Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Fogamzásgátló íratása így?...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Fogamzásgátló íratása így? /többi lent/

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Az a gondom, hogy szeretnék szedni fogamzásgátlót, de még nem vagyok nagykorú (kicsit több, mint fél év múlva leszek csak 18), és életemben nem voltam még nőgyógyászaton sem. Na most az lenne a kérdésem, hogy így kiskorúként, bármiféle szülői engedély nélkül nem írathatok magamnak, mi? Mert édesanyám nem engedi - és félreértés ne essék, nagyon jó viszonyban vagyunk, szóval bármit meg tudunk beszélni, ha szexuális kapcsolatot szeretnék létesíteni valakivel, arról is nyugodtan tudnánk beszélni, - viszont a fogamzásgátló tablettába egyszerűen nem megy bele. Most akkor mit csináljak?

Kérek mindenkit, hogy csak normális és rendes válaszokat adjanak, a korholó, szidalmazó, bunkó kommentekre nem vagyok kíváncsi! Egyszerűen csak annyi érdekelne, hogy így, ebben a szituban hogyan tudnék íratni. Előre is köszi mindenkitől!

17L.

2013. aug. 3. 14:38
1 2
 1/13 anonim válasza:
én is épp ilyenben vagyok benne, és kell hozzá szülő sajna..:S (de lehet hogy kiskapu, ha van nővéred vagy unokanővéred vagy ilyesmi, aki elmegy veled a dokihoz..) 17/l
2013. aug. 3. 14:48
 2/13 anonim ***** válasza:
Ha nem megy bele, akkor azt a fél évet várd meg szerintem. Addig védekezzetek gumival pl. Magánrendelőben sem írnák fel?
2013. aug. 3. 14:59
 3/13 anonim ***** válasza:

Ti honnan veszitek, hogy kell hozzá szülői engedély?

Szerintem nem kell!

2013. aug. 3. 15:34
 4/13 A kérdező kommentje:

Köszi mindkettőtöknek! :)

Első, akkor jól gondoltam. :/ Hát nővérem sajnos nincs, de maximum unokanővérem (bár ő tuti elárulná).

Második, hát pont ez a baj, hogy nem tudom. Mondjuk a magánrendelő még nem jutott eszembe.

Esetleg valakinek nincs ilyesféle tapasztalata, hogy magánrendelőben írathatnék-e fel kiskorúként?

2013. aug. 3. 15:35
 5/13 A kérdező kommentje:
Köszi hármas! Te miből gondolod, hogy nem kell?
2013. aug. 3. 15:36
 6/13 anonim ***** válasza:
Nem tudom, hogy napjainkban mi kell vagy mi nem... Én 5 évvel ezelőtt voltam 17 és elmentem az sztk-s rendelésre bementem vizsgáltak és felírták... ennyi volt...
2013. aug. 3. 15:47
 7/13 anonim ***** válasza:

Nem kell! Sose hallottam róla, hogy kellene. Miért kellene? Az orvos eldönti, hogy védekezhetsz-e e módon, ez pedig nem a szüleidtől függ.

Ezeknek a "folyosói pletykák"nak meg mi értelme? Mitől lenne jogilag értelmes, ha unokanővéreddel, STB. elmennél nőgyógyászhoz? Attól miért írnák fel jobban, ha amúgy nem? :D Gondolkodj már....

2013. aug. 3. 15:50
 8/13 anonim ***** válasza:
2-es vagyok, én magánrendelésre járok csak. Egyszer voltam sztk-ban de köszönöm annyi elég is volt. Inkább fizetek, de odafigyelnek rám nem meresztik a nővérek a szemüket van a dokinak ideje rám stb.
2013. aug. 3. 15:50
 9/13 A kérdező kommentje:

Az unokanővéres dolgot szerintem úgy gondolta az első, hogy ott van egy nagykorú rokon, aki beleegyezik, de nem tudom.

Bennem pedig azért merült fel ez az egész, hogy egyáltalán kiskorúként lehet-e felíratni tök egyedül, mert elvileg, amíg nem vagyok nagykorú, teljesen nem is "gondoskodhatok" én a saját életemről. Nagyon sok helyre kell szülői engedély, akkor pont a nőgyógyászhoz meg fogamzásgátló tabletta írásához ne kéne? Én így gondolkodtam, amikor feltettem ezt a kérdést. De őszintén tényleg fogalmam sincs, hogy hogyan működik. Hallottam már ezt is, azt is, most itt GYK-n is olvasom ezt is, azt is, úgyhogy még mindig nem vagyok sehol. De mindenkinek köszönöm szépen az összes eddigi választ!

2013. aug. 3. 16:06
 10/13 anonim ***** válasza:

Ugyan már! Nem kell hozzá szülői engedély. Műtétekhez kell írásos beleegyezés (pl abortuszhoz is), fogamzásgátlóhoz nem.

Szóval simán felírják mindenféle engedély nélkül.

Egyébként meg nem kiskorú vagy, hanem fiatalkorú. Nem ugyanaz.

Viszont ha ennyire jó a kapcsolatod anyukáddal, akkor azt miért nem beszéled meg vele, hogy miért nem javasolja a tabit?

Nem gondolod, hogy esetleg oka van rá, hogy nem szeretné, hogy szedd?

2013. aug. 3. 19:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!