Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Mikortól hat a fogamzásgátló?

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mikortól hat a fogamzásgátló?

Figyelt kérdés

Most kezdtem el fogamzásgátlót szedni elősször.

11-én jött meg akkor 19.20kor vettem be az első szemet, másnap 20.00-kor vettem be, ma 21.00-kor mert majdnem elfelejtettem. Mikortól kezd biztosan hatni?

2020. júl. 15. 21:39
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Beteg tájékoztatón le van írva! De az orvos egy hónap kiegészítő védekezést ajánl utána mehet gumi nélkül
2020. júl. 15. 21:41
 2/12 anonim ***** válasza:
Elvileg az első szemtől már véd is, ha rendesen szeded.
2020. júl. 15. 21:47
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Nekem két hetet írt a papír, de inkább kivártuk a második levélig (már csak azért is, mert pecsételtem a bogyó elkezdése miatt és így nem is volt nagyon “lehetőség”).
2020. júl. 15. 21:53
 4/12 A kérdező kommentje:

Aznem probléma ha néha 1 órával csúsztam a beszedésével ugye?

Egyébként Yadine a neve.

A tájékoztató azt irja hogy amennyiben az első napon kezdi a szedését már azonnal védett, a terhességgel szemben, ha viszont a 2.-5.napon akkor 7 napig kiegészítő védekezést kell alkalmazni.

Elvileg akkor holnap azaz a 6.ik napon már hat mindenféleképpen.

2020. júl. 15. 22:10
 5/12 anonim ***** válasza:
A tablettákat közel egy időben kell bevenni, tehát nem baj, ha 1 órát késtél. Akkor van baj, ha 12 óra vagy annál több idő tellik el.
2020. júl. 15. 22:17
 6/12 A kérdező kommentje:
Holnapra akkor mar védve vagyok mindenképpen?
2020. júl. 15. 22:24
 7/12 anonim ***** válasza:
Én másmilyet szedtem,de menzesz első napján vettem be az első szemet és 11napot vártunk vele és védve voltam. Csúszhatsz vele pár órát,az a lényeg,hogy ne hányd meg ne fosd ki.
2020. júl. 15. 22:25
 8/12 A kérdező kommentje:
Rendben köszi, elvileg védve vagyok de a kicsit kisebb kockázatért marad a megszakításos módszer, ha éppen úgy adódik és komolyabb nincs úgymond "kéznél"
2020. júl. 15. 22:28
 9/12 anonim ***** válasza:

Nem probléma egy óra eltérés, sőt 2-3 óra sem.

Elvileg véd... a 6. naptól... elvileg... bár gondolom nem akarsz kockáztatni. Szóval inkább várd ki az első teljes levél végigszedését hogy látni lehessen hogy reagál rá a szervezted és csak az első levelet követő szünettől kezdődően hagyjátok el a kieg. védekezést. Jobb a biztonság.

2020. júl. 15. 22:34
 10/12 anonim ***** válasza:
#8 megszakítás mint védekezés??? Az nem védekezés hanem hazárdjáték. Csak tájékoztatásul a védekezés nélküli szex Pearl indexe 85, a megszakításosé 40... azaz kb. csak fele a kockázat mintha "minden bele" történne.
2020. júl. 15. 22:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!