Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Van itt olyan, aki naptármódsz...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Van itt olyan, aki naptármódszerrel és megszakitással védekezik? és nem lett terhes? és nem tini, aki csak a gumit meg a tablettát ismeri.

Figyelt kérdés
terméketlen időszakban voltam együtt a barátommal, és egy hét múlva meg kell, h jöjjön.. akartunk használni pharmatexet, ott is volt a táskámban, de totál elvesztettük a fejünket.. kétszer is :(
2011. júl. 12. 01:10
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
pharmatex.... más lehetőséged nincs... :) legközelebb használd... az az egyetlen fogamzásgátló amiben nincs hormon... majd kiderül lesz-e gyereked avagy sem... :) akár mennyire elkap a hév... ilyen nincs... ne csak te gondolkozz, hanem a drága barátod is... ha nem akartok gyereket figyeljetek oda...
2011. júl. 12. 08:54
 12/26 anonim ***** válasza:

Ha a nőgyógyászati vizsgálat ennyire fáj akkor keress egy másikat. Közel sincs az elviselhetetlenhez egy ilyen. A tablettát miért nem szabad neked? Barátodnak miért nem jó az óvszer?

Ezen a kettőn kívül csak a kombinálások vannak amik vagy bejönnek, vagy nem.

2011. júl. 12. 11:04
 13/26 A kérdező kommentje:
agyi trombózist kaphatok a tabitól, fajt tőle a fejem, nem is kicsit.. már kettőt is próbáltam, tovább nem akarok kisérletezni.. az óvszert egyszerűen nem birja, nem értem, h ezen mi a lehetetlen..
2011. júl. 12. 11:27
 14/26 anonim ***** válasza:

kedves kérdező! annyira tájékozott vagy, hogy spirált igenis tesznek föl nem-szült nőknek is :) egyik barátnőmnek is van.

21/n

2011. júl. 12. 11:58
 15/26 A kérdező kommentje:
én nem tudok róla, és mindenhol azt irja, h nem tesznek fel.. de te meg nézz utána, h annak mennyi következménye lehet.. mellesleg, nem vagyok magyarországi, itt meg erősen kétlem, h lenne ilyesmi.. még normális nőgyógyászt se lehet találni, nem h nem szült nőknek spirált tegyenek fel. mellesleg meddőséget okozhat..
2011. júl. 12. 12:13
 16/26 anonim ***** válasza:
100%

És egy nem várt terhesség mennyivel kellemetlenebb lenne nektek, mint felhúzni a barátodnak egy nyamvadt gumit? Mehetsz abortuszra elvetetni, vagy ha nem, akkor megszülheted, és ott lesz egy baba a nyakadon, akit lehet, hogy nem is szerettetek volna... Nem a kifogásokat kéne keresni, hanem a megoldásokat!

A naptár módszer nem biztonságos, nekem 2 barátnőm is így esett teherbe, pedig mindenre megesküdtek, hogy megszakítással igenis jó módszer. Az egyikük bevállalta a gyereket, de ne tudd meg, mennyit sírt az első hónapokban, hogy nem bírja már...

A másik barátnőm elvetette, azóta eltelt pár év, most már szeretne gyereket, 2 éve próbál teherbe esni, a férjével 3 nőgyógyásznál is jártak, mindent megpróbálnak, de nagyon valószínű, hogy az abortusza miatt nem lehet kisbabája...

Neked melyik szimpatikusabb? Elmenni és felíratni egy olyan fogamzásgátlót, ami hatásosabb a jelenlegi védekezési módszereidnél és megóv egy nemkívánt terhességtől, vagy oda jutni, ahová az a két szerencsétlen lány, akikről az előbb írtam neked?

Ha a nőgyógyászod rendesen kivizsgálna, és a leleteid alapján írna gyógyszert, akkor valószínűleg olyat kapnál, ami nem vált ki nálad ilyen mellékhatásokat, mint pl a migrénes fejfájásod. Csak úgy találomra felíratni egy gyógyszert valóban nagy butaság, de ha a vizsgálat eredményei alapján írna fel neked egyet a doki, figyelembe véve, hogy hajlamod van agyi trombózisra, akkor olyan gyógyszert kapnál, amivel nem lenne semmi bajod.

Nekem mindegy, ez csak az én véleményem. De szerintem felelőtlen vagy. Ha már egyszer ott van a táskádban a phamatex, akkor mégis, meddig tartott volna elővenni? Fél perc? 1 perc? És a barátod is elég hülye kifogással él, hogy ő "nem bírja" a gumit. Ha allergiás rá, akkor lehet kapni olyat, ami antiallergén, és nem irritálja a bőrét. Ha viszont nincs ilyen gondja, akkor egyszerűen csak túl felelőtlen és kényelmes az uraság, meg gondolom, kellemesebb neki gumi nélkül hancúrozni. Tény, hogy tompítja egy kicsit az érzést, de ennyit igazán megtehetne a biztonságotokért.

Mondjuk feleslegesen tépem itt a számat, előttem is jó páran leírták a véleményüket, és Te mindre támadóan, agresszíven reagáltál, gondolom, engem is jól le fogsz oltani, de nem érdekel különösebben. Nekem ez a véleményem.

28/N

2011. júl. 12. 12:43
 17/26 A kérdező kommentje:
tudom, h felelőtlenség volt, megbeszéltem vele, h legközelebb pharmatex.. nem hazudik, probaltuk óvszerrel, de egyszerűen akkor már nem olyan kemény, és igy lehetetlen a szex.. most várom a jó szerencsét.. hormonokat NEM szedhetek, nem tudom ezt másképpen leirni.. 2 tabit is próbáltam, az egyik találomra lett felirva, a másikhoz vittem véreredményt, nézett rám a doki, h ez most minek, aztan folirt vmit.. 4 dokit megjartam, mind ugyanazt mondta, csinalta, nem érdekli őket, h mit irnak fel, csak felirják.. nem fogok tabit szedni, mert fáj tőle a fejem.. most 2 hét mulva tesztelek, többet meg nem csinalok ekkora hülyeséget..
2011. júl. 12. 12:50
 18/26 anonim ***** válasza:
39%

Nem csináltál "akkora hülyeséget", csak az ilyen kérdéseknél a válaszolók folyton ijesztgetik a kérdezőket. Ezzel nem akarok leszólni senkit, de alapjába véve a megszakításnál is nagyon kevés esély van rá, hogy gyerek legyen, pláne ha még terméketlen is az időszak... van olyan ismerősöm, aki terméketlen időszakban, de megszakítás NÉLKÜL csinálja. Na az már nagyobb felelőtlenség, de mégsem volt még ott sem baba...

Jövök a saját példáimmal. Volt barátnőmmel kb. fél éven keresztül használtuk a megszakításos módszert (akár napi szinten), úgy h közben nem néztük a naptárt... Ma már tudom, hogy elég felelőtlen módszer, akkor nem tudtam, DE mégsem lett semmi probléma. És nem csak a vakszerencse, mert még egyszer mondom kevesebb mint 1% még így is az esélye.

Szóval a kettő kombója szerintem elég biztonságosnak mondható. De emellett használj csak pharmatexet. Ja igen olyat is csináltunk, hogy megszakítás nélkül, csak pharmatexxel csináltuk, abból sem lett probléma. Nem olyan könnyű teherbe esni, mint egyesek gondolják...

A gumis dologban meg teljesen a barátod mellé állok, én is utálom, nem bírom elviselni, ha egy "idegen test" van rajtam... Szóval röhöghetnek páran, hogy csak egy nyamvadt gumi, azt még megsúgom, hogy kb fele akkora élvezet gumiban csinálni, mint nélküle, vagy kevesebb... de nyilván nem akarok rábeszélni senkit sem a hülyeségre.

2011. júl. 12. 13:50
 19/26 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem az egyetlen felelőtlenség az volt a történetben, hogy "elfelejtettétek" a pharmatexet. Ha használtátok volna, akkor a spermicid, a megszakítás és a naptármódszer együtt igen is biztonságosnak mondható. Persze, önmagában egyik sem, de együtt a három, az már igen. Igaz, hogy elég macerás. Persze, teherbe lehet esni a 3 módszer mellett is, de ennyi erővel tabletta mellett is teherbe lehet esni...

Azért ahhoz, hogy emellett a kombináció mellett gyerek legyen, baromi nagy szerencsétlenség kell.

És azt sem értem, miért akarják mindenkinek a torkán letuszkolni azt az istenverte tablettát. A kérdező leírta, hogy hajlamos a vérrögképződésre. Inkább kapjon agyvérzést? Az aztán mennyivel jobb? Ha vki hajlamos rá, akkor nem szedhet SEMMILYEN hormonkészítményt. Persze, van olyan, amivel kisebb az esély rá, de attól még van.

Egy másik kérdésnél a csaj írta, hogy a fogamzásgátlótól májdaganata lett. Erre mit javasoltak? "Próbálj másik tablettát, vagy használj hüvelygyűrűt!" (ami teszem hozzá, szintén hormonos).

Hát basszus, legyetek már észnél. Szerintetek egy terhesség rosszabb, mint egy agyvérzés? Hát csak gratulálni tudok, komolyan.

Viszont azt én sem tudom elfogadni, hogy "nem bírja a gumit". Persze a ti dolgotok, de ez elég gyenge kifogás. Meg kell szokni és kész. Ennek semmilyen szervi oka nem lehet, tehát lelki eredetű. Egyszerűen elkönyveli, hogy szar és kész. De ha nem akartok gumit, akkor hát nem.

Szerintem maradhattok ennél a kombinált módszernél, de akkor mind a hármat használjátok. Nem hiszem el, hogy nem lehetett volna annyit kibírni, míg elmész a táskádért és használod a pharmatexet....

Egyébként ha pontos a menstruációd, és nem élvezett beléd, akkor viszonylag jó esélyed van.

Ha nem jön meg (vagy más a színe, állaga, időtartama), akkor tesztelj.

2011. júl. 12. 16:16
 20/26 A kérdező kommentje:
az ilyen meséknek, h spontán peteérés, meg stb.. irodalmi adatok alapján 0,1 % az esélye, orvos mondta, valamint azt is, h rendkivül alacsony az esélye, h igy teherbeessek, tehát most megnyugodtam, de legkozelebb ott lesz a pharmatex..
2011. júl. 13. 00:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!