Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért van az hogy mindenki fogamzásgátlóval tömi magát?
én még csak 15 vagyok, nem gondolkozom intim kapcsolaton de nem tervezem hogy valaha is akarnék fogamzásgátlót szedni. inkább óvszer. :P
L/15
Én pl. ezért "tömöm" magam vele:
Makacs petefészekcisztám volt, és a nőgyógyász azt mondta, hogyha a fogamzásgátló nem segít, akkor műtét. Szerencsére segített. 16 éves koromban kezdtem el szedni, 9 éves korom óta volt percre pontos ciklusom. Hogy miért nem váltottam vissza? Mert allergiás vagyok az óvszerre (és amúgy sem bízom benne, mert én is azzal fogantam). Az egyetlen mellékhatása, hogy menstruáció előtt fáj a mellem (nem lettem visszeres etc.). De összességében olcsóbb, és kényelmesebb, mint az óvszer. Valamint helyes szedésénél nem "kamu" a 99%-os védettség. Javaslom nézz utána picit, mielőtt ilyen butaságokat mondasz. Tisztában vagyok vele, hogy egészségkárosító lehet (már csak azért is, mert orvosis vagyok), de azzal is, hogy nincs más rizikófaktorom, ami gondot okozhat. Valamint nagy előnye, hogy így többet járok nőgyógyászhoz, tehát az egészségügyi problémák többségét hamar el tudjuk csípni, és kikezelni. Makkegészséges vagyok.
20/L
Én soha nem szedtem.
Azért eszik, mert valakinek el kell adni és nagy biznisz ez.
27L
Húha te gondolom valami professzor lehetsz, hogy ilyen okos vagy, hogy megmondtad hogy a kisebb hormon tartalmú az kevésbé véd.
Sajnos ki kell ábrándítsalak, hülye vagy. Ez van. Kisebb hormontartalmú tabletták ugyanolyan hatást képesek elérni, mivel a mai tudományos ismeretek eljutottak arra a pontra, hogy hatékonyabban felszívódó anyagokat hozzanak létre. Ergo nem kell hormon bomba a szervezetnek, mert a kisebb tartalmúnak nagyobb része hasznosul a véráramban.
Felborítja a hormonrendszert: oké, aláírom. Viszont nem okoz semmilyen visszafordíthatatlan károsodást. Foggátló tartós szedése után gyakori melléghatás a petefészek "cisztásodása", de ezek nem igazi ciszták, csak egész egyszerűen túl sok pete ért be egyszerre. Szépen felszívódnak, a probléma pedig megoldódik.
Elhízást okoz: az újak nem, hacsak nincs valami ilyen jellegű, személyre vonatkozó véletlen mellékahtása. Én egy dekát se híztam tőle.
Visszeressé teszi a lábat: ezt honnan veszed?
Csökkenti a libidót: az unalmas kapcsolat csökkenti a libidót, amit persze sokkal könnyebb ráfogni a fogamzásgátlóra, mint vállalni érte a felelősséget, és esetleg tenni ellene. Ez is tapasztalat.
Megköti a tesztoszteron szintet: mi van? Azt akarod mondani hogy több lesz a férfi hormon a szervezetben, ezért nem kívánod a párod? Ez enyhén szólva is badarság... (Talán a régi gyógyszerekre igaz)
Kamu hogy 99%-ban véd: miért lenne kamu? Anno én nem akartam foggátlót használni mert nem hittem benne, hogy működik, de a nőgyógyászom felvilágosított a valós adatokról, és hogy hozzá nagyságrendekkel többen jönnek abortuszra azért, mert xar volt a gumi...
Miért nem kombináljátok az óvszert megszakítással: Te egészen komolyan azt hiszed, hogy ez jobban véd, mint egy foggátló? Gratulálok. Segíthetek majd nevet adni a babának?
----
5 évig használtam foggátlót, és SOHA SEMMI bajom nem volt tőle. Nem híztam el, nem nőtt bajszom, nem lett visszeres a lábam (pedig 8 órában állós melót végzek), és imádom a szexet. Viszont minden bizonnyal veled ellentétben, nem aggódok állandóan, nem kell a gumival xarakodnom, vagy lesni hogy hanyadika van.
Nem támadni akartalak, de nem tetszik a hangnemed (mintha legalábbis te találtad volna fel a foggátlókat), sem az, hogy ennyi butaságot írsz.
Most látom, hogy arra is rájöttél (gondolom alapos laboratóriumi vizsgálatok után), hogy a férfiak elnőiesedését a csapvízben jelenlévő női hormonok okozzák.
Tudom én is, hogy vannak. De ez az összefüggés... Hát...
Egyes. Ülj le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!