Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Fogamzásgátló tabletta pro-és kontra érvek?
Pro:
- az egyik legmegbízhatóbb megoldás, rendes szedés esetén minimális az esélye a teherbeesésnek (de persze semmi sem 100!!)
- aktív nemi élet esetén olcsó
- sok esetben lerövidíti és gyengíti a vérzést
- sok esetben enyhíti a görcsöket
- vkinél szebbé teszi a bőrt
- végig lehet vinni az aktust, nem kell közben aggódni, hogy kiszakad a gumi, vagy kihúzza-e időben a srác, mindkét félnek kényelmes
Kontra:
- ezer meg egy mellékhatás (Betegtájékoztatóban fel van sorolva az összes, a tabik tájékoztatója pedig fent van neten. A leggyakoribbak: hüvelyszárazság, libidócsökkenés, hízás, hangulatingadozás, mellfájdalom, fejfájás=migrén)
- szövődmények (trombózis, májkárosodás)
- nagyon figyelni kell a pontos szedésre, ami egyszerűnek tűnik, mégis minden második kérdés úgy kezdődik, hogy "elrontottam a szedését", "elfelejtettem bevenni" stb.
- dokival kell felíratni, ami anyagilag lehet kellemetlen ha az ember magándokihoz jár, plusz idő ugyebár. Meg hát kellemetlen, ha az ember azt hiszi, van még egy levél, aztán a 7 napos szünet utolsó napján jön rá, hogy mégse...
- ha véletlen mégis teherbe esel mellette, csak akkor derül ki, ha már megvan a baj (guminál legalább látod, ha kiszakad)
- néhány nőnek nem (vagy nem csak) a szedés alatt okoz problémát, hanem utána. Hormonzavar, tartós anovuláció (peterés-hiány)
A környezetemben lévők tapasztalatai:
1. semmi gond a tabival, nagyon minimális libidócsökkenés
2. libidócsökkenés miatt abbahagyta
3. semmi probléma
4. durva migrén miatt abbahagyta
5. szünetben erős fejfájás
6. tüdőembólia, nyitott szívműtét
7. jóindulatú emlődaganat, amit el kellett távolítani
8. semmi probléma
Hirtelen ennyi ember jutott eszembe.
Utolsó vagyok.
Nem kell senkit riogatni meddőséggel, de azért nem lehet azt mondani, hogy ilyen nem létezik, mert ez sajnos nem igaz.
Még orvosi gyógyszertan könyvben is le van írva, hogy a nők 2 %-ánál tartós anovulációt okoz (és ugye ha nincs peteérés, akkor nincs baba sem, tehát az illető gyakorlatilag meddő).
Ez nem riogatás, ez tény.
En trombozist kaptam tole, amibe majdnem belehaltam.
2 evig Yadine- szedtem, majd 3 evig Meliane-t.
Telitodik vele a szervezet egy ido utan. En 1 ev utan 3-4 honap szunetet javasolnek.
Az a baj hogy sokakban nem is tudatosul hogy a fogamzasgatlo szedese mennyire komoly es nem jatek.
Ma mar a 17 eves kis csajszikak ugy szedik mintha cukorka lenne.
Kiemelnem itt a nogyogyaszok felelosseget es a tajekoztatas hianyat.
Soha de soha nem vedd Szentiraskent amit a nogyogyasz mond! mindig jarjj utana, kerdezz meg masokat a tapasztalataikrol.
Sok esetben amennyi nogyogyasz, annyi fajta velemeny, tanacs, meg sok esetben elfogultak egy vagy tobb gyogyszermarka mellett..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!