Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Az gáz, hogy a szüleim fizetik a fogamzásgátló tablettáimat? 16 éves vagyok.
Figyelt kérdés
2012. jún. 6. 17:15
11/28 anonim válasza:
Miért gáz, hogy 16 évesen tablettát szed? Nem csak fogamzásgátlás miatt írják fel. Én pl 13 éves korban kezdtem el szedni orvosi utasításra rendkívül erős vérzés miatt.
12/28 anonim válasza:
Utolsó: Nyilván ha nem fogamzásgátlásra kellene neki, hanem "gyógyszerként", akkor nem kérdezne ilyet.
Egyébként nem én mondtam azt, hogy gáz.
(Én azt írtam, hogy nem ajánlott ilyen idős korban).
Megjegyzem neked is lehetnek tőle gondjaid sajnos, nem tudom hány éves vagy, de néha nem ártana a szünet, hátha rendeződik a helyzet...
13/28 anonim válasza:
37 vagyok :D Nem voltak gondjaim - csak a tabletta szünetekben.
14/28 anonim válasza:
És azóta folyamatosan szeded? Gyereked van már? O.o
15/28 anonim válasza:
Azért gáz, mert ennyi idősen, még fejlődésben van a szervezet, és nem szabadna beleavatkozni hormonokkal. rengetek rosszat lehet igy tenni saját magadnak, én ennyi idősen nem mertem volna szedni, és semmilyen fiú kedvéért nem szedtem volna. Egy természetes rendszerbe nem jó belenyúlni mesterséges dolgokkal. Rengeteg rosszat hallottam a fog.gátlóktól, hogy mennyi deformitást és rendellenességet okozott azoknál akik ilyen fiatal korban kezdték. Persze azoknál is lehetnek mellékhatások, akik később kezdik, de náluk fejlődési rendellenesség már kevésbé fordulhat elő...
16/28 anonim válasza:
Van, igen. Addig nem szedtem, amíg próbálkoztunk -6hónap- meg amíg szoptattam-majd' 3 év. Szörnyű volt. Az orvosom azzal nyugtatott, hogy majd a szülés után valószínűleg megváltozik a helyzet. Hát, csak rosszabb lett. Az, hogy fájt, még elviselhető volt. Az már kevésbé, hogy max 1 órát bírtam ki super plus tampon - éjszakai betét kombinációval. Utcára menni maga volt a rémálom. Így most jó. Gyereket meg többet már nem akarok.
17/28 anonim válasza:
Hát, akkor bizony szerencsés vagy, hogy ilyen egyszerűen sikerült teherbe esned ennyi év tablettaszedés után.
Mert a tabletta leállítja a méh növekedését, szóval ha vkinek nincs kifejlődve még rendesen, akkor tabi mellett nem is fog. És azért meglepő, hogy 13 évesen már minden ki volt fejlődve belül:D
De akkor gondolom jó hamar kezdtél menstruálni:D
18/28 anonim válasza:
Nem az, legalább tudják, hogy védekezel
19/28 anonim válasza:
Szerintem az a gáz,hogy 16 évesen tablettát szedsz és a szüleid engedik,fejlődő szervezetnek egyátalán nem jó ha hormonnal tömik,ok később sem egészséges.
20/28 anonim válasza:
Én 17 vagyok és a felét nekem is a szüleim fizetik, a másik felét a barátom. Fogamzásgátló ide vagy oda, van előnye és hátránya is, mára úgymond már kevesebb hormon van benne, mint régen volt, és mégis csak jobb, hogy védekezik, mint lássunk plusz egy kérdést, hogy terhes vagyok-e , lehet-e rá esély stb. Úgymond mégis a leghatásosabb módszer a védekezésre, mert az óvszer sem minősül a nőgyógyászok szerint védekezési módszernek, hiszen tudjuk, nagyon sokszor sok embernek kiszakadt már... Lehet lepontozni, de én ilyen téren pártolom a fogamzásgátlót és a kérdezőt is, hogy szedi, mert legalább nyugodt éjszakái lesznek és nem kell aggódnia, hogy akaratán kívül lesz egy pocak lakója, aki megkeseríti a tinédzserkorát. Az ellen is tudsz tenni, hogy ne csak a szüleid anyagi helyzetére legyen nagy hatással, hogy közlöd a barátoddal, jó lenne felesben fizetni a gyógyszert, ha igazán szeret, ezt meg fogja érted tenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!