14 éves vagyok és elvesztettem a szüzességem, természetesen szerelemből. ítélkezés nélkül válaszolnátok egy pár dologra?
Szia! Szerintem fog bezavarni a szexuális életed a hormonháztartásodba, azt írod az előtt jött meg egy hónappal az első menzeszed, mielőtt elvesztetted volna. Szóval még nem volt ideje beállni semminek. Azt gondolom tudod, hogy mennyi idő alatt kell beállni neki, azt tanácsolom, hogy mindig nagyon figyeljetek a helyes védekezésre, mert te még nem tudod kiszámolni,hogy mikor kéne megjönnie, amíg nem állt be. Egyébként van, akinek be tud zavarni az első együttlét a menzeszébe. Gondolok itt arra, hogy valaki menstruál már 10 éve és időbe jön meg neki mindig, aztán lefekszik a párjával és pl késik egy hetet, vagy fáj neki ahogy megjön, máskor meg nem. De ezek is átmeneti állapotok, míg megszokja az új helyzetet a tested. A teherbeesési esélyed pedig attól függ, hogy van-e peteérésed. Ha nincs peteérésed, akkor hiába fekszel le a barátoddal, nem lesz baba. De nem tudhatod mikor van peteérésed, ezért fontos a védekezés. Fogamzásgátlót normális nőgyógyász nem fog felírni egy 14 évesnek,még be se álltak a hormonjaid, máris le akarod állítani őket? Ugyanis a fogamzásgátló leállítja a hormonokat,mesterséges terhességet szimulál. Van, akinek többet be se indul a peteérés, ha abbahagyja a gyógyszert. Nézz utána milyen esetekben nem lehet szedni: migrén, trombózis hajlam, ki hogy járt, miután abbahagyta, mert mindig benne van a pakliban, hogy te is így jársz. Szerintem gyerekként el kell kísérnie a szülőnek, hiszen nem vagy felelős a döntéseidért, de a szülőd igen.
24/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!