Kezdőoldal » Szerelem, szex » Szüzesség » Komoly kapcsolatba (1,5...

Komoly kapcsolatba (1,5 év),17 és 18 évesen belefér a szex?

Figyelt kérdés

Katolikusok vagyunk, elsősorban ilyenek véleményét várom

BUNKÓK kíméljenek

2010. máj. 5. 11:37
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
3%
Gratulálok b.uzi vallási fanatikusok hogy lepontoztok!Kitalálhattok akármilyen sz@r könyvet magatoknak és követhetitek TELJESEN VAKON de attól még ugyanolyan balf@szok maradtok,és isteng.eci akkor sem fog létezni,és hihettek bármiben hogy majd a mennybe kerültök vagy bármi,de egyszerűen nincs és kész!Minden ami bizonyítható hogy hazugság a bibliában már bizonyítva van hogy hazugság!(pl. a legalapabb dolog a "teremtés" is...)
2010. máj. 5. 12:06
 12/30 anonim ***** válasza:
amikor én 15 éves voltam, és összejöttem vkivel, nem is volt kérdés, h nem fekszek le vele.
2010. máj. 5. 12:08
 13/30 anonim ***** válasza:
te tiszta hülye vagy.. éppen arról irtam, h nem kell fanatikusnak lenni, tanulj meg inkább olvasni.
2010. máj. 5. 12:09
 14/30 anonim válasza:
IGEN, belefér :) szeretitek egymást, és jól ismertiek, már sok ideje eggyütt vagytok, miért ne lehetne?
2010. máj. 5. 12:13
 15/30 anonim válasza:
12%
Ennyi baromságot, mint amit ti itt összepofáztok.
2010. máj. 5. 12:46
 16/30 anonim ***** válasza:

Az Isten, a Hit meg a Katolikus egyház az 3 különböző dolog.

Akár van Isten, akár nincs, a Katolikus egyház nem az ő szócsöve. Nem is tévedhetetlen, ezt már többször bebizonyították. A lelkiismeret pedig nem több (igaz, nem is kevesebb), mint szociális gátlások sora, amit a körülöttünk lévő világ olt belénk. Ezek egy része hasznos, mert segíti az együttélést, nélkülük egy csorda vadállat lennénk. Egy másik részük nagyjából mindegy, egy részük meg kifejezetten káros, tévhitek, rosszabb tőlük az életünk. (A probléma ott van, hogy az osztályozást mindenkinek magának kell elvégeznie.)

Egyet elmondhatok. VAN ÉLET a tiszta lelkiismereten túl. Sőt! Ott van csak igazán élet.

Nem hiszed? Bebizonyítom. Szociológiai/pszichológiai oldalról szemlélve minden közösségnek megvannak a maga hiedelmei. Például két egymással háborúzó ország esetében mindkét fél kiírja, hogy "Isten velünk van!" És mindkét fél komolyan hiheti is ezt. Közben egy istenről beszélnek adott esetben. Egyikőjüket sem fogja zavarni ez, meg lesznek győződve arról, hogy a másik aki téved.

Na már most a kisebb közösségeknek is megvannak a maguk hiedelmei. Ezek némelyike megint megalapozott, megfigyeléseken alapul, mások nem, ezek alaptalanok. Vegyünk egy igen kicsi egységet, a családot! A benne felnövekvő egyén magába szívja a hiedelmeket, és nem tesz különbséget a megalapozott és a megalapozatlan között. Mert nem vizsgálja őket, hiszen ezeket axiómákként kapja a nevelése során. Ahhoz, hogy ne fogadja el, fel kell nőnie, lázadnia kell, elvetnie azt, hogy amit kapott, az mind jó és megcáfolhatatlan. Ez a dolgok rendje.

De tegyük fel, hogy az illető, akiről beszélünk, soha nem lázadt fel a szülei, a neveltetése egyetlen pici része ellen sem! És akkor találkozik a szerelemmel. Ott egy másik ember. Összeházasodnak. Ketten lesznek egy új család. ÁLLJ! Hiszen a másik ember, akivel házasságot kötött emberünk, egy másik családból jött! Mennyi annak az esélye, hogy MINDEN apró részletben megegyezzen a két család összes hiedelme? Igen, nulla. (0) Tehát vagy a régi (származási) család egyes hiedelmei sérülnek, vagy a házasélet lesz tele súrlódásokkal. Ilyenkor a házas felek (rosszabb esetben csak egyikük) feladja az otthonról hozott hiedelmek egy részét, és közös, új hiedelem-rendszert hoznak létre. Ez hol nehezebb, hol könnyebb folyamat, attól függően, hogy mekkora volt a távolság a két származási család hiedelmei között. Ha mindkettő azonos vallású, hasonló társadalmi és kulturális helyzetben lévő, akkor viszonylag könnyű lehet, már ahhoz képest, ha két nagyon eltérőhöz viszonyítom.

A lényeg azonban az, hogy a lelkiismeret, ami annak az őrzője, hogy én ne szegjem meg a csoport hiedelmeit, ahova tartozom, sérül. kicsit vagy nagyon, de sérül, és azáltal én eltávolodom a régi csoporttól és belekerülök egy újba. Akármilyen a vallásom, neveltetésem stb.

Az elméletet ezzel tisztáztuk. Innen már csak egyetlen kérdés maradt: MOST van-e itt ennek az ideje? Ezt nektek kell tudni. Ha úgy érzitek, akkor a válasz igen, akkor a szex simán belefér. Ha még nem, akkor nem. Az biztos, hogy testileg ebben a korban már elég érettek vagytok rá, semmi bajotok nem lesz tőle. A fentieket kell átgondolnotok, vagyis készen álltok-e arra, hogy már soha többé NE legyen teljesen tiszta a lelkiismeretek? Ez a döntő kérdés szerintem. Ezt jelenti többek között a felnőtté válás.

2010. máj. 5. 13:08
 17/30 anonim ***** válasza:
76%

szia!

én is katolikus vagyok és a barátom is.rendszeresen járunk templomba is,tartjuk a vallásunkat.de az a véleményem erről az egész házasság előtt ne érintkezzetek,h ez ma már nem működik.A nagyszüleink korában még működött,amikor 20 évesen házasodtak.De ez ma már átlag 268-30 évesen történik.Ezt egy pap mondta nekem,ere a házasság előtti tilalomról: "a cipőt is felpróbálod,mielőtt megveszed nem?" és ez így igaz,ahogy van.Nem azt mondom,hogy dobd oda magad 1 hét után,de engedj.Én 17 leszek és 14,5 éves korom óta van barátom,aki 20 éves.3 hónap után volt petting és 1 év 3 hónap után feküdtem le vele.Nagyon szép volt és egyáltalán nem bánom,hogy így történt.

de minden a te döntésed.

2010. máj. 5. 13:48
 18/30 anonim ***** válasza:

aki komolyan katolikus, és komoly a kapcsolata, annak nem

nem kell ezt jobbra-balra ragozni, nem, mert ellenkezik a Biblia és az Egyház tanításával

kibírjátok azt az 1-2 évet esküvőig, nem?

2010. máj. 5. 14:45
 19/30 anonim ***** válasza:
utolsó, de miért kellene 1 - 2 év mulva megesküdniük? hiszen még nagyban tanulnak, gondolom én. a Biblia ok, h tiltja, de gondoljunk már bele, h pár ezer évvel ezelőtt iródott. nem lehet összeegyeztetni azokat a normákat a mieinkkel. semmi rossz nincs a szexben. nem kell tulreagalni. ennyi. már papok is mondták.
2010. máj. 5. 16:28
 20/30 anonim ***** válasza:
aki pap létére ilyet mond...
2010. máj. 5. 16:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!