Kezdőoldal » Szerelem, szex » Szüzesség » Létezik manapság olyan, aki...

Létezik manapság olyan, aki mondjuk vallásából kifolyólag tényleg komolyan gondolja, hogy házasságig vár a szexszel? Egyáltalán volt olyan, amikor komolyan vették ezt?

Figyelt kérdés

Nem provokálni akarok, de baromi nehéz ezt elképzelni... még a legszendébbnek kinéző csajismerősömről se nagyon tudom elképzelni, hogy nem szexel. Sőt, gyakran a legvisszafogottabbakról hallom, hogy ők rejtik a legnagyobb meglepetéseket. Van olyan csaj, aki a mai világban ezt még komolyan gondolja?

És régen ez hogy volt? Amennyi pajzán történet van régebbi korokról, nos, itt se nagyon tudom elképzelni. Bár tudom, régen ez azért nem volt akkora cucc, mivel eleve 16 évesen már házasodtak.

2015. jan. 7. 17:51
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
Létezik ilyen, igen. És régen sem így élt mindenki, igen.
2015. jan. 7. 17:52
 2/17 A kérdező kommentje:
Bővebben? Esetleg személyes tapasztalat? Mert annyit én is oda tudok írni magamnak, hogy "létezik", csak mondjuk kíváncsi lennék, hogy milyen az ilyen lány személyisége, mennyire gyakori, stb.
2015. jan. 7. 17:55
 3/17 anonim ***** válasza:
58%

régen elég sokan betartották, mivel sokkal egyszerűbb volt a helyzet olyan szempontból, hogy egymásba szerettek, megházasodtak és kész. ma azért más a helyzet. én pl 2 és fél éve vagyok a párommal, de a második napon megmondta, hogy velem tervezi az életét és én is így gondoltam már akkor. ennek ellenére nincs rá lehetőségünk, hogy összeházasodjuk és elköltözzünk itthonról, mivel egyetemisták vagyunk. hozzáteszem, mindketten keresztények, és hisszük, hogy a kapcsolatunk Istentől való. Nem hiszem viszont, hogy Istennek az lenne a célja, hogy huszonéves fiatalok csupán azért tartóztassák magukat a legaktívabb éveikben, mert anyagilag nincs lehetőség a házasságkötésre. Persze én itt most csak olyan kapcsolatról beszélek, ahol nem kérdéses a komoly szándék és a közös jövő tervezése. az olyan futó kalandok, ahol csak az élmény, a kaland, a "kiélés" (utálom ezt a kifjeezést) a cél, nem gondolom, hogy helyesek. Meg kéne becsülnünk az intimitást annyira, hogy csak azt ajándékozzuk meg vele, aki megérdemli. És amikor egy férfi és egy nő társra talál egymásban, akkor a Úr meg fogja áldani a kapcsolatot testileg és lelkileg egyaránt :)

a kérdésedre válaszolva: igen, ismerek olyan párt, akik tartják magukat az esküvőig, meg is tudják indokolni, hogy ők hogyan értelmezik ezt a dolgot. Elfogadom azt a verziót is de valószínűleg nem tudnám magamévá tenni úgy, hogy valóban higgyek is benne.

2015. jan. 7. 18:31
 4/17 Takacs Laszlo 15 ***** válasza:
Nekem van egy ir lany ismerosom Aki 27eves es meg szuz a vallasa miatt es a szuloi butadag miatt.
2015. jan. 7. 18:39
 5/17 A kérdező kommentje:
#3: Érdekes volt olvasni a válaszodat. Azt kell mondanom, hogy szerencsés vagy, és a te eseted alighanem inkább a kivétel, mint a szabály, mert ilyen fiatalon megtaláltátok egymást. De mi a helyzet az olyan fiúkkal, akik nem ilyen szerencsések? Akik nem tudják még ilyen fiatalon megtalálni életük párját, de nem bírnak a vágyukkal? A te szemléleted szerint mi erre a megoldás? Vagy mi lenne isten célja ezzel? Hisz tudjuk, hogy a beteljesített vágy jutalom, a beteljesületlen viszont büntetés...
2015. jan. 7. 18:44
 6/17 anonim ***** válasza:
igen én is szűz vagyok hogy miért szüleim világ életembe szigorúan neveltek nem nagyon engedtek el sohasem sehova és bántott is hogy mást meg mindig elengedtek mindenhova . Aztán úgy voltam az egésszel hogy már nem is érdekel az egész.
2015. jan. 7. 18:51
 7/17 anonim ***** válasza:
én úgy gondolom, hogy ha nem is tudod kijelenteni, hogy márpedig feleségül fogod venni a lányt, de azért 18-20 évesen szerintem meg tudod ítélni, hogy mennyire komolyak az érzelmeid. Bevallom, hogy igen, hihetetlenül hálás vagyok ezért, hogy ilyen hamar megtaláltuk egymást, és nem igazán tudom beleképzelni magam más helyzetbe hitelesen. Viszont azt hiszem, hogy egy olyan kapcsolatot, aminek érzed, hogy nem lesz nagy jövője, eleve nem kellene fenntartani. vagyis, én úgy gondolom, hogy a hangsúly a komolya kapcsolaton és a szerelmen van. hogy ne azért feküdj le valakivel, mert nagyon kívánod és nem bírsz magaddal, hanem őszinte szeretetből fakadó vágyból és szenvedélyből. De nem vagyok sem lelkész, sem teológus, sem senki, aki ezt jobban tudja :) mögöttünk is számtalan ima van, és számtalan frusztráció, miután ide eljutottunk. Mindenkinek a maga hite és meggyőződése szerint kell döntenie.
2015. jan. 7. 19:00
 8/17 anonim ***** válasza:
ja, és még annyit, hogy igen, azzal egyetértek, hogy sajnos sok szülő hajlamos összemosni a saját aggodalmát (főleg a lányos szülők) a vallásos társadalmi elvárásokkal. Eleve nem kellenének vallásos társadalmi elvárások, hiszen ezek mögött ritkán van őszinte hit. Így aztán sok szülő mondja a gyerekének, hogy házsasság előtt bűn a nemi élet, pedig sokszor emögött csak az van, hogy egyszerűen ő nem akarja még, hogy a kislánya szexeljen. Ezt nem tartom helyesen, mint ahogy áltlában a vallásos bigottság semmilyen formáját sem. Ez csak egy dologhoz vezet: hogy a keresztény embereket bolondnak fogják gondolni. sajnos.
2015. jan. 7. 19:03
 9/17 A kérdező kommentje:
Értem, amit mondasz, de mi van, ha valaki már nem bír mit kezdeni a nemi vágyával? Azt nem lehet csak úgy félredobni... És nem találhatja meg mindenki húsz éves korában az élete párját. Mi van azzal, aki harmincévesen találja meg? Vagy még később? Az addig várjon vele, csak azért, mert nem találta még meg? És addig mit csináljon a nemi vágyával?
2015. jan. 7. 19:13
 10/17 anonim ***** válasza:
erre nem tudok válaszolni, mint már korábban írtam, ha azt mondanám, hogy átérzem a helyzetedet, hazudnék. Így nem is akarok ítélkezni, csak annyit tudok mondani, hogy ismerek olyat, aki még nem találta meg és közelít a 30hoz. de ez csak úgy megy, hogyha valóban ebben hiszel, és szikla szilárd a hited, olyanért nem vagy képes ilyen áldozatot hozni, amit nem tudsz a magadévá tenni
2015. jan. 7. 19:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!