Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Tényleg lehetnek ilyen pofátlanok? (Bővebben lent. )
Ma szeretkeztünk a barátnőmmel,amikor is megtörtént amitől a legjobban féltünk,elszakadt a gumi... (kb 1 év alatt ez volt az első). Még nem mentem el,viszont előváladék volt...
Gyorsan kimostuk ott,felhívtuk rögtön anyukáját,hogy akkor elkéne menni 72órásért...
Eljött a munkahelyéről,és el is mentek a körzeti nőgyógyászhoz (vagy mi,ahol felírják).
5-ig volt rendelés,de már kb. 4kor ott voltak,és voltak előttük 10-en.
Erre kijelentették ott az asszisztensek,hogy 5 órakkor mehet mindenki haza,mert utána mert már nem fogadnak.
Elmondták mi a probléma,és hogy csak felszeretnék gyorsan íratni,mert azért minél előbb jobb lenne... erre flegmán rávágta az orvos/vagy aszisztens,hogy őt nemérdekli,jöjjenek vissza holnap reggel 7-re...
Most komolyan hogy lehetnek ilyen pofátlanok? Meddig tartott volna felírni? 5 perc? Fontosabb nekik az hogy 5 perccel hamarabb tudják levenni a munkaruhájukat,minthogy kockáztassanak egy nem várt terhességhet?
Oké,hogy még van idő,de attól még minél előbb annál jobb,és az idegesség is egyre csak nő...
Undorító ez a magyarországi betegellátás (kinek inge...)
18/f
Nos igen,de mint írtam,nem munkaidőn kívül mentek oda,hanem egy órával azelőtt,fél órával a történtek után.
...és nem kellett volna semmi extrát csinálni egy kis kézíráson kívül.
A leírt esetben egyetértek veled, szerintem is ilyen esetben pofátlanság volt a dolog, mert receptet felírni fél perc, és az esemény utáninál számít az idő.
Gyanítom az asszisztensnek kb. fingja nem vol róla, hogy hogy működik a tabletta (mint ahogy az emberek 95%-nak sincs), és úgy gondoltam, hogy 72 órán belül ök mindegy, ezért küldte el őket.
DE "múltkor rendelési idő után fél órával mentem oda,és fogadott,sőt még kb háromnegyed óráig foglalkozott velem,és nem azzal volt elfoglalva,hogy otthon kihűl a vacsorája,hanem tudomásul vette,hogy Ő választotta ezt a szakmát"
Ezen felháborodtam.
Ne haragudj, de hihetetlen, hogy az emberek mennyire el vannak tévedve. Ha neked 8-4-ig van a beosztásod, akkor ott maradsz 5ig, csak azért, mert vki megkért rá?
Fel kellene fogni, hogy az orvos nem arra esküdött fel, hogy hagyja magát teljesen kizsigerelni, lemond a családról, a pihenésről, az evésről meg minden másról, azért, mert ő embereket akar gyógyítani.
Ő i ember, neki is van élete, családja, fel kellene fogni, hogy az orvos nem egy mártír, akinek kutya kötelessége, hogy akár 3 órával tovább is bent legyen azért, mert vkinek éppen "sürgős".
Mert tudod nem csak neked sürgős. Odamész te, ellát. Aztán jön még egy, hogy neki is sürgős. Meg a követezőnek is. Meg az azutáninak is.
Mégis hol mondja azt, hogy akkor most állj? Vagy téged még lásson el, mert te fontos vagy, de a többi, aki utánad van, az le van szarva?
Vagy az orvos maradjon ott egész nap, hogy nehogy véletlen vki ne kerüljön sorra.
Ez a magyar eü. Nincs elég orvos, hosszú a várólista. Ha normálisan meg lennének fizetve, akkor több ember menne orvosnak, nem lenne ilyen k.va hosszú várólista, és nem kellene háborognod.
Tehát azt mondtad, hogy szerinted ez lenne a normális és elvárható.
Pedig ez marhára nem így van.
nem ez a normális. ez az emberi.
túl sok van a bunkó,paraszt orvosokból,meg azokból akik csak pénzre mennek... és nincs nagyon átmenet
Vannak bunkók, elég sokan is, ez tény.
De szerintem van átmenet. Csak az a baj, hogy az emberek nagy többsége azt várja el, ami te. Hogy akkor is dolgozzon, ha már letelt a munkaideje.
Csak tudod ez így nem működik. Teszem azt egy nap 50 beteget tudnak ellátni, és a rendelés 8-4-ig tart.
Hiába mész te oda 3-ra, ha már előtted van 60 ember, nem végeznek veled a munkaidő végéig.
Kedves Kérdező!
Jómagam igencsak benne vagyok az egészségügyben, hamarosan orvos leszek, ezért is válaszolok.
Abban tökéletesen igazad van, hogy egy receptet felírni nem nagy meló, cirka fél-egy perc. Azonban, gondolj bele, ha Veled megteszi, utána meg még érkeznek páran, és velük nem, akkor persze megint igazságtalanságot követ el és ő lesz a szemét. Ha a bolt időben bezár, senki nem parázik. Ha a munkás a munkaidő végén leteszi a szerszámot, senki nem parázik. Fura, hogy az egészségügyben dolgozó, ha betartja a munkaidejét, mindenki parázik.
"...és épp emiatt kéne érzéseinek lennie. Nem csak erről az esetről van szó,hanem úgy általában. Amikor eldöntötte,hogy ezt a szakmát választja,biztos tudatában volt,hogy nem lapátolnia kell a sódert,hanem sokkal komolyabb dolgokról kell gondoskodnia. Nem olyan egyszerű elvégezni az orvosi szakot,de ha már megtette,akkor alkalmazza..."
Hidd el, hogy alkalmazzák, a kérdés mindössze az, hogy nem képesek mindenki rendelkezésére állni.
Persze, vannak érzéseik: fáradtság, keserűség, idegesség, hogy mennyi plusz ügyeletet vállaljon, ha élni akar.
Abban igazad van, hogy vállalja a felelősséget a döntéséért, a választásáért, de könyörgöm, akkor ez azt jelenti, hogy innentől ne legyen saját élete. Ember, egy kezdő orvosi fizetés 93 000 - 100 000 forint. Ok, hogy nem egy minimálbér, de ez azért igencsak megalázó ahhoz képest, hogy mennyit kell tanulni, és mennyi embernek kell megfelelni, nem gondolod? Mindezt úgy, hogy az állítólagos válságban milliárdokat lehet költeni bicikliutakra, de a bérük rendezésére nem. Persze, senki nem "sajnálja" őket, hiszen a hálapénzt elfogadják. Nos, azt nem a kezdő orvosok kapják, és ide a bökőt, hogy nem fogadná el annyi doki, ha rendesen keresnének. Az orvos nem sztrájkolhat, mint a bkv-s meg a mávos, mert akkor emberek halnak meg. Ráadásul, ha hibázik, a média hihetetlenül felfújja. Miért? Mert így az emberekben feszültséget kelt, haragot szít ellenük, és az emberek nem éreznek ezáltal empátiát. Az egészségügyből évtizedek óta vonják ki a pénzt, a magyar meg csak tűr, max. feszültebb lesz, aminek orvos és beteg egyaránt kárát látja. Abba azonban senki nem gondol bele, hogy mi lesz akkor, ha aktiválódnak a felmondólevelek... 2500 orvos felmondólevele, a dolgozó dokik negyede... Akkor lesz aztán igazán orvoshiány. Persze, majd valami jogi húzással biztos megoldják, de akkor továbbra is maradnak a lestrapált orvosok és a frusztrált betegek.
Ami a nagyszülőddel történt, az viszont gusztustalan. Erre nincsen mentség. Őszinte részvétem. Száradjon le a kezem, ha praktizálva hasonlót tennék (nem a hibára gondolok, hanem hibára és maroknyújtásra).
minek ez a nagy hiszti, ha nem élveztél el?
előváladéktól terhesnek lenni lehetséges, de nincs rá sok esély.
számoljátok ki, peteérése volt egyáltalán. ha nem, főleg nem értem, minek ekkora ügyet csinálni belőle.
én nem tartozom közéjük, de sok barátnőmről tudom, hogy egyáltalán nem védekeznek, csak megszakítással. évek óta. mégsem esett még egyikük sem teherbe. (ami természetesen csak a szerencsének köszönhető.)
tehát, amit mondani akarok: mivel egyszeri alkalomról volt szó, balesetről, nem élveztél bele, nem közösültök rendszeresen gumi nélkül, közel NULLA az esélye, hogy terhes legyen.
különben is hány éves a barátnőd, hogy nem tud egyedül orvoshoz menni, és az anyját kell hazarángatnia?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!