egy spirál, és ha egyszer nem kell a gyerek, akkor igenis elfogok menni abortuszra, nemfogok hébe hóba gyerekeket szülni, csakmert ez a "természet rendje". és nem a gyermekemet ölöm meg, mivel csakegy embrió.

2009. nov. 1. 17:12
 17/23 anonim ***** válasza:
ha 2-3 év múlva akartok másikat és így szétcseszte a tabi, akkor csak a gumi és a spermicid cuccok maradnak hüvelykúp például.
2009. nov. 1. 17:18
 18/23 anonim ***** válasza:

Inkább a pesszárium. szerintem az lenne a legjobb nektek.

17:12 Most nagyon beszóltál. Teljesen megváltoztattad az elveimet... -.-

Az én hsz-im tájékoztató jellegűek voltak, nem tudom mit kell rajta így rinyálni.

2009. nov. 1. 17:22
 19/23 anonim ***** válasza:

az ilyenjellegű tájékoztató hozzászolóktól, akikben ott motoszkál az abortuszellenesség, és a gyermekgyilkosság, az ilyeneketől sokan kirohannak a világból.....ne a te elveidet tartsad szem előtt, mikor segíteni próbálsz vkinek. és ne akard mindenbe belemagyarázni a te elveidet.

én nemakartam megváltoztatni, csak közöltem h nemmindenki gondolkodik úgy mint te, és ilyen esetben a spirált nem tekintik gyilkoló eszküöznek....

2009. nov. 1. 17:24
 20/23 anonim ***** válasza:

Hát igen, nálad meg ugye véletlenül se motoszkált ott, hogy támogatod az abortusz. Te is csak egy álláspontot képviseltél és azt is elég durva hangnemben. Semmivel se vagy különb akkor nálam, így nem értem minek kell beszólni.

Egyébként halkan megsúgom az orvostudomány állása szerint is és biológiailag is gyilkoló eszköz. Az megint más, hogy valakinek mi a véleménye az abortuszról, de attól még az az marad ami.

2009. nov. 1. 17:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!