Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A fogamzásgátló árthat későbbiekben a teherbeesés esélyének? Problémás vagyok, írj ha érted
Olyan nincs, hogy minden rendben van, de csak gyógyszerrel lehet babád. Ha gyógyszerrel lehet babád, akkor nincs minden rendben.
Kérdés, hogy mi a probléma.
Egyébként bizonyos hormonproblémák esetén szoktak tabit adni, mert kikapcsolja a rosszul működő petefészket.
De meg van a veszélye, hogy később még nehezebb lesz emiatt rendbe hozni a problémát.
Ha a hormonjaiddal van gond, akkor endokrinológussal vizsgáltasd ki magad. Addig meg ne szedj tabit, mert hormonvizsgálatot csak úgy lehet végezni, ha közben nem szedsz hormongyógyszert.
Istenem ... a kérdező leírta, hogy azért kell a fog.gátló,mert nem jön meg rendesen neki a menszesze. Egyébként erről szerintem mi nem tudunk semmiféle tájékoztatást adni, de a fogamzásgátló a te esetedben csak az én véleményem szerint, a későbbiekben nem lesz jó hatással a fogamzóképességedre. Mivel így is nehezen esel teherbe, előfordulhat, hogy a gyógyszer az abbahagyás után nagyban gátolni fogja a teherbeesés valószínűségét.
Kérdezd meg az orvosod inkább..:)
"A doki mondta, hogy a hormonjaim rendben vannak, de ami elősegíti nekem a normális működést, havi menzeszt az nem megfelelően teljesít "
Vagy mi félreértettél, vagy az orvosod degenerált.
Maga a ciklus, a menzesz az egy hormonok által szabályozott folyamat. Ha rendben vannak a hormonjaid, akkor nem lehet menstruációs problémád (kivéve ha mondjuk nincs méhed...).
Még egyszer mondom, menj el endokinológushoz. A ciklust sok olyan hormon is befolyásolhatja, ami alapvetően nem a nemi működésben játszik szerepet (pl. pajzsmirigyhormonok). A nőgyógyászokkal az a nagy baj, hogy k.vára nem látnak a saját területüknél messzebb, és ahelyett, hogy elküldenék a páciens egy hozzáértő dokihoz, ők próbálják meg kezelgetni a problémát.
A hormongondok az endokrinológusok szakterülete, ezért kell hozzájuk fordulni. Azért, mert ők több hormont is meg tudnak vizsgálni, míg a nődoki csak pár hormonhoz "ért", sajnos ahhoz se nagyon.
Esetleg a progeszteronod?
Azt tudom elképzelni esetleg.
Mi a gond a menzeszeddel?
Egyébként a tabletta igen is okozhat tartós anovulációt szedés után. Persze nem biztos hogy fog is, de okozhat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!