Kezdőoldal » Szexualitás » Egyéb kérdések » Szégyenlősségre jó lehet, ha...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szégyenlősségre jó lehet, ha belekényszerítem magam kellemetlen helyzetekbe?

Figyelt kérdés

Nagyon szégyenlős vagyok, mások előtt mondjuk egy nyilvános öltözőben/zuhanyzóban nem tudok levetkőzni.

Zavar, hogy ennyire gátlásos vagyok, és szeretnék ezen javítani. Már többen mondták azt, hogy kényszerítsem magam kellemetlen helyzetekbe, ahol meztelennek kell lennem, és idővel jobb lesz. De erre így télen nem nagyon val lehetőségem.

19f

dec. 23. 21:12
1 2 3
 11/25 anonim válasza:
84%

A naturista életmódot minél hamarabb érdemes elkezdeni, ha már így érdeklődsz erről.

Ahol lehet meztelenül lenni, ott dobd le a ruhát, nem kell rajta gondolkodni. Az utcára pedig vannak nagyon vékony sportruhák, amelyek majdnem olyan érzést biztosítanak, mintha nem lenne rajtad semmi.

Valamint még egy ötlet: keress olyan ismerősöket, akik inspirálnak, pl. rám nagy hatással volt Katya Clover naturizmus terén.

dec. 24. 13:04
 12/25 anonim ***** válasza:
0%
meleg szauna?
dec. 25. 06:35
 13/25 anonim ***** válasza:
85%
A szégyenlősség egyáltalán nem természetes, hanem tanult, belenevelt frusztráció. A komfortzónád egy saját magad által épített börtön. A komfortzónádat úgy tudod tágítani, ha rendszeresen kilépsz belőle.
dec. 25. 18:01
 14/25 anonim ***** válasza:
100%
Utolsónak igaza lehet.
dec. 26. 14:27
 15/25 anonim ***** válasza:
100%
nekem volt ilyen haverom. ő soha és tuti nem, na aztán egyszer kijött velünk nudistrandra, de csak úgy, ha nem kell levennie a nadrágot. oké, mi belementünk. 2 ilyen nap kellett neki, a harmadikon már alig akarta visszavenni. úgyhogy ennyi. nagyon meg tud változni az ember, ha megtapasztal dolgokat.
dec. 26. 16:15
 16/25 anonim ***** válasza:
100%
Én pont ezt csináltam kérdező, és kb egy év alatt lejöttek a gátlások. 30f
dec. 26. 18:07
 17/25 anonim ***** válasza:
100%
Akkor várd meg a nyarat, ezen nem múlik.
dec. 26. 18:17
 18/25 anonim ***** válasza:
100%

Nem is kell nyárig várni. El lehet menni szaunázni is, persze olyanba, ahol lehet meztelenül is szaunázni.

Eleinte lepedőben, majd lepedő nélkül. Én is így léptem túl a szégyenlősségen.

Idegenek előtt könnyebb ezen túlesni, mivel velük soha többet nem fogsz találkozni. A szaunázás pedig annyiban jobb, hogy a lepedővel tudod még takarni magadat az elején, aztán csak egy mozdulat választ el a teljes meztelenségtől.

Egyszer kell amúgy kipróbálni, utána már többet fogsz meztelenkedni, mint akarnál 😉

dec. 26. 18:25
 19/25 anonim ***** válasza:
0%

Ha számodra kellemetlen, akkor mi oldódna meg attól, hogy belekényszeríted magad?

Csak rontana a helyzeten. Olyan megoldás kell, ami kezelhető számodra és bármennyire kellemetlen, de nem kell megerőszakolni magad!

A képküldés nagyon jó-annak, aki kéri, hogy a képeidre csorgassa a nyálát.

Ha érdekel, privátban megírom, nekem hogy sikerült?

dec. 26. 19:38
 20/25 anonim ***** válasza:
69%

Én nem hiszek abban, hogy az ember - mindegy milyen téren - a gátlásait csak úgy el tudná dobni, mert vesz egy nagy levegőt hozzá.

Te tudod magadban végiggondolni, konkrétabban mit nem láttatnál szívesen magadból. Mondjuk van egy ronda nagy seb a hasadon. Fiktív példa. Vajon okozna-e problémát levetkőzni másik tíz fiú előtt, akinek szintén van egy ronda nagy seb a hasán? Lehet, nem. Vajon okozna-e problémát olyanokkal vetkőzni, akiknek ugyan más problémájuk van, de előtte bevallanák neked, hogy ők is ugyanúgy rettegnek, de ők tőled tartanak, hogy te mit szólnál, ha meglátnád őket. Elmondanátok egymásnak mi a bajotok. Utána lehet, velük is le mernél vetkőzni, illetve ők is veled.

Lehet, legközelebb le mernétek vetkőzni ezzel a csoporttal úgy, hogy van még rajtatok kívül másik tíz ember is ott. legközelebb húsz is.

Nem állítom, hogy ezek után bárki "normális" előtt majd lazán vetkőzni fogsz. De már legalább kialakul egy út, biztonsági zónádba kerül az öltöző, stb. Egy idő után rájössz, hogy nem is foglalkozik veled senki, oda se mernek nézni, tízből nyolc ember rondább, mint te vagy, stb.

Akinek gátlásai vannak, sok mindent kerülő úton kell megoldania. Nem áltatlak vele, hogy egyenes úton meg fogod tudni csinálni, amit nem bírsz, de legalább hasonló problémákkal küzdők segíthetnek megtanítani neked a kerülő utakat, amivel célba jutsz a túlélésért.

dec. 26. 23:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!