Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Teherbeestem fogamzásgátló mellett a pasimtól . Mit tennétek? Elvetessem vagy tartsam meg? Az abortusztól kiráz a hideg.
Először is, hadd kezdjem egy személyes anekdotával: volt egy évfolyamtársam az egyetemen, aki másodéves korában szültem meg első gyermekét. Akkor még mi egy kicsit meglepődtünk ezen, de bizony, mire végeztem, a csapat fele már férjhezment / megnősült, és jópár helyen úton is volt az apróság...
Szerintem nem az a legnagyobb döntés, hogy mikor vállalsz gyereket, hanem hogy kivel kötöd össze az életed. Te ezt már megtetted, eldöntötted. Felteszem hogy nem járnátok 3 éve együtt, nem lenne nagy hancúrozás az ágyban, ha nem így gondolnád. Van rá esély hogy az egyetem végén is ugyanezzel a pasival leszel együtt, és nem is kicsi. Igazából most rá lettél kényszerítve, hogy ezt a döntést ne 3 év múlva hozd meg hanem most. Lehet azonban most is jól dönteni. Lehet hogy átmenetileg nem lesz minden a legegyszerűbb, de a nehézségek általában azért megoldhatóak, egy kis külső segítséggel mindenképp. Említett évfolyamtársam is kihagyott egy évet, aztán folytatta a tanulmányait (addig a nagyszülők segítettek). [Egy további észrevétel: a "nem akarom a gyereket" álláspont "tudat alatt" azt is üzeni, hogy tulajdonképpen a pasinak is előbb-utóbb ki szeretnéd tenni a szűrét... Akkor meg minek a sok-sok év kapcsolat? Otthagyhattad volna két hét után is...]
Ha pedig egy szülő igazán megharagszik, akkor semmiképpen sem a gyerekvállalás miatt fogja ezt megtenni, hanem inkább azért mert "olyasvalakitől" származik a gyerek... Egyéb esetben viszont nem látok okot az "örök haragra". Persze jobb lett volna ha ezen névtelen fórum helyett a rokonaidat kérdezted volna meg elsőként!!! Biztosan van egy megértő nagymamád vagy nagybátyád, ha a papa-mama nem is vevő semmi ilyesmi kérdés megvitatására...
Szerintem elvetettem .
Mindnkinek az lesz a legjobb .
Nekem nem de mindenki másnak igen .
Bulizni akarok még meg vadulni .
Nem pedig egy gyereket szoptatni .
Az egész testem tiszta sz*r lenne .
Főleg a mellem lenne tiszta olyan .
Az előbb azt írtad mindenki másnak jó lenne, neked nem, ha elvetetnéd. Most meg jössz azzal, hogy nem akarsz szoptatni, meg tiszta szar lenne a tested, stb...
Nekem úgy tűnik, hogy sem te sem a környezeted nem akarja ezt a babát.
Akkor hol a kérdés? Megválaszoltad saját magad.
19 éves vagy emellett egyértelműen nem vagy felnőve erre a feladatra. Örökbe adni nem akarod, de megtartani sem... Sok választásod nincs.
21F
úgy tűnik folyton ellent mondasz magadnak. oszd meg másokkal is, pl. a barátoddal, joga van tudni róla.
most akkor szeretnéd vagy sem?
ha bulizni akarsz és szerinted tönkretenne, akkor egyértelmű: vetesd el. (én ezt nem pártolom)
ha pedig úgy érzed felnőttél rá, akkor szüld meg. (viszont nem úgy néz ki mintha felnőttél volna a feladatra)
Kedves Kérdező!
Én azt mondom, hogy nyugodtan bulizhatsz, és vadulhatsz azután is miután megszülöd. Persze nem rögtön, de 1-2 éves kora után simán. Nem kell egész nap otthon ülnöd.
Van egy barátnőm, akinek úgy lett 19 évesen babája, hogy árva volt, úgyhogy még a nagyszülők se segítettek, a pasi meg persze lelépett. MOst 7 éves a kisbaba, és az anyukája rendszeresen jár bulizni, amíg vmelyik barátja vigyáz a ki slányra. És a buliban meg nem mondaná senki, hogy gyereke van.
Nem tudom mennyire éreznéd jól magad a vadulás közben, miközben érzed, hogy a babád életét emiatt dobtad el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!