Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért van az hogy mindenki fogamzásgátlóval tömi magát?
Miért akarod meggyőzni a rengeteg fogamzásgátlót szedő nőt arról, hogy hülyék??? Úgy írsz, mintha valójában saját magadat akarnád meggyőzni arról, hogy nem érdemes/szükséges/ jó megoldás fogamzásgátlót szedni.
Nem mindenkinek a maga dolga, hogy hogyan védekezik?
Egyébként gyönyörűen leírtad a régi, magas hormontartalmú tabik mellékhatásait.
Régebben én is óvszert használtam. Utáltam, hogy mindig szarakodni kellett vele, agyonüti a pillanatot, és ha véletlenül nincs se nálam, se nála, akkor szex sincs. Mellesleg tartós kapcsolatban kissé drága mulatság. Persze vehetsz a Lidl-ben 700 Ft-ért is 12 db-ot, de én nem spórolnék az óvszer minőségén.
A megszakítás meg egyszerűen nem védekezés, ezt nem ragozom. Vagy te az óvszert, a naptármódszert meg a megszakítást kombinálod? Aaaaz szép, hajrá.
Nekem csak pozitív tapasztalataim vannak a fogamzásgátlóval: a korábbi 7-10 nap helyett mostmár max 4 napig menstruálok, nem fáj sehol, a mennyisége is sokkal kevesebb lett. A libidóm egyáltalán nem csökkent, nem híztam, nem szőrösödtem, nem lett visszeres a lábam. És tök jó érzés, hogy a párom nyugodtan belém élvezhet, és utána nem kell azzal bíbelődni, hogy minél előbb kivegyük az óvszert, hogy nehogy belém follyon a sperma. Gondolom a páromnak is jobb így, és nekem ez is nagyon fontos.
Ennek ellenére tisztában vagyok a lehetséges mellékhatásokkal, és mérlegeltem, mikor 20 évesen elkezdtem gyógyszert szedni… Erre egy 14-15 éves kislány nem feltétlenül képes, ebben a korban én is csak indokolt esetben írnék fel (18 alatt).
A lényeg az, hogy ha neked megfelel a megszakítás meg az óvszer meg a számolgatás és ezek szabadkombinációja, akkor tégy így, de ne próbálj másokat meggyőzni az igazadról.
Remélem egy fiatal lány, fiú sem hiszi azt, hogy a megszakítás védekezés. Mert te itt ezt a módszert ajnározod, holott egyáltalán nem védekezés az. Az, hogy te eddig nem estél teherbe, lehet szerencse vagy lehet nem is lehet gyereked.
Egyik ismerősöm 9 hetes terhes 20 évesen. Négy éve van együtt a párjával és mindig megszakítással "védekeztek"...hát most jön a pulya.
Nem értem miért háborodnak fel azok, akik ilyenolyan makacs betegség miatt szednek gyógyszert, esetleg allergiásak az óvszerre. Tök egyértelmű, hogy a kérdés nem igazán nekik szól.
Én megértem, ha vkinek ez a legkényelmesebb megoldás, hisz tényleg számos előnnyel jár.
- olcsóbb, mint az óvszer, ha vki gyakran él nemi életet
- lerövidíti a menzeszt és csökkenti a görcsöket (általában)
- akármikor egymásnak lehet esni
- biztos védelmet nyújt
- nem "rontja el" semmi az aktust (nem kell bíbelődni az óvszerrel, nem kell azon görcsölni, hogy kiszakad-e, beleélvezhet a férfi a nőbe, nincs olyan, hogy "épp nincs kéznél" stb.
Viszont a nők nagy része vagy nem tud arról, hogy igen is elég veszélyes, vagy nem akar róla tudomást venni.
Rengetegen mondják, hogy ezeknek a modern tabiknak már nincsenek mellékhatásaik, de valahogy nekem nem ez a tapasztalatom.
50 nőt kérdeztem meg, és 10 mondta azt, hogy smemilyen negatív hatást nem tapasztalt.
A 40 nő között majdnem 20-nál volt libidócsökkenés, elég soknál hízás, hüvelyszárazság, mellfájdalom, migrén stbstb.
És ezek a legújabb, legalacsonyabb hormontartalmú tabiknál fordultak elő!
Két barátnőm is azért hagyta abba, mert a libidója nulla lett tőle.
Be lehet magyarázni, hogy biztos nem a tabi miatt, hanem a partner miatt, de érdekes módon azóta is ugyanazzal az emberrel vannak, és a tabi abbahagyása óta tökéletes a szex is, nincs ilyen gond.
Az megint csak nagy tévhit, hogy később nem okozhat mellékhatásokat. Nem egy kérdésnél láttam már olyat, hogy a fogamzásgátló ELŐTT (tehát nem szedés alatt) meglévő tökéletesen pontos, rendszeres ciklus abbahagyás után eltűnt. Lett belőle pajzsmirigy alulműködés, PCO, nuku peteérés.
Egyszer lehet érdemes lenne látogatni egy meddőségi központba, mert bizony sokan küzdenek ezzel a problémával.
Szóval az nem garancia semmire, hogy szedés alatt nincs mellékhatás, sajnos később is kijöhet.
"Helyreállt tőle a ciklusom (előtte már 5 éve menstruáltam, de még mindig elég rendszertelen volt, szóval pont hogy nem felborította a hormonrendszeremet, hanem helyre rakta)"
Ez megint csak egy nagy tévhit. Hiszen a tablettától nem áll helyre a ciklus!!! A tabletta kikapcsolja. Nincs peteérés, nincs menstruáció sem. Amíg szedi a nő a tabit, addig nem vérzik, amikor abbahagyja (7 napos szünet), akkor pedig vérzik, mert megvonja a hormont.
Ne állít be semmit!
Ha vkinek rendszertelen a menstruációja, akkor csak elfedi a problémát. Addig míg szedi, addig rendszeres a vérzése, de utána, ha abbahagyja, valószínűleg ugyanolyan lesz, mint volt, vagy esetleg még rosszabb!
Tudtátok pl, hogy ha vkinek nincs rendszeres vérzése, peteérése, akkor nem is szedhetne tablettát?
Ennek ellenére gyakorlatilag ilyen esetben szinte mindig azt írják fel!
Mert úgy vannak vele, hogy amíg nem kell gyerek, addig két probléma is le van vele rendezve.
Arra már senki nem gondol, hogy abbahagyás után, ha babát szeretne az illető, akkor lehet még annyira sem lesz peteérése, mint előtte volt.
Akkor majd szépen elmegy meddőségi kezelésre aztán kész...
Sajnos az orvosok is szarnak az egészre. Ha normálisan kivizsgálnának minden tablettát szedni akaró nőt, akkor le lehetne redukálni ezeknek az eseteknek a számát.
De így sokszor nagyobb kárt tesznek vele, mint amennyit használnak...
Szóval véleményem szerint nem lenne rossz módszer, ha az orvosok nem sajnálnák az időt a normális tájékoztatásra, és lenne pénz az egészségügyben a normális kivizsgálásokra.
Utolsó vagyok.
Annyit még: Lehet, hogy neked percre pontos a peteérésed, és tudsz számolgatni, de a nők nagy része még azzal sincs tisztában, hogy hogyan is működik a ciklusa...
És ha vkinek rendszertelen, akkor nem lehet számolgatni.
Marad az óvszer. Az óvszer miatt viszont hisztiznek a pasik. Meg előbb utóbb úgy is ki akarják próbálni anélkül, és akkor jön a baj...
Néhány érdekes kérdés:
http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__nok-egeszsege__14816..
http://www.gyakorikerdesek.hu/szerelem-szex__fogamzasgatlas_..
http://www.gyakorikerdesek.hu/szerelem-szex__fogamzasgatlas_..
Én sem szedem a gyógyszert. Anno voltam olyan hülye hogy szedtem, de akkor még nem hallottam arról hogy ez milyen egészségtelen is. De eléggé meggyült a bajom vele.
Nevetnem kell mikor valaki olyat ír hogy "helyrerakta" a menstruációját. Az nem menstruáció, csak megvonásos vérzés, aminek igazából annnyi jelentősége van, hogy a nők abba a tudatba ringassák magukat, hogy beállítja a mensest. Csak azért kezdünk olyankor vérezni, mert abban a 7 napban nem kapjuk meg a hormonadagunkat.
A mellékhatások pedig rajta vannak a betegtájékoztatón, a hüvelyszárazságon és a libidócsökkenésen keresztül egészen a mellrákig és a halálig. Persze lehet magunkat áltatni, hogy dehoiszen ezek a mai modern tabletták.... ugyanúgy veszélyesek, de ugye a marketing sok mindenkit meggyőz. Kb. ugyanúgy nézek a tabiszedőkre mint a mekis kaját zabálókra..... azt hiszik, hogy mert most semmi bajuk nincs tőle, 20-30 év múlva sem lesz. Valamiben úgyis meg kell halni, így is fel lehet fogni.
Pf:D Keressetek fel sürgősen egy nőgyógyászt(vicc nélkül) ha normálishoz mentek elmagyarázza, h mit okoz a fogamzásgátló és mit nem:d
kedves kérdező főként neked ajánlom
Bocsánat, elírtam, valóban nem a ciklusomat állította helyre, hanem csak rendszeresen jelentkezik a vérzés. Tudom, hogy utána valószínűleg megint nem lesz túl rendszeres- azt sem mondtam, hogy előtte kiszámíthatatlan volt, de voltak 2-3 napos csúszások, most meg kb órára pontosan tudom, mikor jelentkezik majd a vérzés. Lehet, hogy sok rosszat hallani a gyógyszerről, sokaknál mellékhatások jelentkeznek- én KIZÁRÓLAG olyan lányokat ismerek, akiknek maximum nőtt a mellük tőle, de amúgy semmilyen mellékhatás nem jelentkezett. Orvosokkal beszéltem, mielőtt úgy döntöttem, szedem, nem annyit, hogy "írja fel, mert ez kényelmesebb". Kikértem a véleményüket, s nem mint beteg, hanem mint jövendőbeli kolléga. Első dolgom volt, miután kiváltottam a gyógyszert, hogy elolvassam a betegtájékoztatót és az összetételt- sokakkal ellentétben, akik 1 hónap után ide jönnek kérdezősködni, hogy "mit csináljak, 2 órája kellett volna bevennem a gyógyszert, de elfelejtettem?"...
Pontosan tudom, milyen hormonok vannak a gyógyszerben- jah igen, ugyanazok, amelyeket amúgy is termel a női szervezet...
Mellesleg Kedves Kérdező, annyit tennék még hozzá, hogy remélem azzal is tisztában vagy, hogy orgazmustól lehet spontán peteérése egy nőnek. Ennek tudatában én semmiképp nem bíznék meg a megszakításos módszerben, mivel nem tudhatom, mikor lesz ilyen SPONTÁN peteérésem orgazmus közben (ezt az orvosin tanultam...).
Én a helyedben továbbra sem dobálóznék ilyen felelőtlen kijelentésekkel, mint pl. az, hogy pontosan tudod, mikor van peteérésed (vagy amik a szövegedben is vannak, hogy 100%, hogy kijön vmi mellékhatás a gyógyszertől, vagy hogy csökkenti a libidót, nem sorolnám fel az összes olyan mondatot, amit úgy írtál le, hogy Te magad nem tapasztaltad, és nem is végeztél - gondolom - legalább 1000 nőre kiterjedő kutatást.)
Kedves kérdező!
Amiket a kérdésedben állításokként leírtál, abból maximum annyi az igazság, hogy évek óta csinálod a fent leírt módszert és teljesen egészséges vagy.
Amúgy minden védekezési formának vannak kockázatai, ahogy itt már többen leírták, úgyhogy nem részletezem.
A megszakítás nem védekezés, ezt is leírták, úgyhogy ezt sem részletezem.
Az óvszerre meg allergiás vagyok.
Ennyi, részemről a téma lezárva, amíg nem találnak ki jobb védekezési módot.
Köszönöm szépen ezt a roppant értékes és hasznos meglátást, ha ezt most nem teszed közkinccsé, tuti hülyén halok meg.
25 N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!