Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy lehet az, hogy sokan nem tudják eldönteni, milyen szexuális beállítottságuak?
Sok olyan kérdést látok itt, hogy: Meleg lennék? Biszex lennék? Hetero vagyok de izgat a saját nemem...
Ha saját magadról nem tudod eldönteni, mi az ami izgat, akkor szerinted más honnan fogja eldönteni milyen szexuális beállítottságú vagy?

Nyilván nem más fogja eldönteni, de én megértem, ha valaki bizonytalan.
Az már más kérdés vagy más lapra tartozik, hogy természetesen nem kérdezném meg a "Gyakorin" másoktól a saját identitásomat. 😊
Mondjuk már láttam olyan kérdést is: Terhes lehetek?
Ha a teszt nem mutatja ki, ki az aki itt meg fogja állapítani :D

Szerintem ez egyszerű. A probléma gyökere a kategorizáló hozzáállás a társadalom - no meg a GYIK felhasználók - részéről.
Ha a lányokat szereted, akkor csak és kizárólag pinával és csöcskkel álmodhatsz. Ha kipróbáltad és neadj'Isten jól esett a prosztatamasszás (értsd: felnyomtál magadnak valamit) akkor te már búza vagy, de legalább biszex. - Legalábbis mondják ezt a kategorizálósok.
Pedig ez nincs így. A szexuális vonzalom lényege, hogy melyik nemet találod vonzónak. Azaz, ha férfiként szereted, ha a prosztatádat izgatják, még nem vagy meleg. Meleg akkor vagy, ha képes vagy szerelembe esni egy férfival.
Lányok esetében, sokszor a lánnyal való csókolózás, vagy szex nem feltétlen abból ered, hogy leszbikusok lennének. A társadalom sokkal megengedőbb a leszbikusokkal mint a melegekkel szemben, így ez amolyan "megbocsájtható tiltott gyümölcs" kategóriába esik. Ráadásul ha egy pasival csinálja, abból hamarabb jönnek a bonyodalmak: therbe esés, vagy a fiú elhíreszteli, hogy ő rbanc lenne, hajlamosabb figyelmetlenebb lenni a szexben stb... nomeg persze: pasival bármikor cisnálhatja, hiszen lány, a társadalom nem tiltja. Egy másik lány viszont már kalandosabb.
Szóval - szerintem - legtöbb esetben nem a szexuális beállítottságról van szó, csak a szexuális praktikák preferanciájáról. A fiú nem a másik fiút szereti, haenm azt, hogy izgatni tudja az ő prosztatáját.
Régen aki nem misszionárius pózban tolta, azt az egyház bűnösnek modnta. Manapság elég tág már a paletta mit lehet, mit nem, de bizonyos dolgokat még mindig rásütünk azokra, akik csak szimplán máshogy élvezik a szexet.

Sokan inkább csak megerősítést keresnek, hogy a nekik tetsző kategóriában vannak-e, mert nem tudnak meglenni kategória nélkül. Pedig könnyebb lenne az életük, ha nem kategóriákban gondolkodnának, hanem csak élnék az életüket. Ez a kategórizálás egyfajta megfelelési kényszert is hoz magával, ami teher lehet az egyén számára. Ebből szület(het)nek az ilyen kérdések, hogy kíváncsi hetero/biszex/meleg vagyok, vagy mi a szösz.
Nem mindegy, hogy mi vagy? Éld a saját szexuális életed! Arra figyelj inkább, hogy ha van egy társad/párod, úgy élj, hogy egyikőtök se sérüljön lelkileg a szexuális beállítottságod miatt.
utolsó: Teljesen egyetértek.
Sok biszex ahogy látszik is az oldalon, nem meri megélni a vágyait azonos neművel, mert ugye tart attól, mit szól hozzá a társadalom. Pedig, ha tudnánk, hogy a környezetükben is vannak biszex emberek, akik szintén megélik a vágyaikat, csak nem teszik publikussá, akkor nekik sem lenne ennyi tartásuk.
Én mindenkinek azt javaslom élje meg a vágyait, ne a társadalom számítson, hisz ha bajba kerülsz, akkor szerinted a társadalomból ki lesz ott aki segíteni fog neked? Senki.
Ők csak akkor vannak ott, amikor irányítani akarják az életed.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!