Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » HELP ME nagyon fontos! :S:S...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

HELP ME nagyon fontos! :S:S ez mitől lehet?

Figyelt kérdés
az van h másfél hónapja együtt voltam a párommal óvszer nélkül nem ment el bennem!!!!!.. én meg tabit szedtem amiről kiderült h akkor még nem hatott:S (tudom felelőtlenség volt utálom is magam érte rendesen..:S) a mensim megjött rendesen nem volt semmi gond.... de most folyton fáradt vagyok meg gyenge semmi étvágyam.. és nem kívánok semmit.. ez lehet terhesség?? vagy csak egyszerűen betegség első jelei? vagy a gyengeség attól van h alig eszek?
2009. szept. 5. 16:34
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
90%
Szia! A kérdésre a válasz: nem vagy terhes, max. stresszes. // Kedves utolsó: létezik dupla peteérés - nem orvosi csoda, és létezik terhesség alatti menstruáció is - nem akarlak kiborítani, de ez sem egy embernél fordult már elő a Földön (ajánlom a gyakorikerdesek - terhesség rovatát). Szóval a SOTE elkápráztatásához ennél többre lesz szükség! :) // De azok alapján, amit a kérdező leírt, a teherbe esés esélye annyira icike -picike, hogy felesleges stresszelnie rajta.
2009. szept. 5. 18:19
 12/14 anonim ***** válasza:

Szeretem, mikor laikusok osztják az észt, és még szemétkednek is mellette. Én ezt találtam neten egy kismamáknak szóló oldalon:

"Nos, az a helyzet, hogy valóban “megjöhet” a terhesség alatt is, de másként, mint ahogyan azt gondolnád.

“Menstruáció” a terhesség alatt többféle okból léphet fel:

a fogantatás viszonylag későn történik, ezért a “szokásos” időpontban leválik egy kis darabon a méhnyálkahártya

a szervezet “emlékszik” rá, mikor kéne megjönnie, ezért a menses időpontjában a megszokott tünetek lépnek fel és minimális vérzés is jelentkezik

hormonális okokból lép fel vérzés, ami nem “igazi” menstruáció, és nem is teljesen abban az időpontban jelentkezik, hanem az első harmad folyamán bármikor

A terhesség alatt jelentkező “menstruáció” valójában nem igazi (kivéve az első esetet), és mindhárom típusnál a vérzés nem igazi élénkpiros vérzés, hanem inkább barnás, a mennyisége kevés, gyakran csak 1-2 csepp és csak néhány napig tart (vagy a hormonális ok esetén elhúzódhat akár hetekig is). Olyan eset is létezik, hogy valakinek még kétszer-háromszor “megjön” a terhesség első hónapjaiban, valamint azt a jelenséget is sok kismama tapasztalja, hogy az első néhány hónapban azokon a napokon, amikor “meg szokott jönni” jelentkeznek a menses előjelei, hasonlóan fájdogál a hasa, de végül természetesen nem jön meg, hiszen nem volt peteérés, és nem válik le a méhnyálkahártya."

Szóval erről ennyit, hogy nem jöhet meg ha terhes vagy. Egyébként, ha a menszesz első napjától szeded, akkor már az első szemtől kezdve védett vagy. Ha később kezdted, akkor 7 napig még máshogyan is kell védekezni. Szerintem ne aggódj, biztos az idő miatt vagy ilyen.

2009. szept. 5. 18:26
 13/14 A kérdező kommentje:
köszi mindenkinek a megnyugtató válaszokat..:)
2009. szept. 5. 18:33
 14/14 anonim ***** válasza:
50%
Egy barátnőm 2 év próbálkozás után épp így esett teherbe, szinte isteni jelnek fogta fel, szóval akár te is járhattál így.
2009. szept. 5. 20:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!