Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Miért van az hogy mindenki...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért van az hogy mindenki fogamzásgátlóval tömi magát?

Figyelt kérdés
Azt nem tudja senki, hogy mennyire károsak? 100% hogy kijön előbb vagy utóbb valamilyen mellékhatás tőle. Ráadásul a saját szervezeteteket teszitek tönkre. Felborítja a hormonrendszert, elhízást okozhat, viszeressé teszi a lábat, csökkenti a libidót, mivel megköti a tesztoszteron szintet. Ami a szexuális vágyért felelős. És nem is véd kellő képpen, mert az kamu, hogy 99%-ban véd. Mivel hogy alacsonyabb a hormontartalmuk mint a régieknek, így a hatásuk is lecsökkent. Ha ismeritek a ciklusotokat, akkor miért nem kombináljátok az óvszert a megszakítással? Én már évek óta így csinálom és semmi bajom nem lett. Teljesen egészséges vagyok :)
2011. jan. 25. 18:33
1 2 3 4 5
 11/45 anonim válasza:

én még csak 15 vagyok, nem gondolkozom intim kapcsolaton de nem tervezem hogy valaha is akarnék fogamzásgátlót szedni. inkább óvszer. :P

L/15

2011. jan. 25. 18:46
 12/45 anonim válasza:
Az forrásvíz tényleg tele van női hormonnal? nahát
2011. jan. 25. 18:47
 13/45 A kérdező kommentje:
Amúgy már a férfiaknak is feltalálták a fogamzásgátlót, csak az a gáz, hogy az is állítólag lecsökkenti a nemi vágyat! XD
2011. jan. 25. 18:48
 14/45 anonim ***** válasza:
86%
És mi van azzal, akinek hormonális okból írnak fel fogamzásgátlót? Mi van, ha valakinek a bőrproblémái, vagy a menstruációs rosszullétek miatt írják fel? Vagy aki allergiás az óvszerre (van ilyen ismerősöm)? Anyukámnak például azért kellett szednie, mert ha megjött neki, 1 hétig sehova nem tudott menni, mert folyton hányt, meg hasmenése volt, és mikor munkába állt, ez elég kellemetlen helyzet lett... Ha annyira káros, akkor miért írják fel olyan betegeknek, akiknek nem fogamzásgátlási célból kell szednie? Nálam ez az indoka annak, hogy nem féltem elkezdeni szedni, s Édesanyám se ellenezte, mivel neki javított az állapotán, egyéb mellékhatása nem jelentkezett, s lám, született gyereke is... Pedig Ő 30 évvel ezelőtt szedte, a jóval nagyobb hormontartalmút. Én majdnem 3 éve szedem, SEMMI bajom tőle. Helyreállt tőle a ciklusom (előtte már 5 éve menstruáltam, de még mindig elég rendszertelen volt, szóval pont hogy nem felborította a hormonrendszeremet, hanem helyre rakta), kicsit nőtt a mellem. Nem csökkent a libidóm, nem híztam, nem fogytam, nem lett visszeres a lábam, nem lett trombózisom. Vérképet is évente csináltatok, a vérszegénységemet leszámítva (ami eddig is volt), teljesen egészséges vagyok. Emellett a gyógyszer hosszú távon olcsóbb, mint az óvszer, és kényelmesebb is, mivel így akkor és ott esünk egymásnak, ahol csak akarunk... A fertőzésektől nem félek, mivel állandó partnerem van. Én megbízok benne, több orvossal is konzultáltam, mielőtt nekiálltam volna szedni (és nem csak nőgyógyásszal, hanem pl. felsőbb éves orvostanhallgatókkal, akiknek nem célja, hogy pénzt szerezzenek tőlem...). Szerintem mindenki a saját felelősségére szedi, nem tudom miért kell ezért lenézni másokat. Én is tisztában vagyok a lehetséges mellékhatásokkal, ismerem a hatásmechanizmust, s ha bármi tünet jelentkezne rajtam, abbahagynám a szedést. De amíg jó a vérképem és amúgy se jelentkeznek mellékhatások (maximum pozitívak), addig szedem, saját felelősségemre. És nem szoktam beszólni másnak, hogy miért védekezik gumival, mikor az kiszakadhat... Szóval én nem tömöm magam fogamzásgátlóval, hanem ezt a védekezési módszert találtam a legbiztonságosabbnak, és egyben kényelmesnek és olcsónak. 20/L
2011. jan. 25. 18:56
 15/45 anonim ***** válasza:
74%

Én pl. ezért "tömöm" magam vele:

Makacs petefészekcisztám volt, és a nőgyógyász azt mondta, hogyha a fogamzásgátló nem segít, akkor műtét. Szerencsére segített. 16 éves koromban kezdtem el szedni, 9 éves korom óta volt percre pontos ciklusom. Hogy miért nem váltottam vissza? Mert allergiás vagyok az óvszerre (és amúgy sem bízom benne, mert én is azzal fogantam). Az egyetlen mellékhatása, hogy menstruáció előtt fáj a mellem (nem lettem visszeres etc.). De összességében olcsóbb, és kényelmesebb, mint az óvszer. Valamint helyes szedésénél nem "kamu" a 99%-os védettség. Javaslom nézz utána picit, mielőtt ilyen butaságokat mondasz. Tisztában vagyok vele, hogy egészségkárosító lehet (már csak azért is, mert orvosis vagyok), de azzal is, hogy nincs más rizikófaktorom, ami gondot okozhat. Valamint nagy előnye, hogy így többet járok nőgyógyászhoz, tehát az egészségügyi problémák többségét hamar el tudjuk csípni, és kikezelni. Makkegészséges vagyok.

20/L

2011. jan. 25. 18:57
 16/45 anonim ***** válasza:
0%

Én soha nem szedtem.

Azért eszik, mert valakinek el kell adni és nagy biznisz ez.

27L

2011. jan. 25. 19:03
 17/45 anonim ***** válasza:
88%

Húha te gondolom valami professzor lehetsz, hogy ilyen okos vagy, hogy megmondtad hogy a kisebb hormon tartalmú az kevésbé véd.

Sajnos ki kell ábrándítsalak, hülye vagy. Ez van. Kisebb hormontartalmú tabletták ugyanolyan hatást képesek elérni, mivel a mai tudományos ismeretek eljutottak arra a pontra, hogy hatékonyabban felszívódó anyagokat hozzanak létre. Ergo nem kell hormon bomba a szervezetnek, mert a kisebb tartalmúnak nagyobb része hasznosul a véráramban.

Felborítja a hormonrendszert: oké, aláírom. Viszont nem okoz semmilyen visszafordíthatatlan károsodást. Foggátló tartós szedése után gyakori melléghatás a petefészek "cisztásodása", de ezek nem igazi ciszták, csak egész egyszerűen túl sok pete ért be egyszerre. Szépen felszívódnak, a probléma pedig megoldódik.

Elhízást okoz: az újak nem, hacsak nincs valami ilyen jellegű, személyre vonatkozó véletlen mellékahtása. Én egy dekát se híztam tőle.

Visszeressé teszi a lábat: ezt honnan veszed?

Csökkenti a libidót: az unalmas kapcsolat csökkenti a libidót, amit persze sokkal könnyebb ráfogni a fogamzásgátlóra, mint vállalni érte a felelősséget, és esetleg tenni ellene. Ez is tapasztalat.

Megköti a tesztoszteron szintet: mi van? Azt akarod mondani hogy több lesz a férfi hormon a szervezetben, ezért nem kívánod a párod? Ez enyhén szólva is badarság... (Talán a régi gyógyszerekre igaz)

Kamu hogy 99%-ban véd: miért lenne kamu? Anno én nem akartam foggátlót használni mert nem hittem benne, hogy működik, de a nőgyógyászom felvilágosított a valós adatokról, és hogy hozzá nagyságrendekkel többen jönnek abortuszra azért, mert xar volt a gumi...

Miért nem kombináljátok az óvszert megszakítással: Te egészen komolyan azt hiszed, hogy ez jobban véd, mint egy foggátló? Gratulálok. Segíthetek majd nevet adni a babának?

----

5 évig használtam foggátlót, és SOHA SEMMI bajom nem volt tőle. Nem híztam el, nem nőtt bajszom, nem lett visszeres a lábam (pedig 8 órában állós melót végzek), és imádom a szexet. Viszont minden bizonnyal veled ellentétben, nem aggódok állandóan, nem kell a gumival xarakodnom, vagy lesni hogy hanyadika van.

Nem támadni akartalak, de nem tetszik a hangnemed (mintha legalábbis te találtad volna fel a foggátlókat), sem az, hogy ennyi butaságot írsz.

2011. jan. 25. 19:05
 18/45 A kérdező kommentje:
Én nem néztelek le, és senkit sem nézek le. Számomra mindenki ugyanolyan ember, nem teszek különbséget senki között. Én a saját véleményemet írtam le. Egy csomó ismerősömnek meg csak rossz tapasztalatai vannak. és vannak a menstruációs problámákra más módszerek is, amelyeknek semmilyen mellékhatása nincs. Lásd: E-vitamin szedése, különféle gyógynövény teák, egészséges életmód, rendszeres sport. És lám a menstruációs problémák megszűntek! Én is görcsölős típus vagyok, de mióta természetes úzon próbálom magam gyógyítani azóta semmi bajom nincsen! Tehát erre a válaszom: A természet alkotott minket ezért csak ő tud segíteni rajtunk. Nem pedig drága gyógyszerek.
2011. jan. 25. 19:07
 19/45 anonim ***** válasza:
59%

Most látom, hogy arra is rájöttél (gondolom alapos laboratóriumi vizsgálatok után), hogy a férfiak elnőiesedését a csapvízben jelenlévő női hormonok okozzák.

Tudom én is, hogy vannak. De ez az összefüggés... Hát...

Egyes. Ülj le.

2011. jan. 25. 19:08
 20/45 anonim ***** válasza:
73%
Nem a véleményedet írtad le, hanem kioktató hangnemben hülyeségeket mondasz, hogy okuljanak belőle a "gyógyszerzabálók", és hogy megdícsérhesd azokat, akik szintén nem használnak fogamzásgátlót.
2011. jan. 25. 19:09
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!