Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Milyen a párkapcsolata egy pánszexuális férfi és egy demiszexuális nőnek?
Ebben a "fúzióban" nem találtam semmilyen információt, és nem vagyok otthon annyira a témában.
Most vagyok először ilyen helyzetben, és tanácstalan vagyok.
Fontos nekem a párom, és én is neki, csak kissé bonyolulttá teszi az ő oldala a párkapcsolatunkat, ami elég friss még, pedig mindent meg tudunk beszélni, a lehető legkényelmesebb témákat is. Ő nagyon racionális típus, nem feltétlenül van tudatában annak, hogy esetleg pánszexuális lehet, de azok alapján, amiket mondott magáról, elég sanszos : inkább jellemeket, kisugárzást részesít előnyben, a nemeket nem figyeli, velem ellentétben, aki hetero és nagyon érzelmes. Mindketten magányt kedvelő emberek vagyunk, de egymásra jobban odafigyelünk, mint magunkra, szeretünk mély beszélgetéseket folytatni, van érzelmi/lelki kötelék közöttünk, ami nagyon erős. Viszont, én látom benne a férfit, különben nálam nem is működne, de ő másodlagosan látja bennem a nőt, de neki ez nem számít.
Egyiküknek sem prioritás a testiség, pedig volt már közöttünk pár alkalom és működött, pedig vannak aszexuális vonásaink is.
Félek, hogy elveszítem őt, nem tudom, elmélyül-e jobban ez később vagy nem fog működni. Ő maradna az életemben, bármilyen módon, ha szakítanánk, de én ezek után nehezen tudnék mellette maradni, nekem nem menne.
Nem azért, mert nem fogadom el, de rossz érzés a tudat, hogy esetleg más pasit is számításba venne, ha olyan lenne, mint én.
Azt mondta elég csekély az esély erre, de sosem lehet tudni. Hozzám ragaszkodik.
Én 31 éves nő vagyok, ő 35 éves férfi.
Aki pánszexuális/demiszexuális/aszexuális, kérlek segítsetek kicsit. Mi a véleményetek?
Akit viszont nem érdekel vagy egyenesen taszít a téma, ne itt trollkodjon vagy tegyen trágár megjegyzéseket.
Tiszteljük meg egymást.
Köszönöm.
A pánszex csak annyit tesz hogy bárkivel tud szexelni mert neki mindenki tetszik. (Mármint nem alapján, nyílván egy olyan ember aki nem tetszik külsőre vagy belsőre nála sem játszik)
A demiszexuális pedig csak annyit tesz hogy csak olyannal szexel akihez romantikusan is vonzódik.
Szóval elvileg normális kapcsulatuk van mint bárki másnak
Nem igazán értem a problémát.
"Nem azért, mert nem fogadom el, de rossz érzés a tudat, hogy esetleg más pasit is számításba venne, ha olyan lenne, mint én."
Ennyi erővel félhetnél attól is, hogy más nőt számításba venne, ha olyan lenne, mint te (nem mintha amúgy lenne két egyforma ember akár csak személyiségre)? Vagy ha full hetero lenne, akkor szerinted ennek a kockázata nem állna fenn?
Nem kell túlbonyolítani és kerülgetni a forró kását. Téged zavar, hogy a férfiakat is szereti, valamint hogy rád nem tekint nőként. Tudja, hogy nő vagy, nem azt mondom, hanem hogy nem a nőiséged, a női mivoltod fogta meg őt. Mert hiába vannak aszexuális vonásaitok, szeretnéd, ha valaki így tekintene rád. Hiszen nő vagy.
Ezt nem akarod kerek-perec kimondani, mert félsz úgy tűnik, nem fogadod el őt. Elhisszük, hogy elfogadod, csak nem mindegy, hogy kiről van szó. Úgy értem egy idegenről, egy haverodról, vagy a párodról.
Tanácsot nem tudok adni. Vagy megbékélsz vele vagy keresel egy másik férfit, aki a nőt látja benned.
A párod egyébként ha ilyen beállítottságú, lehet nagyon szeret téged, csak nem azon az úton, ahogy te szeretnéd, hogy szeressen.
Tudom, hogy más nő esetében is fennállna ez a veszély, de így, hogy más férfi is számításba jönne, így kicsit más érzés. De azt mondta, elég csekély rá az esély, hogy férfivel jöjjön össze.
Azért kérdeztem, hogy ez így működne-e két ilyen beállítottságú ember között, mint párkapcsolat? Hogy ez változik-e egyszer? Vagy csak túlaggódom?
Valóban, engem, mint nőt zavar ez elsősorban, mint embert nem, eddig mindig nőként kezeltek, igaz nem éppen jó értelemben, most furcsa ez nekem, és nem tudom, hogy férfi-női viszonylatban mennyire működő képes, vagy ez idővel elmélyülhet mégis?
#5 én szeretem, ha a nőt IS szeretik bennem. Ez a lényemhez tartozik.
Kérdező, te meg egy szakleírást vársz? Most komolyan azt akarod, hogy valaki elmondja neked, hogy mik a pánszexuális emberek jellemzői és azt összevesséka hetero emberek jellemzőivel? Ez elég lelketlen... Mármint te nem az embert nézed, hanem a kategóriát. Tudom, hogy vannak jellemzők, de nekem ez fura, hogy azt várod, hogy valaki elmondja, a két csoport között létezhet-e párkapcsolat. Hát honnan tudjuk? Keress valami wikipédia cikket vagy nem tudom. Kb ilyen szintű ez a kérdés.
És arra én is kíváncsi vagyok, hogy kiben nyilvánul meg, hogy annyira nem kezel nőként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!