Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Milyen védekezési formát ajánlotok szülés után?
Párom most 21 hetes terhes, viszont már elgondolkodtunk azon, hogy hogyan is, illetve mivel kellene védekezni a szülés után. A terhesség elött a Yadine fogamzásgátló tablettát szedte, viszont az abbahagyása után neki egy év kellett, mire annyira helyrejött a ciklusa(volt mikor 2-3 hónapig a mensi is kimaradt), hogy egyáltalán teherbe esett. Ezért kicsit ódzkodik ettől a védekezési formától. Bár tudom, léteznek másfajta gyógyszerek is. Illetve természetesen tudom, hogy vannak még egyéb módjai is a védekezésnek, mint pl az óvszer, de az meg "kényelmi szempontból" nem túl előnyös..:( :)
Ki mit ajánlana, hogy mivel lenne érdemes védekeznie a szülés után? Még annyit, hogy 2-3 éven belül szeretnénk még kistesót.
ha már az óvszert kényelmi szempontból elvetettétek, akkor a pharmatex termékeket nem ajánlom, mivel ott még a hatóidőt is ki kell várni.
A hüvelygyűrűben ugyanúgy hormonok vannak, mint a fogamzásgátló tablettákban.
Ha mindenképpen szeretnétek babát akkor a spirál se a legjobb módszer, mert az 3 féle képpen végződhet: vagy teljesen biztonságos é nem lesz belőle baj, vagy meddő lesz tőle, vagy teherbe esik mellette. Mindháromra elég nagy arányban lehet példát találni.
Igazából a pesszáriumot tudnám ajánlani.
jajmár.....ez a meddőség a spiráltól.....kb annyi esély van rá mint fogamzásgátlóval meddőnek lenni. minden védekezésnek vannak hátulütői. de ez nemígyvan h a spiráltól vagy meddő leszel, vagy nem. elég kicsi rá az esély h meddő leszel, mint ahogy a tablettknál is.
a hüvelygyűrű pedig igen, hormonokat tartalmaz, de nem jut be a szervezetedbe, hanem külsőleg fejti ki a hatását.
sztem orvossal konzultálj erről, ő fog tudni mondani nektek normális válaszokat mert itt sokan összevissza beszélnek.
Nah, sejtettem, hogy valaki megint csak egy eset alapján ítél.
Akkor nézzük a tényeket:
A spirált hordó nőknél az aktusok 12-44%-ban előfordul szubklinikai terhesség. Spirált viselő nőkkel kapcsolatban végzett tudományos kutatás eredményein alapuló 18 tanulmány azt mutatta ki, hogy a spirál melletti terhességek 28,6%-a spontán vetéléssel végződött, 8,4% méhen kívüli vagy petevezetőbeli terhesség volt, mely műtétet tett szükségessé. Így hát, az orvostudomány finom nyelven szólva, a spirál ezen terhességek 37%-os "magzati veszteségéért" volt felelős.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!