Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Miért szed majdnem mindenki...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért szed majdnem mindenki fogamzásgátlót? Ennyire nem érdekli őket, hogy milyen káros hatásai vannak hosszútávon?

Figyelt kérdés

Remélem nem veszi senki támadásnak,de a gyógyszeren kívül van még pár módszer,ami egészségre nem káros és ugyanolyan hatékony...amikor én elolvastam hogy miket okozhat a tabi,hát be nem szedtem ...pl.trombózis,agy-tüdőembólia,mell-meg egyéb rák,keringési betegségek,cukoranyagcsere zavar,MEDDŐSÉG! stb stb. Hiába alacsony hormontartalom,ezek akkor is előjöhetnek és hallottam már pár történetet...:(

Nem akarok senkit paráztatni,de komolyan érdekel,mi visz rá titeket lányok,hogy ezeket szedjétek?? !!

2008. dec. 8. 20:22
1 2 3 4 5 6
 51/55 anonim ***** válasza:
100%

én speciel azért szedtem évekig, m véralvadászavarom van (magyarán nagyon lassan alvad meg a vérem. napokig is véreznek a sebeim). a menstruációm kb. félévente jött meg, és 3-4 hétig tartott, nem enyhe, hanem erős vérzés.(éld bele magad)

az egyetlen megoldás az volt számomra, ha mesterségesen leállítják a peteérésemet, h ne vérezzek el.

orvosi engedéllyel fél évvel ezelőtt abbahagytam a gyógyszer szedését. egyenlőre még nincs gond (azóta nem volt m.) de az egészségemmel játszok.

a fogamzásgátló legrosszabb mellékhatása is semmiség az esetemben.

csak azért írtam le most neked, h lásd, h van ilyen is, és h ezek a mellékhatások (gyorsabb véralvadás stb.) vkinek jól is jönnek.

tehát ami vkinek káros, másnak életmentő lehet.

20/L

2011. jún. 1. 13:14
 52/55 Barbucc ***** válasza:
53%
" a gyógyszeren kívül van még pár módszer,ami egészségre nem káros és ugyanolyan hatékony..." Igen? akkor nézd csak meg ezt: [link] Olvastad már a Pearl-indexet? Szerintem nem, olvasd el :) Igen, vannak a fogamzásgátlónak hátrányai sajnos, mint minden gyógyszernek de a nőknek csak töredéke az, akinél jeletnekznek különböző mellékhatások. Azt hiszem nem véletlen, hogy nagyon sok lány gyógyszert szed.
2011. jún. 1. 13:23
 53/55 anonim ***** válasza:
100%

A Pearl index ugyanolyan butaság, mint a BMI.

De tény, hogy nem kívánt terhesség kivédésében a hormont megbolygató dolgok hatásosabbak, hiszen "gyökerében nyomja el a problémát". A helyi fogamzásgátlók pedig nem.

Ettől függetlenül én is azt mondom, hogy túl sok rosszat hallani róluk, én nem szedném, főleg mert a családomban már volt trombózisos beteg, így valószínű bennem is megvan a hajlam.

22/L

2011. jún. 1. 13:52
 54/55 anonim válasza:
45%
engem talán az vist rá drága kérdező, h eddig mindig óvszerrel védekeztem a párommal, ami egyszer kiszakadt és 24 órára rá bevettem az esemény utáni tabit de terhes lettem.
2011. jún. 1. 22:55
 55/55 anonim ***** válasza:
100%
Egy egyszerű fájdalomcsillapító betegtájékoztatójában is legalább 1 oldalnyi káros mellékhatás szerepel. Minden gyógyszernek vannak mellékhatásai, és úgy gondolom, hogy azokat figyelembe véve mindenki el tudja dönteni saját maga, hogy szedi-e vagy sem. Felesleges ezen vitatkozni, mert aki szed fogamzásgátlót, az úgyis mellette van, aki nem szed, az meg értelemszerűen ellenzi. Mindenki olyan védekezési módszert választ, amilyet akar.
2011. jún. 2. 22:33
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!