Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Szerintetek is nagyon pofátlan...

Szerintetek is nagyon pofátlanok voltak?

Figyelt kérdés
Tegnap ígértünk 1-2 vödör barackot a szomszédoknak, mert lekvárt akartak csinálni. Nekünk tegnap még volt egy egész fával. Mondtuk nekik, hogy jöjjenek át délután, és szedjenek. Erre ma semmi barack nincs a fán. Kiderült, hogy tegnap a nő (aki kérte a barackot) nem volt otthon, és megkérte a férjét, hogy szedjen (állítólag mondta neki, hogy csak 2 vödörrel). A férj az egész fával leszedte, és nekünk senki egy szót sem szólt. Nagyon mérges voltam, hisz kellett volna a testvéremnek is 2 vödörrel (lekvárnak), meg jó lett volna egy kevés nekem is. A többit meg elajándékoztam pálinkának, de így oda sem tudok többet adni. Ezt mind szépen elmondtam tegnap a hölgynek is, erre ezt tették velünk. Ma átmentem hozzájuk, ezért visszahozott önként 2 vödörrel. Azzal a 2 vödörrel semmit nem tudok kezdeni, mehet pálinkának. Ti mit gondoltok erről? Mit tettetek volna a helyemben?
2011. júl. 25. 16:19
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
otthagytam volna nekik 2 vödörrel, ahogy meg volt beszélve és többet a lábát nem rakhatná be a portámra vagy nekiugrok kaszával mint a hülyegyerek :D
2011. júl. 25. 16:30
 2/10 anonim ***** válasza:
91%

Nem vagyok járatos benne, hogy egy gyümölcsfán átlagosan hány vödör gyümölcs terem, de ezek szerint nyilván jóval több, mint 2 vödör. Ebből kiindulva szerintem pofátlanság volt, amit a szomszédék csináltak, hiszen te világosan megmondtad, hogy mennyit szedhetnek.

Valószínű, hogy én is szóvá tettem volna, illetve legközelebb nem engedném, hogy csak úgy szedjenek a kertemből ezt-azt.

2011. júl. 25. 16:32
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Bunkóság volt a részükről.

Annyit tudsz tenni, hogy legközelebb nem ajánlasz fel semmit nekik, ez volt az utolsó eset és kész.

2011. júl. 25. 16:42
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Anyuék hasonlóan jártak.

A hátsó szomszédnak voltak disznói. Apám mondta, hogy a hullott almát összeszedheti nekik, + még szedhet egy kosárral a családnak.

Erre leszedte az összes almát az összes fáról, és elvitte a piacra eladni 2 nap alatt. Amellett a kopaszbarackot sem kímélte.(4 almafáról van szó kb 15-20 évesek lehetnek) A másik szomszéd látta, hogy a kerítés felett adják egymásnak a ládát, amelybe szedték!

Apám jól leb@szta őket, és megmondta nekik, ha meglátja őket akár egy centire is belépni a kertünkbe, nekikmegy.

Azóta az eset óta "laposkúszásban" mernek csak mellettünk közlekedni, immár 3 éve.

Így tegyen jót az ember! Inkább úgy vagyunk vele most már, hogy ha van hullott alma, rohadjon el a fa alatt, v apum főz belőle pálinkát.

2011. júl. 25. 16:47
 5/10 anonim ***** válasza:
78%

Én a helyedben elhoztam volna a gyümölcsöt, csak akkor hagytam volna ott azt a bizonyos 2 vödröt, ha értelmesen meg lehetett volna beszélni velük a dolgot.

Te tettél nekik szívességet!! Nem pedig fordítva!

2011. júl. 25. 17:45
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Először is, én senkit nem engednék be a kapun ugy, hogy én nem látom, hogy mit csinál. Akármilyen jó szomszéd lehet, akkor sem, mert lehet hogy az lesz a vége, mint a fentebbi példa.

Ha ott lettetek volna, akkor valszeg csak azt a 2 vödört szedték volna le.

Vagy inkább nektek kellett volna nekik szedni pontosan 2 vödört, se többet, se kevesebbet.

Igy hogy leszedték az egész fát, én visszakérném az összeset, még 2 vödörrel sem hagynék, ha nem akarnák visszaadni, rendőrrel fenyegetőznék, mert az lopás, amit csináltak.

2011. júl. 25. 19:07
 7/10 anonim válasza:
teljesen eggyet értek az előzővel
2011. júl. 25. 19:29
 8/10 anonim ***** válasza:
Tényleg arcátlan dolog egy egész fát leszedni, és elvinni a gyümölcsöt... még akkor se tennék ilyet, ha azt mondaná a szomszédom pl., hogy "szedjél bátran, amennyit szeretnél". Szerintem most már inkább a békés rendezésre kellene fektetni a hangsúlyt, mert szerintem jogosan követelhetnél vissza belőle bármennyit, mégsem ezt ajánlanám, hanem pl. ha már megfőzték lekvárnak, meg lehetne beszélni, hogy adjanak abból jócskán. Vagy hagyni az egészet a fenébe, és többet nem kínálgatni őket barackkal. De amúgy ha én lettem volna ez a hülye szomszéd, és utólag rájövök, mit csináltam, fülem-farkam behúzva vinném vissza az egészet! :)
2011. aug. 9. 13:38
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Igazi tirpákok.

Jövőre vágod hogy senkinek semmit nem ígérsz ugye?

Kisujjad nyújtod erre leszaggatják a két karod meg a lábaidat is? Utolsó alkalom volt.

2011. aug. 9. 14:36
 10/10 anonim ***** válasza:

Ez már nagyon pofátlan és mohó cselekedet volt a részükről!

Nem tudok gondolkodni az ilyen emberek eszével,én ezt nem fogom fel!Miért tesznek egyesek ilyeneket,nem értem?

Én bizony visszakértem volna azt, amit még nem dolgoztak fel!

Ha nem tudja visszahozni,akkor fizesse ki!Nem drágán csak érezze hogy ez kell ahhoz hogy ne romoljon meg a kapcsolat!Legyen kellemetlen nekik!

2011. aug. 9. 19:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!