Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ránk nyitott a gyerek, voltatok már így? Bővebben lent.
A fiam 14 éves és a haverjával nyitott ránk.
Tegnapelőtt elindultak moziba a haverjával, az apjával megörültünk az üres háznak (unalmas mindig a hálóban és félhomályban) és egymásnak estünk a nappaliban. Lovagló pózban szeretkeztünk a bejárati ajtót nem szoktuk nappal bezárni. Máskor a gyerek úgy jár a házban, mint egy elefántcsorda most nem hallottuk őket hazajönni. Amikor meghallottuk a lépteiket már késő volt bármit is tenni. Semmit nem tudtunk magunkra rántani, a srácok arra léptek a szobába, hogy meztelenek vagyunk (a mellemet a kezemmel takartam) és én az apján ülök. A helyzet egyértelmű volt. Pár pillanatig csak bámultunk egymásra. A férjem "ébredt" először, "kifelé" felszólítással kiküldte őket. Felmentek a fiam szobájába, mire felkapkodtuk a ruháinkat már jöttek is lefelé. "Majd jövök" felkiáltással távoztak. Én nagyon ideges voltam és vagyok most is a férjem nevetett egy jót majd megígérte, hogy megbeszéli a gyerekkel a dolgot. Mostanában a fiam velem amúgy sem tárgyal, szinte teljesen kizár az életéből, ha valamit szeretnék megtudni tőle a mindennapjairól egy szavas válaszokat kapok. Még aznap este vacsoránál az apja előhozta a témát, de mielőtt bármit is mondott volna a gyerek odavágta a képünkbe, hogy "Most legalább egy haverom sem jön ide mert a nappaliban dugtok", majd felment a szobájába. Az apja hiába ment utána nem engedte be. A helyzet nem javult abból a szempontból, hogy az apjával szóba áll és beszéltek is a dologról de velem nem hajlandó szóba állni. Csak a legszükségesebbek "Csá", "Elmentem, majd jövök", "Mi a kaja?". Nem akarom erőszakkal szóra bírni de nagyon idegesít, hogy szinte levegőnek néz. Illetve tegnap ebéd után nyeglén odavágta nekem a kérdést, hogy "Anya miért jársz itthon mindig rövidnadrágban?". Köpni nyelni nem tudtam, majd azt válaszoltam neki, hogy azért járok mert meleg van, itthon vagyok és kényelmes, illetve mert az apjának tetszik. Amúgy 35 éves vagyok az apja meg 39. Visszakérdeztem ,hogy "Miért zavar ez téged?". A válaszra nem számítottam. Szerinte a haverjai azért szeretnek hozzánk járni, hogy engem nézzenek a rövidnadrágban. Elmondása szerint több barátja is megjegyezte neki, hogy jó nő az anyja. Ez pedig nagyon idegesíti őt. Na erre mit lépjek, mondjak. Este elmondtam az apjának, hogy mit mondott nekem a barátairól, az apjának is elmondta és ő azt mondta neki, hogy ezen ne idegesítse magát és legyen inkább büszke az anyjára. A helyzet tehát rossz, én nehezen viselem ezt az át nézek rajtad stílust (az apja már többször szóvá tette a velem szemben megnyilvánuló stílusát), csakhogy nekem is nyári szünetem van és sokkal többet vagyok vele napközben, mint az apja. Amúgy kedves, eszes, okos gyerek és talán elfogult vagyok vele szemben de női szemmel nézve igazán jó pasas válik majd belőle. Nemsokára elmegy koleszba és nagyon rossz lenne ha nem tudnánk ezen a "dolgon" túllépni.
Tudom, hogy kamasz és most keresgéli önmagát, fejre állt benne minden (lányok, szexualitás stb.), de én, hogy segítsek? Ma (tegnap) átjött a szomszéd srác elég hűvös is van, felvettem a hosszúnadrágomat.
Szóval ha voltatok hasonló helyzetben, írjatok, hogyan oldottátok meg. Hülyeségektől kíméljetek, elég a bajom amúgy is. Fiatalabbak válasza is érdekel.
Szia
Az a baj,hogy itt főleg fiatalok vannak inkább a családi kapcsolatok kategóriában kellett volna ezt a kérdést feltenned.
Nem nagyon tudok mit mondani mivel nincs gyerekem.
Idővel majd elfelejti a dolgot csak legyél vele türelmes ne eröltesd,hogy beszéljetek róla.Nyilván nagyon megrázó lehetett számára,az is érthető,hogy az apjával más a helyzet mert ő férfi.De attól rosszúl van,hogy akárki úgy gondol(szexuálisan) az édesanyjára-akit ő mindennél jobban szeret- mint ő más nőkre.Az is nehezíti a helyzetet,hogy 14 éves épp ebben a nehéz korszakában van.Az a legjobb szerintem ha nem beszéltek róla majd idővel túl teszi magát rajta.Az meg nem olyan nagy baj,hogy nem sokat beszél veletek.Egy ilyen korú srácnak egyébként se sok közös témája van a szüleivel.
Azzal ne foglalkozz h rátok nyitott, én is nyitottam már rá a szüleimre, nem kellemes dolog persze, de ez van, majd elmúlik. Így mondjuk kicsit cinkesebb, ha a haverja is ott volt, de nem hiszem, hogy ezzel foglalkozni kellene.
A másik, hogy veled nem beszél... hát, én is így voltam 14 évesen, én is faterommal tudtam megbeszélni dolgokat, azért csak jobban megérti egymást két azonos nemű, anyukámat én akkor egy hisztis, túlzottan gondoskodó, féltő embernek láttam, akkor akar az ember leszakadni, így "leráz". Nem sok mindent tudsz csinálni ellene, minél inkább próbálsz érdeklődni, beleszólni a a dolgokba, annál inkább akar majd lerázni. Adj neki időt majd idővel lenyugszik, de ne 14 évesen várd, hogy kedves aranyos legyen :) Ilyen ez a kor.
18/F
Hello!
Én pont most fogom tölteni majd 15-t és én se sokat beszélek anyámékkal .. :D (ennyit kb "Szia!","Jóreggelt","Mentem majd jövök","Mi a kaja?")
Szóval ez nem gond :D
És szerintem hamar túlteszi magát rajta :)
Nyugi, ennyi idosen normalis hogy tavolsagtartobb a fiugyerek az anyjaval.
Az viszont mar komoly nevelesbeli problemat vet fel hogy tiszteletlen, es be mer szologatni olyan hangnemben hogy "a nappaliban dugtok" - ilyenert akkora pofont kaptam volna hogy a fal adja a masikat, de egyszeruen eszembe se jutott megprobalni. Tulsagosan el van kapatva, erre utal az is hogy "Az apja hiába ment utána nem engedte be."
Hogy jon o ahhoz hogy megszabja a szuleinek hogy hova mehetnek a sajat hazukban? Le kene torni a szarvait, de mar korabban kellett volna...
Én ugyan lány vagyok, de ismerős a helyzet. Én kisebb koromban nyitottam rá a szüleimre, eléggé rosszul esett, de nem a világ vége. Szerintem nálatok az miatt rosszabb, hogy a haverja is látott titeket. Ebben a korban nagyon fontos a haverok, osztálytársak véleménye, de attól még ti se vagytok öregek, szóval nem kell szégyenkezni ez miatt. A gyerekek is megértik, hogy a felnőttek rendszeres nemi életet élnek.
A viselkedéséről meg annyit, hogy természetes, és nem nagyon tudsz mit tenni ellene. Velem ez mindig úgy volt, hogy néha szívesen beszélgettem a szüleimmel, aztán hetekig semmi, elég hullámzó volt velük a viszonyom. Majd megjavul ez is. De szerintem ha számonkéritek ez miatt, sokat rontotok a helyzeten. Csináljatok úgy, mintha minden ok lenne, és később az is lesz.
Szerintem hanyagold kicsit a gyereked. Tudom nehézt ezt megtenni anya ként, de próbáld meg.
Ne kérdezd meg milyen volt a napja, ne érdeklődj mit szeretne stb. egyszóval ne tedd azt amire most "piszkálódásként" reagál.
Úgy gondolom (saját magamból kiindúlva), hogy egy idő után hiányozni fog neki, hogy nem kérdezgeted és valószínűleg saját maga fogja mondani, hogy mi volt aznap vagy, hogy hova megy.
Az meg, hogy úgy reagált arra amikor aktus közben észre vett érhető, mind ahogy az előttem szóló is írta. Az ő édesanyja aki a világra hozta nem csak kaját csinál meg gondoskodik róla stb. hanem nő is és mint minden nő vannak igénye, szerintem még nem tudja feldolgozni.
Azt hiszem amiért a barátai jó nőnek tartanak azért mérges mivel elhanyagoltnak érzi magát és úgy gondolja, mikor átjönnek a haverjai nem azért jönnek, hogy vele legyenek hanem, hogy téged bámuljanak.
ui.: Nekem még nagyon reggel van, bocsi h csak ennyi jött így hirtelen. Látom te 6.10kor írtad, jó korán kelő típus vagy. Esetleg közös gép és le kellett foglalnod a fiad előtt :). Foglalkozás: Tanár, Óvi ped. vagy hol van még nyári szünet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!