Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért szed majdnem mindenki fogamzásgátlót? Ennyire nem érdekli őket, hogy milyen káros hatásai vannak hosszútávon?
Remélem nem veszi senki támadásnak,de a gyógyszeren kívül van még pár módszer,ami egészségre nem káros és ugyanolyan hatékony...amikor én elolvastam hogy miket okozhat a tabi,hát be nem szedtem ...pl.trombózis,agy-tüdőembólia,mell-meg egyéb rák,keringési betegségek,cukoranyagcsere zavar,MEDDŐSÉG! stb stb. Hiába alacsony hormontartalom,ezek akkor is előjöhetnek és hallottam már pár történetet...:(
Nem akarok senkit paráztatni,de komolyan érdekel,mi visz rá titeket lányok,hogy ezeket szedjétek?? !!
Igenis szexeltem már,gumival is,meg nélküle is,8 éve élek nemi életet,szóval tudom miről beszélek! Én sem rajongok a gumiért,de meg lehet oldani a biztonságot gumi és tabik nélkül is.Speciel miért nem jó a kúp+megszakításos módszer egyszerre? Így érezheted is a pasit,mégis védve vagy,mert az a kis váladék,ami kijön,azt megöli a kúp,és még sikosit is...Ha mégis azt akarod hogy belédélvezzen,akkor fel lehet rakni pesszáriumot is,még a krém mellé,az is tök jól véd,és egészségre ártalmatlan.Meg vannak már olyan kis mikroszkópok,amik megmutatják hogy mikor vannak veszélyes napok és az is tök hasznos!!!Van lh-teszt is,amit ha együttlét előtt használsz,kimutatja hogy lesz-epeteérés a köv.2-3 napban... És akkor a hőmérőzésről meg hüvelyváladék-megfigyelésről még nem is szóltam...ezek egyáltalán nem olyan rosszak,mint amennyire lehúzzák őket.És ha teszem azt ezek közül kettőt-hármat kombinálunk,szinte biztos hogy nem lesz gyerek! Csak hát persze egyszerűbb csak bekapni egy tablettát...Én személy szerint inkább vállalom a macerát ami ezekkel jár,minthogy beleavatkozzak a tökéletesen kialakitott hormonrendszerembe...:P
De ezért ne ugorjunk egymás torkának,annak nincs értelme,a kérdést se kekeckedésből írtam ki,bár páran mintha magukra vették volna,nem ez volt a szándékom! Mindössze én annyira "egészségfanatikus" vagyok minden értelemben,hogy ezért nem értem azokat,akik tabit szednek.Persze nem tagadom,vannak a tabinak pozitiv mellékhatásai is,ezek azonban eltörpülnek szerintem a rosszak mellett.Amik nem most jönnek ki,hanem később!!!
Tépheti mindenki itt a száját, mert fertelmesen gyagya személyek vannak itt már bocs. Ha jön egy olyan válasz, ami nekik nem tetszik, lepontozzák :oS Ahelyett, hogy elolvasnák és elgondolkodnának rajta...
Kétségtelen, hogy a tabinak vannak jó és rossz "tulajdonságai" is.
Nos én nem szedem, MERT:
- 7 évig szedtem, azt hittem milyen jó
- 1 éve abbahagytam, mert mindenféle fura betegségek jöttek ki rajtam
- 1 éve mindenféle vizsgálatokra járok:
EGYEBEK KÖZT:
1. MR
2. CT
3. Neurológus
4. Fül-Orr gégész
5. Havonta vérvétel
6. Szemorvos
7. Nőgyógyász
8. Pajzsmirigy vizsgálat
9. ( Mivel kezdek belehülyülni Pszihológus)
10. ... bőven folytathatnám még.
Most gyógyszert kell szednem a nem tudni mire!!! 1 éve folyamatosan szédülök, el tudjátok képzelni?!? (Foggalmatok sincs róla)
A lényeg. A múlt hét szerdán derült ki, hogy bizony a fogamzásgátló annyira tönkretette a szervezetem, hogy győz belőle kikeveredni (REMÉLJÜK SIKERÜL).
Azontúl, ha már itt vagyok. Akik fogamzásgátlót szednek elvileg nem adathatják be a HPV elleni védőoltást!!! Hivatalosan nem szabad kimondani, mert nincsenek ránézve kutatások. Én anno beadadtam, mert dicshimnuszokat zengtek róla. Az orvos a múlt hét szerdán üdvözölt az ÉLŐK sorában. Ő is mondta, hivatalosan nem szabad kimondani, de a HPV védőoltás okozta (összefüggésben a tabival).
Szóval... Anno én is azt hittem, hogy bevált a tabi, mert nem volt tőle az ég világon 7 évig (majdnem 8) semmi bajom.
A szar csak utána jött... Azóta is szenvedek....
Nem akarok senkit se le se rábeszélni, de tényleg csak a kényelmes formák közé tartozik.
Mert sajnos nem mondják el a nőgyógyászok, hogy milyen lehetőségek vannak még, amik ráadásul macerával sem járnak...
A másik... Van egy nagyon jó fogamzásgátló módszer (én is ezt használom azóta) ez egy kis Computer, ami a hormonszintedet vizsgálja. SAJNOS A MAGYAR ÁLLAM NEM ENGEDI BE AZ ORSZÁGBA!!!!!, mert kiütné a tabikat, ahogy itt NYUGATON már megtette...
A gyógyszer cégeknek ez hatalmas kiesést jelentene az államnak ezáltal, kúba sok pénztől való elesést...
Saját döntésetek...
le fognak pontozni, de leirom
en 3 evig szedtem tablettat, egyszeruen azert, mert az orvos nem vilagositott fel a karos hatasairol, és meg nem volt az internet ilyen, mint ma.
kismama vagyok, es félek, hogy trombozist fogok kapni szules utan, mert sokaig tettem, ez tény, de ez már késő bánat.
a baratnomnek tunetmentesitesre irta fel a doki (raadasul pont arra a hormonzavarra, ami nekem is volt, en tobb, mint tucat korhazat es nogyogyaszt vegiglatogattam.. alapbol fogamzasgatlót (Diane35) javasolt a 99%a, mar majdnem feladtam, mire talalkoztam egy rendes dokival, aki meg is gyogyitott, es nem fogamzasgatlot javasolt)
szoval a baratnom nem volt ilyen makacs, o hitt a dokinak, es szedte.. o meg nem vart babat, megis trombozist kapott, es most csomo egeszseges kajat nem ehet, ihat, es gyogyszer, dokik..
szoval en elsősorban a doktorokat hibaztatom emiatt. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!