Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért lettem meleg?

"Szuper. Nem vonzódsz a fiúkhoz, sem a lányokhoz, ideális jelölt vagy katolikus papnak. Neked nem lesz probléma a cölibátus:))) Bocs, de elég hihetetlen amit írsz."
Nagy tévedés. Pappá csak egészséges férfit szentelnek, aki nem azért megy papnak, mert nincs semmi nemi vonzódása, hanem azért, hogy Istennek éljen egészen.
Úgy látom, hogy az a bajotok, hogy nem tudtok az egész hitről semmit, és ezért egyből elutasítjátok. De hogyan ítélkezel valamiről, amit nem ismersz teljesen? Az emberekről is csak külső alapján vélekedtek?
Szomorú, hogy merre tartunk. :(
tök durva, mintha saját magamat olvasnám vissza :D (nálam is köbö 16évesen merült fel a dolog...)
05-03 10:33-masnak!
én is így vagyok vele, h semerre, de most van egy csaj, és jólenne meg minden. lépj egyet, aztán mégegyet, és így tovább, ha agyal rajta az ember nem fog rájönni, hogy mi a helyzet, ezt tényleg ki kell próbálni.
elöttem szólónak!
ezért nem értek veled egyet, az "egészséges embert szentelnek papnak" dolgoban. mert
a melegséget úgy kezelik a római katolikus egyházban, mint betegséget. és nem egy pap van, akinek ezzel gondjai vannak, akkor ők ugye betegek, tehát nem egészségesek, mégis fel lettek/vannak/lesznek szentelve.
De amúgy a többi dologban egyet értek veled, h meg kell ismerni, meg ilyenek. csak ebben a dologban a hitet, és a melegséget én nem tudom együtt kezelni, mert a vallás szerint elítélendő dolog, meg küzdeni kell, meghogy ez az illető keresztje, de erről nem tehet az ember, ez kialakul. (példának Pilinszky János vallás-homo párbaja)
Jahm és annó valaki írta, hogy "az anyai Y" kromoszómához kötött a gén, ami ezért felelős. Ez hülyeség, legalább annyiban, h nincs anyai Y kromoszóma. :D
És am azokat a meleget elítélem, akik felvonulgatnak, meg csak csinálják a feszültséget, mert tök felesleges...
F/19
Sziasztok!
Nem vagyok sem meleg sem tizen éves, sem fiú. Viszont azért néztem a kérdésre, mert egy nagyon kedves imerösöm (kedvenc unokatesóm) bizony az. Egyszerüen szerettem volna többet tudni arról mi játszódhat le benne,hogyan tudnék mellette állni, mert nagyon kevés ember tud erröl. Számomra ö ettöl nem változott, ugyanaz az ember aki tegnap volt, vagy pár éve, a szeretetet valaki iránt nem lehet máról holnapra elvágni. Kívánom itt minden hasonló cipöben járó embernek, ugyanilyen barátai, rokonai legyenek, akik nem azért szeretik és csak úgy ha nökkel fekszik le, hanem önmagáért, az emberért, aki..
A vallásos hsz-elöknek viszont még valamit:
nem vagyok túl vallásos, viszont olvastam a bibliát, mert hozzátartozik az általános müveltséghez.
Ha te is ezt tetted volna és oda is figyelsz arra amit olvasol, akkor tudnád, hogy biblia egyes részei, ó és új szövetség, krisztus tanítása és a krisztus után ´irtak között annyi ellentmondás van abban a könyvben, hogy minden esetre, helyzetre igazából azt keresed ki belöle amit akarsz!
Lehet, hogy nem teremtette öket melegnek az isten. Lehet, hogy Mózes könyvében ez a rész van, de..
Nem saját képmására teremtett az Isten minden embert ?
Nem arra tanított bennünket, hogy szeressük felebarátainkat? (..és itt nem volt kitétel, hogy a melegek ne szeressük)
Nem az van megírva, hogy a saját büneiért (már amennyiben neked ez bün) mindenki saját maga fele majd az úr színe elött ?
Nem az van megírva, hogy az dobja az elsö követ aki büntelen? (..és ne mond nekem, hogy te soha nem vétkeztél)
Az unokatestvérem csak egy maréknyi embernek merte elmondani, azt amiröl már igazából 11-12 éves kora óra tud és amit mindíg sejtettem, és amitöl boldogtalan mert attól fél elveszti barátait, a családját, hogy megvetik érte, hogy visszataszítónak találják, hogy undorodni fognak töle, mert fél...
A saját anyja megrúgdosta, leköpte, elhordta mindenféle "fa...pó"-nak.
Szerintem meg ez a megvetnivaló. Ez az undorító és visszataszító!
Hogy a saját gyerekét az ember ennyire meg tudja bántani, alázni, utálni. Mindezt azért mert van egy tulajdonsága ami nagyon sok embernek nincs és amira sajnos sokan nem is képesek : tud szeretni!
J.
El se hiszem,hogy a kérdés kiírása óta majdnem két év telt el!
Rengeteg kérdést átbogarásztam már,és mindig szerettem mikor a kérdezők írtak egy konklúziót jó pár oldal válasz után. Hát nekem volt egy pár oldal olvasni valóm,amit nem tettem meg rég.
Először is felcseperedtem,18 éves lettem. Ez a két év egy átmeneti időszak volt az elfogadás terén. De nem a kinyílásén! Ami szerintem még ennek duplájánál is több időt kíván ( az egyetem miatt is,részben)
Szóval 17 évesen volt egy 3 hónapos kapcsolatom egy lánnyal,mondjuk azt hogy próbálkoztam.. de inkább csak alibi volt szüleim felé.Sajnos vagány természetű vagyok,bulizós,ahogy bátyám is. Csak itt jött a bökkenő a szülők részéről: Fiam,hol a barátnő? Nőkkel hogy állsz? stb.
Aztán ezzel a kapcsolattal elintéztem egy kis időre ezeket a kérdéseket,legalább. Úgy vagyok vele,hogy mindenképp az egyetem után akarok "coming-outolni", hiszen akkor papírral a kezemben költözhetek fel vidékről Budapestre,távol az egész családtól. Vagy mehetek ki külföldre. Biztos anyagi háttért teremtve ha eltudok kezdeni dolgozni,még szülők nélkül is. Szóval a tanulás eléggé inspirál. Ha nem lesz baj a szülők részéről,és kapok azok után is támogatást,annál könnyebb lesz az életem,bizakodok :)
Fiúk részéről sem vagyok már tapasztalatlan! :D
Volt egy éves párkapcsolatom,de távolság miatt véget kellett vetni a dolognak. Baromi jó időszak volt. Lelkileg teljesen lábra álltam. Bár sose voltam instabil annyira.
A nehézség: A legnehezebb ebben a műfajban,hogy egyszerűen meg kell magadat játszanod. Család,barátok,ismerősök előtt. Egy helyes fiúnak habzsolni kéne a lányokat,és ráadásul heteros vagyok,tehát fiúkkal lógok.fiúk a legjobb barátaim, így muszáj mesélni,sztorizni,alkotni stb. Nehéz! Ez a legnehezebb része,de elvagyok így is,nem nagy megerőltetés miután megszokja az ember. Belejön mint kutya az ugatásba :)
Pozitívan állok az élet elé,rengeteg dolgot akarok megvalósítani.Lehetőségeim megvannak,csak jól kell majd alakítanom az életem.
Bármilyen kérdésre szívesen válaszolok!Kérdezzetek bátran!
JA! És amit hihetetlenül imádok,és ez legyen egy üzenetem a srácok felé: az az,hogy mikor a hetero fiúk szidják a meleget,és lásd én vagyok az egyik legjobb barátja,vagy kapásból tudom hogy nem egy fiú van a haveri körében aki meleg, akkor az enyhén IRÓNIKUS!
Fogjátok már fel az isten szerelmére,hogy a meleg fiúk 80% -a NORMÁLIS,HETEROS!
Körülbelül jó ha a 20% az a sejpítős,kezét lobogtatós rózsaszínpólós "cafka".
Utólag is köszönöm mindenkinek a rengeteg választ,és időt! Ha már csak egy embernek más véleménye lesz rólunk,akkor megérte! :)
Zárásképpen: Tudom,hogy a gép előtt ülsz,és sztereotípiád van a melegekkel szemben,de hidd el,ha ott állnék veled szemben,és élőben beszélnénk mindezt,baromira nem lennék ilyen elutasító. Ugyan olyan ember vagyok mint te:)Ugyan azokkal a gondokkal,érzésekkel.. csak egy kis dolog más,és emiatt utálsz? Elég naivság :)

"Körülbelül jó ha a 20% az a sejpítős,kezét lobogtatós rózsaszínpólós "cafka". "
Na, szép! Mi ez a párhuzam a selypítősség és a melegség között? :O (Csak azért érint "érzékenyen" ez a párhuzam, mert meleg selypítős vagyok, de a beszéd hibát nem lehet összekapcsolni a szexuális beállítottságommal).
Ezt leszámítva, tetszik amit írsz!:-)

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!