Létezik manapság olyan, aki mondjuk vallásából kifolyólag tényleg komolyan gondolja, hogy házasságig vár a szexszel? Egyáltalán volt olyan, amikor komolyan vették ezt?
Nem provokálni akarok, de baromi nehéz ezt elképzelni... még a legszendébbnek kinéző csajismerősömről se nagyon tudom elképzelni, hogy nem szexel. Sőt, gyakran a legvisszafogottabbakról hallom, hogy ők rejtik a legnagyobb meglepetéseket. Van olyan csaj, aki a mai világban ezt még komolyan gondolja?
És régen ez hogy volt? Amennyi pajzán történet van régebbi korokról, nos, itt se nagyon tudom elképzelni. Bár tudom, régen ez azért nem volt akkora cucc, mivel eleve 16 évesen már házasodtak.
Létezik a mai napig én magam is találkoztam ilyennel; elég távolságtartó (egyébként nagyon szép) hölgy volt meg kell hagyni ez utóbbi vallási okokra vezethető vissza bár mintha változott volna valamicskét,de biztos betartja mivel komolyabb barátja sem volt max 1-2 hónapig.
Persze vannak hazudós alfajok is akik többnyire (érthető okokból)lányok (és nem mindig kifejezetten kívánatosak) Akik csak megjátsszák azt, hogy fontos számukra a szüzességük amit meg kell tartaniuk a házasságig, de amint összejön nekik "véletlen" egy "affér" rögtön kibújik a szög a zsákból. Erre csak figyelmeztetlek, hogy van ilyen is. :)
Való igaz történelemben igen ezt komolyan vették, de akkor is volt természetesen, hogy "törvényen kívüli viszonyt folytattak". Amit egyébként a közösség mély hallgatással elfogadott, ha látta, hogy a dolgok jobban mennek a "törvényen kívülivel". Szóval az kifejezetten nem igaz, hogy a közösségek minden esetben elítélőek voltak, ez csak a mai rosszmájú társadalmi képünk miatt gondoljuk így, tudták ők is, hogy mi a szerelem, csak mélyebb volt az erkölcsük és szigorúbbak voltak a szabályaik.
Ez egészen a mondhatni közelmúltig így maradt fenn.Például nagyszüleim 44-ben házasodtak meg, utána nemsokkal nagyapám hadifogságban volt 3 évig. Nagyanyám még az is megvárta és csak utána rá pár évre születtek apám és testvérei.
Azért fontos megjegyezni, hogy akkoriban nem volt fogamzásgátlás ami még inkább eltántorította az embereket, házasság előtt gyereket szülni nem volt nagy dicsőség,azért valljuk be ha nem komoly viszonyból csúszik be akkor sok helyütt ma sem.
Vagy még régebben nemesi szinten más volt ott mondjuk pl: az özvegy Zsigmond királyunk és egy szűz nemesi leány Morzsinai Erzsébet "viszonyából" született Hunyadi János Mátyás király apja. Ezért van hogy "véletlenül" a királyi udvarban nevelkedett birtokot várat kapott stb. Mindenki tudta, hogy ő a törvénytelen fia, de hallgatólag elfogadták, hogy ez így van.
Visszatérve persze voltak ellentétes példák is amikor, ha a közösség megtudta kitagadta neadjistan kegyetlenül megbüntették vagy jobb estben "csak" eltiltották őket egymástól, de már onnantól a lány örökre megvolt bélyegezve és nem is biztos, hogy elkelt valaha.
És mai napig vannak elzárt vallásos közösségek (mo-n nem túl sok bár biztos van) ahol ez bevett, de itt kevésbé a szabad akarat dönt sokkal inkább a vallási befolyás az evidens.
Az iszlám világot ilyen értelemben külön vesszük mert ott pláne ahol nagy a vallás befolyása ott befalazzák a nőt illetve ilyeneket csinálnak. Bár dubaji pincér ismerős írta, hogy a fiatalok titokban rákaptak a végbélszexre. Meg olyan is olvastam anno, hogy külön műtétek vannak szűzhártya visszaállításra és inkább kifizeti a család, különben nem veszik el a lányt.
Na szóval ez egy ilyen dolog, volt van lesz mindkét véglet: aki megőrzi a szüzességét és aki fűvel-fával előtte. Mindkettőnek megvan a maga jó és rossz oldala.
Valahol meg kell találni az egyensúlyt a kettő között. Ez szerintem abszolút egyedi és mindenkinek magának kell megtalálni a saját belső ösvényét ez ügyben, nincs erre vonatkozó általános és univerzális törvény. De ha vállaltál egy utat akkor vállald is érte a következményeket.
Na kicsit hosszúra nyúltam, remélem hasznos lesz. Majd emeld ki máskor is a kérdést ha már ennyit fáradtam vele más is lássa :) :D
22F
11-es:
Tudom, hogy nem vallás-témakörben vagyunk, de Isten nevét azért illene nagy I-vel írni, ezen akaratlanul is fennakadtam olvasás közben.
A kérdésedre válaszolva, hogy mi értelme van várni: Vallási szempontból a házasság férfi és nő között kötott szent szövetség. Tekinthetjük afféle "garanciának". Manapság tartanak tőle az emberek. Mintha félnének felvállalni, hogy egész èletüket egy bizonyos személy mellett akarják leélni. Sajnos... A folytatásban a szüzesség megőrzésének értelmét vallási és nem vallási szempontból egyben megpróbálom leírni.
A szex jó esetben teljes önátadást jelent, és nem vágyak hajszolását. Saját magadnál nem tudsz többet adni egy másik embernek, és ha ezt a nagy ajándékot odaadod xy személynek, akkor mivel tudsz többet adni annak, akivel az életedet szeretnéd leélni, az igazinak? Semmivel... Éppen ezért a helyes az lenne (ha emberileg is nézzük, vallást félretéve), hogy először "igényeljük azt a garanciát", hogy egy életen át együtt maradunk, és aztán szabad a pálya. Rengetegen megpróbálják elkerülni, mert félnek felelőssèget vállalni, rengeteg a szakítás stb. Szerintem ez épp ellenkezőleg kéne hogy legyen, engem azért megnyugtatna, ha a párom fel merne vállalni mindenki előtt.
Egy másik dolog, autót is csak a jogosítvány megszerzése után vezetsz. Tudom hogy ezt nehéz elfogadni indok nélkül, fent viszont szerepel értelmes érv az álláspontomra.
Mivel fèrfiből vagyok, nem tudom, mit tartogat számomra a jövő, ès mennyire sikerül tisztának maradni a házasságig, de jó lenne. Ha esetleg nem is sikerül, házasodni mindenképp szeretnék, és lehetőleg nem tolom ki minél későbbre, ahogy Zt ma szokás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!