Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Eltudná valaki magyarázni hogy hogy is van ez? Helytelenül be vett fogamzásgátló
Remélem valaki tud segíteni. Arról van szó hogy figyelmetlen voltam és rosszul kezdtem el szedni a triregol fogamzásgátlót. Fordítva kezdtem el szedni a 9. szemnél vettem észre hogy nem jól szedem. Olvasgattam fórumokon(ahol orvos válaszol), és találtam két esetet ahol hasonló a probléma.
Én a gyógyszeremből 12-től a 20-ig bevettem.
nem igazán értem amit az orvos ebben a két esetben tanácsolt hogy akkor az uj levélen most hogyan szedjem vagy mivan?
itt az egyik kérdés-válasz:
Kérdés:
A Tri-Regol tablettát szedem, és véletlenül - figyelmetlenségből - fordítva kezdtem el bevenni, és a megszokás miatt csak a 12. -nél vettem észre.
Meg tudná mondani, mi a teendő?
Válasz:
Ebben a hónapban a teendő a következő: egy másik levélről szintén a végéről kezdve folytassa, amíg be nem vett 21. tablettát, utána jön a szokásos 7 napos szünet, majd próbálja meg helyes sorrendben a következő levelet.
tehát akkor ez alapján egy uj levélről kezdjem el szedni ismét a 12-től a végéig a gyógyszert?
Itt a másik kérdés-válasz
Tisztelt Doktor Úr! 1 hónapja kezdtem el szedni a Tri-Regol fogamzásgátló gyógyszert, amivel eddig semmi gondom nem volt. Sajnos a 2. levél szedésének elkezdésekor figyelmetlen voltam és az első 4 napon rossz tablettákat vettem be. Hátulról, visszafelé kezdtem el szedni a gyógyszert és nem az elejétől, mint ahogy azt a jelölés is mutatta. . Olvastam egy hasonló problémába esett hölgyről az egyik honlapon, aki a 12. napon vette csak észre, de neki az orvos azt tanácsolta, hogy szedje tovább hátulról, majd egy ujabb levélen ugyan azzal a szinü tablettával folytassa a 21. napig, majd 7 nap szünet, aztán ujra helyesen szedje. Szeretném kérdezni, hogy én is hasonlóképp járjak e el, vagy van egyéb megoldás is, amivel még időben közbe tudok lépni? Esetleg kezdjem el az elejéről helyesen szedni a gyógyszert ugyan azon a levélen? Ha tovább szedem így, ilyenkor ugyan úgy hat a gyógyszer vagy kell egyéb kiegészítő védekezés? Mennyire befolyásolja ez a vérzés megjöttét? Előre is nagyon köszönöm a válaszát!
1. eset: Folytatja úgy, ahogy elkezdte szedni és kiegészítő védekezésként óvszert is használnak. Majd 7 nap szünet után rendes sorrendben szedi a tablettát, de óvszert még ebben a hónapban is használnak.
2. eset: Nem folytatja így a gyógyszerszedést, hanem csak óvszerrel védekeznek ebben a hónapban, majd a vérzés 1. napjától szedje rendes sorrendben a tablettát és óvszerrel is védekezzenek. még 1 hónapig.
A várt menstruáció időpontja mindkét esetben módosulhat.
ebben az első esetben szedem tovább a gyógyszert. De nem értem hogyan? Vissza fele ahogy eddig, vagy vegyem még be a 21. szemet és utánna a 7 nap szünet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!