Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Fogamzásgátló hatásos ha nem szedném folyamatosan hónapokon, éveken keresztül, csak néha váltanánk fel az óvszert vele?
Én szerintem sokkal jobban meg lenne terhelve a szervezeted ha mondjuk 2 havonta szüneteltetnéd. Mivel a fogamzásgátló megváltoztatja a tested hormodműködését (a termékenységet lekapcsolja) ideje se lenne helyrerázódni az egy hónap szünet alatt. Na meg ha nem a mensesed első napján kezded el szedni egy hónapot alapból várni kell hogy hasson egyáltalán. Szóval ezt nem igazán lehet ilyen rövid időközönként váltogatni.
Ha ki akarod próbálni szedd mondjuk egy fél évig, nézd meg milyen hatással van a szervezetedre, ha nem válik be marad az óvszer vagy mondjuk a pesszárium, de én biztosan nem tenném ki a szervezetem ilyesminek.
Ne csináld, sokkal nagyobb kárt okoznák vele
Sajnos ez nem egy jó megoldás jól mondta az előttem szóló
Persze a gyűrű is egy megoldás lehet, de azért védekezés nélkül még menses idején se kellene szexelni, akár mosakszik, akár nem, azért hallottam már pár esetet, mikor ilyenkor is becsúszott a baj.
Ha a menses 1. napjától szedi, akkor véd, ha nem akkor egy hónapig kell a kiegészítő védekezés.
Ha menzesz elso napjan szexelsz nagyon minimalis az eselye hogy becsuszik egy gyerek. Kb ot napig eletkepes a sperma egy noben ha normális hosszusagu a ciklusod nem ovulalsz meg kb egy hetig a menzeszed utan. Persze van eselye nem életbiztosítás es ha meg nagyon fiatalok akkor ne csinaljak tutibiztos modszer nelkul
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!