Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi történhet legrosszabb esetben, ha nem hagyom abba a fogamzásgátló (Missee) szedését?
Az a helyzet, hogy elég régóta nem találkoztam a barátommal, mert külfölfön él, de következő hónapban hazajön egy hétre. De nekem pont akkor jönne meg a menstruációm, ha az előírtak szerint szedem a fogamzásgátlót. Ez a készítmény kétféle tablettát tartalmaz, a piros a hormontartalmu tabletta amiből 21 szem van, a fehér pedig a placebó, amiből 7 db. Amikor az ember abbahagyja a hormontartalmút, és elkezdi a placebót, akkor 2-3 nap mzlva megjelenik a megvonásos vérzés. Arra gondoltam, ha nem kezdeném el szedni a fehér tablettát, hanem megbontanám a következő adag pirosat, akkor meg lehetne úszni ezt a menstruációt, hogy bezavarjon a képbe. Aztán majd ha elfogy az újabb adag piros tabletta is, na majd akkor kezdeném el a fehéret 7 napig. A kérdésem az lenne, hogy van-e ennek bármilyen kockázata? Például hogy a következő menstruációm intenzívebb lesz vagy tovább tart?
Köszi a válaszokat!
Sose csökkentsd az aktív tablettás időszakot mert az csökkenti a hatékonyságot. A placebós időszakból általában lelehet vágni, de semmi bajod nem lesz abból ha kihagysz egy vérzés. Nem ajánlják hogy gyakran csináld de egy alkalomból nem lesz bajod a hatékonyság sem csökken, max lesz egy kis pecsételó vérzésed hónapközben. Nem rég én is kihagytam egy vérzést gyógyszer váltás miatt, a betegtájékoztató utasításai szerint abbab az esetben nem csökkent a hatékonyság ha az egyik után egyből kezdtem a másikat.
A betegtájékoztatód ezt írja:
"Menstruációjának késleltetése: mit kell tudni
- Bár ez nem ajánlott, késleltetheti a menstruációt, ha a Missee 0,10 mg/0,02 mg filmtabletta új csomagjával folytatja, ahelyett, hogy beszedi a fehér placebo tablettákat. Ennek a második csomagnak a szedése során menstruáció-szerű vérzést vagy pecsételő vérzést tapasztalhat. Fejezze be a második csíkot, a 4. sorban levő 7 tabletta beszedésével. Ezután kezdje újra a következő csomaggal.
- Kikérheti orvosa tanácsát, mielőtt dönt menstruációjának késleltetéséről.
- Menstruációja első napjának megváltoztatása: mit kell tudni
- Ha a tablettákat az utasítások szerint szedi, akkor menstruációja azokon a napokon fog kezdődni, amelyeken a placebo tablettákat szedi be. Ha ezt a napot meg akarja változtatni, csökkentse azoknak a napoknak a számát, amelyeken placebo tablettákat szed (de ezt soha ne növelje meg - 7 a maximum!). Ha például a placebo napjai normális körülmények között pénteken kezdődnek, és ezt a napot keddre akarja változtatni (3 nappal korábban), kezdjen egy új csíkot a szokásosnál 3 nappal korábban. Ez alatt az idő alatt feltehetően nem tapasztal vérzést. Ezután gyenge, vagy menstruáció-szerű vérzést tapasztalhat. Ha nem biztos abban, mit kell tennie, beszélje meg orvosával.“
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!