Szerintetek is nagyon pofátlanok voltak?
Nem vagyok járatos benne, hogy egy gyümölcsfán átlagosan hány vödör gyümölcs terem, de ezek szerint nyilván jóval több, mint 2 vödör. Ebből kiindulva szerintem pofátlanság volt, amit a szomszédék csináltak, hiszen te világosan megmondtad, hogy mennyit szedhetnek.
Valószínű, hogy én is szóvá tettem volna, illetve legközelebb nem engedném, hogy csak úgy szedjenek a kertemből ezt-azt.
Bunkóság volt a részükről.
Annyit tudsz tenni, hogy legközelebb nem ajánlasz fel semmit nekik, ez volt az utolsó eset és kész.
Anyuék hasonlóan jártak.
A hátsó szomszédnak voltak disznói. Apám mondta, hogy a hullott almát összeszedheti nekik, + még szedhet egy kosárral a családnak.
Erre leszedte az összes almát az összes fáról, és elvitte a piacra eladni 2 nap alatt. Amellett a kopaszbarackot sem kímélte.(4 almafáról van szó kb 15-20 évesek lehetnek) A másik szomszéd látta, hogy a kerítés felett adják egymásnak a ládát, amelybe szedték!
Apám jól leb@szta őket, és megmondta nekik, ha meglátja őket akár egy centire is belépni a kertünkbe, nekikmegy.
Azóta az eset óta "laposkúszásban" mernek csak mellettünk közlekedni, immár 3 éve.
Így tegyen jót az ember! Inkább úgy vagyunk vele most már, hogy ha van hullott alma, rohadjon el a fa alatt, v apum főz belőle pálinkát.
Én a helyedben elhoztam volna a gyümölcsöt, csak akkor hagytam volna ott azt a bizonyos 2 vödröt, ha értelmesen meg lehetett volna beszélni velük a dolgot.
Te tettél nekik szívességet!! Nem pedig fordítva!
Először is, én senkit nem engednék be a kapun ugy, hogy én nem látom, hogy mit csinál. Akármilyen jó szomszéd lehet, akkor sem, mert lehet hogy az lesz a vége, mint a fentebbi példa.
Ha ott lettetek volna, akkor valszeg csak azt a 2 vödört szedték volna le.
Vagy inkább nektek kellett volna nekik szedni pontosan 2 vödört, se többet, se kevesebbet.
Igy hogy leszedték az egész fát, én visszakérném az összeset, még 2 vödörrel sem hagynék, ha nem akarnák visszaadni, rendőrrel fenyegetőznék, mert az lopás, amit csináltak.
Igazi tirpákok.
Jövőre vágod hogy senkinek semmit nem ígérsz ugye?
Kisujjad nyújtod erre leszaggatják a két karod meg a lábaidat is? Utolsó alkalom volt.
Ez már nagyon pofátlan és mohó cselekedet volt a részükről!
Nem tudok gondolkodni az ilyen emberek eszével,én ezt nem fogom fel!Miért tesznek egyesek ilyeneket,nem értem?
Én bizony visszakértem volna azt, amit még nem dolgoztak fel!
Ha nem tudja visszahozni,akkor fizesse ki!Nem drágán csak érezze hogy ez kell ahhoz hogy ne romoljon meg a kapcsolat!Legyen kellemetlen nekik!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!