Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Mikortól hat a fogamzásgátló?...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mikortól hat a fogamzásgátló? ( több lent)

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Microgynon (21 szemes) nevű tablettát kezdtem el szedni szeptember 21-én. A tegnapit, vagyis a 16.-dik szemet déli 12 óra helyett ma reggel 8kor vettem be. Az aplikációm nem jelzett, én pedig még nem vagyok hozzászokva és ma reggel vettem észre, hogy több van, mint kellene. Olvastam a betegtájékoztatóban, hogy mi a teendő. Vagy pótolom és 7napos szünet helyett elkezdem a második levelet vagy 7nap szünet mostantól. Viszont azt nem írja mikortól leszek védett, főleg, hogy én csak első havinál járok. Tehát így, hogy csak alig 3 hete kezdtem el szedni melyik módszer ajánlottabb? És választástól függően, mikortól leszek védett ha folytatom a következő levéllel és mikortól ha inkább megtartom a 7 nap szünetet?

Mióta elkezdtem szedni még nem voltunk együtt a párommal, szóval a teherbeesés nem merült fel,viszont jó lenne tudni mégis mikortól számithatok védelemre.

Köszönöm a válaszokat!

2020. okt. 7. 08:26
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Szerintem akkor max 1 het es utana mar okes.
2020. okt. 10. 21:46
 12/17 A kérdező kommentje:
Remélem. Minden esetre köszönöm szépen :)
2020. okt. 11. 19:20
 13/17 anonim ***** válasza:
Szivesen!
2020. okt. 11. 21:25
 14/17 anonim ***** válasza:
Most már nem igazán aktuális, de a későbbi ilyen esetekre: azért nem írta konkrétan, hogy mikortól vagy védett, mert ilyenkor ha rögtön elkezded a szünetet, vagy szünet nélkül folytatod a kövi csomaggal, akkor nem csökken a védettség. (Ez csak a harmadik héten kihagyott szem esetében áll fenn.)
2020. okt. 17. 10:06
 15/17 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy más megoldást kéne keresni, gyűrű, tapasz, implantátum. Nem jó, ha sokszor elfelejted és borítod a szükségesnél is jobban a hormonjaidat.
2020. okt. 17. 10:15
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
Tegyél csörgőórát! Nekem van okos oran rezgo x idopontra hogy akkor jelezzen
2020. okt. 17. 14:45
 17/17 A kérdező kommentje:
Végül nem hagytam szünetet, már a második levél második hetében járok. Mellesleg korábban már szedtem fogamzásgátlót kb 2,5 évig s talán egyszer fordult elő, hogy kihagytam egy szemet, akkor is a második hetinél szóval akkor nem is volt probléma viszont most, hogy a harmadik héten hagytam ki nem tudtam, hogy most mit csináljak vagy mikortól véd. Meg elég szétszórt voltam és nem szoktam hozzá, hogy újra észben kell tartanom. Viszont azóta állitottam csörgőórát is az app mellé, ugyhogy mostmár nincs gond. Ha a gyűrűnél tartunk: gondolkoztam már rajta, márcsak azért is mert azzal nincs ennyi gond (kihagyás, más gyógyszer, hányás, stb.) úgyhogy tervezem, hogy hamarosan elmegyek egy másik dokihoz (költözés közepén vagyok) és iratok. Minden esetre köszönöm a hasznos tanácsokat mindenkinek! :)
2020. okt. 22. 21:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!