Kezdőoldal » Szexualitás » Biszexualitás » Szerintetek transzfóbnak...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek transzfóbnak számít az aki nem ítéli el, bántja a transzneműeket, de nem tudna velük lenni?

Figyelt kérdés
Tehát adott egy férfi vagy egy nő, mindegy milyen szexualitású, és teljesen elfogadja ha valaki rossz testbe született, és ezen szeretne változtatni. De kapcsolatban lenni nem tudna velük, mert nem vonzódik hozzájuk csak a cisznemű nőkhöz és/vagy cisznemű férfiakhoz.

2019. jan. 26. 14:29
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
17%
én sem tudnék így tovább élni. elhiszem, hogy ez a kérdés addig mardosott belülről míg ide kiírtad.
2019. jan. 26. 14:36
 2/14 A kérdező kommentje:
??
2019. jan. 26. 14:45
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Nem.
2019. jan. 26. 14:54
 4/14 anonim ***** válasza:
70%
Véleményem szerint igen. Szerintem olyan, hogy „csak ciszneműekhez való vonzódás”, nem létezik. Elfogadnám, ha valaki azt mondaná, hogy nem tetszenek neki a férfias tulajdonságaim: a mélyebb hangom, karakteresebb arcom, szélesebb felsőtestem, keskenyebb csípőm, kisebb mellem, férfiakra jellemző nemi szervem. Még azt is elfogadnám, ha ő nem tudná elfogadni, hogy műtéti úton kialakított női nemi szervem van. Viszont ha csak annyit mondana, hogy „bocs, nem, mert te transz vagy” és nem indokolja meg, mert talán nincs is semmi, ami ne tetszene neki, csak a tudattal nem tudna megbékélni, hogy transznemű vagyok, na az számomra elég sértő lenne és szerintem ez már transzfóbia.
2019. jan. 26. 15:10
 5/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm #4 végre egy rendes vélemény.
2019. jan. 26. 15:13
 6/14 anonim ***** válasza:
79%

Igen. Szerintem nagyon is az. Ha elfogadja az azt is jelenti hogy ugyanolyan nőnek tartja őket, nem tesz különbséget. Ha valaki nem járna velük akkor mégsem fogadja el őket 100 százalékban nőként.

Miért kérdezed, te összejönnél egy transszal?

2019. jan. 26. 15:58
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Egyáltalán nem.

Fóbia meg elnyomás az, ha az a véleményed, hogy az adott embercsoport tagjai

- kevesebbek nálad

- nem érdemelnek jogokat

- vagy felhasználod a kiváltságos helyzetedet, hogy ronts a helyzetükön, vagy akár csak jogodnak érzed, hogy bánthasd őket

Ami viszont NEM fóbia:

- hogy szabadon megválaszthatod, hogy kit engedsz be az életedbe/lábaid közé.

Incelek közt nagy divat mostanság azt terjeszteni, hogy az, hogy nem jönnek össze velük a nők, diszkrimináció, és attól függetlenül, hogy kitől jön ez a fajta hozzáállás - legyél nagyon óvatos vele... A szex és szerelem SOSEM köthető össze az elnyomással. Vagy képes vagy szeretni valakit, vagy nem, az pedig egy veszélyes megközelítése a dolgoknak, ha azt kezdjük terjeszteni, hogy "te rasszista/szexista/homofób/transzfób vagy, ha nem jössz össze velem". Igen, még akkor is veszélyes, ha pont az illető rassza/neme/szexuális beállítottsága/nemi identitása miatt nem jössz össze vele.

Az ég világon bármi miatt vissza lehet utasítani valakit, és nem leszel tőle sem rossz ember, sem bigott.

2019. jan. 26. 16:00
 8/14 A kérdező kommentje:

#6 #7-nek is köszi a kifejtést!

#6 Igen össze.

Még jöhetnek válaszok.

2019. jan. 26. 16:05
 9/14 anonim ***** válasza:
38%

vannak ismeroseim, akik azok... jartam is egy olyannal, aki meg vivodott... nekem is van transz beutesem

en nem jarnek veluk, vagy legalabbis transz fiuval nem, mert a lanyokat szeretem :) es az a baj, hogy aki meg vivodo tansz fiu, tipikusan leszbikusok kozt keresgel sokszor eleinte es rohadtul nem fer ez ossze nalam... menjen hetero lanyokhoz :) transz lannyal nem sodort ossze az elet, de veluk talan nem lenne gondom... mondjuk ezt sem zarom ki...

mert igazabol rohadtul zavart transz fiunal engem, hogy egy egeszseges testet tesz tonkre es allandoan hisztiznek a diszforia miatt, ami amugy kesobb sem fog elmulni... pedig meg at is erzem, en is orulnek egy futyinek :D csak egyszeruen full mas az ertekrendem... feminista is vagyok mocskosul es az egeszseg mindennel fontosabb... nekik meg tudom, hogy a mentalis... amivel nem is vitazom, ezert tamogatom is aki meglepi, tok jo, tegye... de megis allatok nem csinalnak hisztit a transzszexualitasukbol, hanem azt sem tudjak mi van es tok boldogok... es amugy inkabb tunik iparnak az egesz, mintsem tenyleges gyogyulasnak, mert mocsok sok penz is valakinek megcsinaltatnia magat, tovabba egy olyan vilagnak orulnek, ahol a ruhanak sminknek se neme se kora es mindenki tokre ugy oltozik, ahogyan az neki jo, masok beleugatasa nelkul :) ugyanez igaz a viselkedesre is :)

2019. jan. 26. 17:21
 10/14 anonim ***** válasza:
89%
Szerintem nem számít annak. Én transz vagyok, már a váltás után. Ha úgy alakulna, hogy el kéne mondanom egy randin, hogy a másik nembe születtem eredetileg, és ezért egyből elutasítana az illető, az nagyon fájna, mert ez olyasmi, amiről nem tehetek, és messze nem a legfontosabb a személyem kapcsán. De tudomásul venném, hogy nem akar társnak. Ha valaki pl. nem szeretne fekete, alacsony, szeplős párt, mert ez őt taszítja, azzal sem lehet mit tenni. Miért legyek valakivel, aki undorodik tőlem, csak azért, hogy erőltessük a politikai korrektséget?
2019. jan. 27. 01:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!