Kezdőoldal » Szexualitás » Egyéb kérdések » Létezik, hogy valakit transzne...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Létezik, hogy valakit transzneműséggel diagnosztizálnak, el is kezdik a hormonkezelését, de mégsem ez a baja? Elnézést, ha rossz kategóriában teszem fel a kérdést, de nem találtam ennél megfelelőbbet?

Figyelt kérdés
Egyáltalán hogyan állítanak fel egy ilyen diagnózist, és kik döntenek róla, mert azért elég drasztikus, és a szervezet számára nagyon megterhelő beavatkozás a következménye? A felnőttkori autizmus diagnózisnál úgy tudom vizsgálják a személy korai gyerekkorát is visszamenőleg, rokonokat, családtagokat is behívnak. Felnőttkori transznemű diagnózisnál is van ilyen? Mert úgy tudom, már igen korán vannak jelei annak, hogy valaki csak testileg mutatja a születési nemének a jegyeit.

aug. 19. 10:02
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
16%
Ez egy mentális betegség és kezelhetetlen, de ahogy nézem számodra sincs sok remény.
aug. 19. 10:05
 2/12 A kérdező kommentje:
Betegség vagy nem, létezik ilyen diagnózis, ami alapján embereket drasztikus hormonkezelésnek vagy sebészeti beavatkozásoknak vetik alá, a kérdésem arra vonatkozik, hogy zajlik egy ilyen diagnózis felállítása. Lépésről lépésre. Nem kell minden kérdéshez hozzászólni kényszeresen, ha nem is tudsz rá válaszolni.
aug. 19. 10:10
 3/12 anonim ***** válasza:
27%
Nincs ilyen diagnózis, hiába mondod. Pszichológiai vizsgálat van, hogy az ember beszámítható-e, hogy tényleg ezt akarja-e. Ennyi.
aug. 19. 10:12
 4/12 anonim ***** válasza:
61%
Diagnózisokat egészségügyi szakemberek állítanak fel, pont úgy, mint minden más egészségügyi állapotnal, ahol drasztikus a kezelés, pl kemoterápia, amputalas és hasonlók. És mint minden más szakma esetén is, néha történnek hibák, de nagyon ritkán.
aug. 19. 10:14
 5/12 anonim ***** válasza:
21%
Ilyen diagnozis nincs, a beteg fejében alakul ki ez a téveszme.
aug. 19. 10:16
 6/12 A kérdező kommentje:
Megkérnélek, hogy a kérdésre válaszolj, szerintem konkrétumra kérdeztem rá. Tehát: hogy jut el valaki onnan, hogy elmegy mondjuk a háziorvosához odáig, hogy elkezdenek neki hormonokat felírni, illetve időpontokat kap műtétekre stb? Mentális betegség azoknál lehet, akik nem transzneműek, mégis ilyen beavatkozásokon óhajtanak átmenni. Hogy szűri ki a rendszer ezeket a személyeket? stb.
aug. 19. 10:50
 7/12 anonim ***** válasza:
12%
Nincs olyan, hogy transzneműség. Olyan van, hogy valaki más neműnek képzeli magát, mint amilyen valójában. Egy normális világban az ilyeneket pszichiáter kezelné. (Habár egy normális világban nem lenne LMBTQP-propaganda, így eszébe sem jutna senkinek, hogy ő más nemű, mint amilyen.)
aug. 19. 11:02
 8/12 anonim ***** válasza:
Szerintem alapvetően úgy mint az autizmust és hasonló rendellenességeket, egy ehhez értő szakember diagnosztizálja. Sajnos nem tudom, hogy ez most klinikai pszichológus, pszichiáter, stb stb. De valaki aki az aggyal és a személyiséggel foglalkozik szerintem. És hogyha ő megállapította, hogy személyiségét, gondolkodását, vágyait tekintve a páciense tényleg a másik nemhez tartozik, csak “rossz testet kapott”, akkor indulnak el szerintem a fizikai vizsgálatok, hogy milyen hormonokat kaphat, milyen mennyiségben, aztán a plasztikai műtétek előtt is.
aug. 19. 11:37
 9/12 A kérdező kommentje:
Már jóval az lmbtq propaganda előtt is voltak ilyen emberek, 80-as 90-es években személyesen is ismertem egy ilyet, nem kell a maszlagot nyomni mindenhol neked sem. Nyilvánvalóan az idők kezdete óta létezik egy ilyen jelenség, ezzel együtt valószínűleg nem ilyen tömegesen, mint amilyen mostanában, és lehetséges, hogy sokakat úgy vetnek alá az ilyen kezelésnek, hogy nem ez a problémája, nincs feltárva rendesen. A kérdésem erre vonatkozik. 8-as, köszi a választ, ez a része érdekel, ha valaki tudna konkrétumokat is írni, megköszönném.
aug. 19. 12:06
 10/12 anonim ***** válasza:
A 80-as, 90-es években már javában létezett LMBTQP-propaganda. Igaz, még nem folyt a csapból is, ahogy most.
aug. 19. 12:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!