Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Nők, akik komoly kapcsolatban...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nők, akik komoly kapcsolatban sem szednek fogamzásgátlót: miért nem? Nektek jó az óvszer? Nincs igényetek, hogy anélkül legyetek a párotokkal?

Figyelt kérdés

A mai fogamzásgátlók már alacsony hormontartalmúak, a legtöbbeknek nincs vele baja, mégis Amerikában is csak a fogamzásképes nők 12-13%-a használja a tablettát. Régen, amikor feltalálták ez sokkal nagyobb divat volt. Természetes volt, hogy a nők szedik. Ma miért nem az?

A férfiak nem tudnak védekezni, maximum gumival, de nyilván egy kapcsolatban, házasságban ez nem oké.

2020. dec. 2. 09:50
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
89%

5#-nek:

1.: Csak komoly feltételek mellett kötnek el. - Romániában rutin procedúra. Bemész, kivizsgálnak, ha minden oké, visszamész a beavatkozásra, majd néha rutinvizsgálatra. Nem kell semmilyen feltételt teljesíts, azon kívül, hogy egészséges legyél a procedúrához.

2.: SOK esetben nem visszafordítható. - Nálunk apukám vállalta be, amikor gyerek voltam. Senki nem mondta neki, hogy sok esetben nem visszafordítható. Kivételes esetekről volt szó. 5 év múlva vissza is fordította, hogy úgy mondjam, mert végül szerettek volna még egy gyereket a szüleim.

3.: Nem 100%-os módszer az elkötés, csak a vágás. - Az orvos ismertetése alapján, ugyanannyira hatásos, mint pl. az óvszer. Az sem 100%. Ez sem. Az 100%, ha nem szexelsz.

4.: Attól még a fertőzésveszély megmarad. - Persze, de folyamatos (félévenkénti) kivizsgálás mellett nem igazán lesz baj, vagy nem harapódzik el a baj.

Nem akarok okoskodni sem, nem ezen a területen dolgozok, én csupán azt mondhatom tovább, amit az orvos mondott annó nekünk is. Habár, a romániai és magyarországi procedúrák között lehet különbség.

De szó mi szó, itt egyszerű a menete az egésznek.

2020. dec. 2. 11:59
 12/23 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Nem tudtam, hogy ilyen rossz egy kis hormon.
2020. dec. 2. 12:19
 13/23 anonim ***** válasza:
100%
Mert a mai fogamzásgátlók amik alacsony hormontartalmúak három évvel ezelőtt tönkretették az anyámat. Inkabb hagyjanak el, mint az a sok testi baj. (Ha lesz rá pénzem, elköttetem magam, addig a gumi a legjobb opció.)
2020. dec. 2. 13:10
 14/23 A kérdező kommentje:
Megkérdezhetem, hogy ez pontosan mit jelent? “Tönkretette” Mi történt vele?
2020. dec. 2. 14:27
 15/23 anonim ***** válasza:
100%

Három hónap alatt hízott 12 kilót, tönkrement a libidója, a haja fakó lett, depressziós lett. A külseje instant öregedett 8-10 évet, és a lelke is sérült.

Ha a párom ilyen árat akar fizettetni velem a gumimentes szexért, jobb párt érdemlek.

2020. dec. 2. 14:41
 16/23 A kérdező kommentje:
Értem, köszi!
2020. dec. 2. 14:57
 17/23 anonim ***** válasza:
100%

Sose szedtem hormont, szerintem ezért is vagyok még negyven évesen is vékony. Sose volt gondom a kilókkal.

Amúgy orvos is mondta, hogy ne szedjek, mert éveken át kicsit magas volt a trombocitaszámom.

Nem váltogattam sűrűn a kapcsolataimat, így elég hamar áttértünk a megszakításosra a párommal. Én már nem is tudnék visszaszokni a gumira, annyira jó nélküle.

2020. dec. 2. 15:59
 18/23 anonim ***** válasza:
100%
Szedtem, de rövidtávon is voltak kellemetlen mellékhatásai, és féltem a hosszútávúaktól is. Nem akarunk gyereket, de mindkettőnknek megfelel a gumi. Néha lenne rá igényem, de ennyit nem ér.
2020. dec. 2. 21:08
 19/23 anonim ***** válasza:
100%

Nekem nővérem járt rosszul vele. Akár milyet szedett mindig elkapott valami gombát tőle nert a bogyótól fogékonyabb lett rá és még most is ezzel küzd mikor már évek óta letette.

De amúgy keress rá neten az egyik fogamzásgátlóra és olvasd el a mellékhatásokat. Tudtad hogy az összeshez mellékelnek egy útmutatót hogy miről ismerheted fel ha netalán vérrögöt okozna? :)

De egyébként nem szedhetem sem magas vérnyomással, sem magasz koleszterinnel, sőt már a migrén is kizáró ok lehet.

Ez itt a lehetséges mellék hatás listája az egyik leggyakoribb fogamzásgátlónak( igen egy "kis" hormon erre képes)

Gyakori mellékhatások (100 betegből több mint 1-nél, de kevesebb mint 10 betegből 1-nél):

hangulati ingadozások,

fejfájás,

hasi fájdalom (gyomorfájás),

akne,

emlőfájdalom, emlő megnagyobbodás, emlőérzékenység, fájdalmas vagy rendszertelen hüvelyi vérzés,

testsúlygyarapodás.

Nem gyakori mellékhatások (1000 betegből több mint 1-nél, de kevesebb mint 100 betegből 1-nél):

candida (gombás fertőzés),

hólyagos bőrkiütés (herpesz simplex),

allergiás reakció,

étvágyfokozódás,

depresszió, idegesség, alvászavarok, csökkent nemi vágy,

bizsergés érzése, szédülés,

látászavarok,

rendszertelen szívdobogás vagy szokatlanul gyors szívverés,

vérrögképződés a (trombózis) a láb vagy a tüdő (tüdőembólia) ereiben, magasvérnyomás, alacsony vérnyomás, migrén, visszerek,

torokgyulladás,

hányás, hányinger, a gyomor és/vagy a bél gyulladása, hasmenés, székrekedés,

hirtelen kialakuló bőr- és/vagy nyálkahártya duzzanat (pl. nyelv vagy torok), és/vagy nyelési nehézség vagy csalánkiütés, valamint légzési nehézség (angioödéma), hajhullás (alopecia), ekcéma, viszketés, bőrkiütés, száraz bőr, bőrzsírosodással, hegesedéssel vagy bőrhámlással járó bőrgyulladás (szeborreás dermatitisz)

nyaki fájdalom, végtagfájdalom, izomgörcsök,

hólyaggyulladás,

csomó az emlőben (jóindulatú és rosszindulatú), nem terhesség alatti tejtermelés (galactorrhoea), petefészek ciszták, kivörösödés, a menstruáció hiánya, nagyon erős menstruáció, hüvelyi folyás, hüvelyi szárazság, alhasi (medence) fájdalom, rendellenes méhnyak kenet (Papanicolaou vagy Pap kenet), csökkent nemi vágy

folyadék visszatartás, gyengeség, nagyfokú szomjúság, fokozott izzadás,

fogyás.

Ritka mellékhatások (10000 betegből több mint 1-nél, de kevesebb mint 10 betegből 1-nél):

asztma,

halláscsökkenés,

az erek elzáródása egy a testben keletkezett vérrög által,

eritéma multiforme (céltábla-alakú vörös kiütések vagy hólyagok), eritéma nodózum (fájdalmas, vöröses bőrcsomók).

2020. dec. 4. 13:32
 20/23 anonim ***** válasza:
0%

11-es.

Azt ugye átérzed, hogy Magyarországon vagyunk és nem Romániában???

Szerinted ki akar elmenni innen Romániába, hogy elköttesse magát?!

Olyan dologról nyilatkozz, hogy itthon mit lehet és mit nem. És itthon nem fognak csak úgy elkötni:

A művi meddővé tétel jogszabályi hátterét az Egészségügyi Törvény, az 1997. évi CLIV. törvény 187. § adja meg.

Családtervezési célból művi meddővé tételt kérelmezhet a cselekvőképes, 40. életévét betöltött, vagy három vérszerinti gyermekkel rendelkező 18. életévét betöltött cselekvőképes személy. A kérelmet közokiratban, vagy teljes bizonyító erejű magánokiratban kell előterjeszteni. Ezt a kérelmet 6 hónap múlva meg kell erősíteni és újabb 6 hónap múlva kerülhet sor a beavatkozásra.

A törvény szabályozza az egészségügyi indokból történő művi meddővé tételt is, valamint a korlátozottan cselekvőképes személyekre vonatkozó előírásokat is tartalmazza.

Meg, hogy az 1 embernek visszafordítható volt sem garancia arra, hogy mindenkinek az lesz jó isten gyere le...

Aki elkötteti magát az számoljon inkább azzal, hogy örökös..

2020. dec. 8. 10:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!