Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Szükségszerű egy kivizsgálás?

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szükségszerű egy kivizsgálás?

Figyelt kérdés
Multhéten voltam nőgyógyásznál hogy életemben először felirassak tabletátt.amúgy 19 éves vagyok..szóval nem vizsgált meg előtte semmilyen módon,csak kérdezgetett mindenféléről.aztán mondta hogy a mensi után 5-6 nappal menjek vissza és elvégzi a rákszűrést..a bnőim azt mondták hogy megkellett volna vizsgálnia.. most akkor ? kérdeztem a dokit is hogy vizsgálat nem lesz és azt mondta ez volt a vizsgálat hogy kikérdezett..
2010. dec. 13. 17:17
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
Persze, nem is arról van szó szerintem, hogy ilyenkor a páciens felelőtlen lenne, hanem az orvosnak kéne helyesen eljárnia. Én örülök, hogy van olyan lány, aki elgondolkodik, hogy talán nem az a jó eljárás, amit az orvosa csinál. Nem rémisztgetni akartam, egy pillanatig sem, csak elmondani, hogy nekem mi hátrányom származott abból, hogy egy sima vérvételt nem rendelt el.
2010. dec. 13. 17:57
 12/23 A kérdező kommentje:
hihetetlen lekezelő volt pedig én normálisan válaszoltam neki.. ugye rendszertelen a ciklusom ..pl a szeptemberi hónap kimaradt és mikor mondtam neki hogy 1 hete késik szabályosan kioktatott hogy milyen felelőtlen vagyok..Pedig mindig védekezek óvszerrel és vigyázok is és mondta neki hogy nagyon rendszertelen..és erre az arcomba mondta hogy őt ez nem érdekli akkor is késik szóval ha maga terhes akkor gratulálok.. hát köszönöm ez a magyar egézségügy..
2010. dec. 13. 18:01
 13/23 anonim ***** válasza:

"egy sima vérvételt nem rendelt el"

A rutin vérvételnél nem néznek hormonokat. Azt csak akkor néznek, ha vmi indokolttá teszi.

A rutin vérvétellel a májfunkciókat vizsgálják...azt nézik meg hogy egyáltalán szabad-e vkinek tablettát szednie.

Ha a családban előfordult trombózis, akkor szoktak még olyan vizsgálatot is csinálni, ami kimutatja, ha genetikai hajlamod van rá. Akkor nem is szabad egyáltalán szedni semmilyen hormonális fogamzásgátlót.

Viszont ha 19 évesen nem rendszeres a menzeszed, akkor talán előbb ki kellene vizsgálni, hogy mi az oka, és aztán tabit írni.

Ugyanis elvileg csak akkor szabadna tabit íratni, ha legalább két éve rendszeres vkinek a ciklusa. Persze vannak olyan cikluszavarok, amit fogamzásgátlóval kezelnek, de ahhoz is kivizsgálások kellenek.

Menj el egy másik nőgyógyászhoz. Vagy inkább endokrinológushoz, és nézesd meg a hormonjaid.

Mert így igen csak jó esélyed van rá, hogy az abbahagyás után a mostaninál is rendszertelenebb ciklusod lesz...

2010. dec. 13. 18:07
 14/23 A kérdező kommentje:
akkor dokit váltok hamarosan:) egy magándoki biztos kedvesebb lesz remélhetőleg
2010. dec. 13. 18:08
 15/23 anonim ***** válasza:
Nem attól függ, hogy magándoki-e vagy sem. SZTK-ban is vannak jó orvosok. Miért nem kérdezed végig a bnőid, vagy a nő nemű rokonaid, hogy kihez járnak, kit ajánlanak?
2010. dec. 13. 18:14
 16/23 A kérdező kommentje:
lehet az lesz :) majd érdeklődöm
2010. dec. 13. 18:16
 17/23 anonim ***** válasza:
Nem kell,hogy megvizsgáljon, hiszen ha nincs olyan tüneted, amit te észreveszel és a rákszűrést megcsinálja, akkor minek? A rákszűrés kimutatja azt is, ha fertőzés van. MAjd ha bajod lesz, akkor úgyis visszamész.
2010. dec. 13. 18:28
 18/23 A kérdező kommentje:
amúgy lehet hülye kérdés de a fogamzásgátló hatását nem befolyásolja a bevett időtől számítva 1 órával elfogyasztott étel,ital?
2010. dec. 13. 18:33
 19/23 anonim ***** válasza:
Nem. Miért befolyásolná?
2010. dec. 13. 18:58
 20/23 anonim ***** válasza:

Válts dokit! De valószínűleg a magánrendelésen ez is normálisabb... De ne hozzá menj.

Mellesleg a rákszűrést bármikor el lehet végezni, gondolom, nem menzesz után mentél, nem értem, miért várja. Nem csak akkor lehet elvégezni!!! És igen, meg kellett volna vizsgálnia tapintással, milyen a méhed, mekkora stb.

Ha meg SZERINTE lehetsz terhes, mert késik, akkor hogy merészelte felírni a tablettát? Ehhez meg én gratulálok neki.

Az ilyen orvost fel kéne jelenteni, csak az a kár, hogy senki nem tudja bizonyítani a bunkó viselkedést, simán letagadhatja.

2010. dec. 14. 11:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!