Kezdőoldal » Szerelem, szex » Szüzesség » A lányok komolyan azt hiszik,...

A lányok komolyan azt hiszik, hogy amelyik férfi 25-30 éves koráig szűz, az csak beteg vagy perverz lehet?!

Figyelt kérdés

Itt a kérdés, amiben egy lány ezt állítja:

http://www.gyakorikerdesek.hu/szerelem-szex__szuzesseg__4859..

2013. okt. 6. 20:31
1 2 3 4 5
 31/50 anonim ***** válasza:
53%
Én ezt még egy hús-vér nőtől nem hallottam amúgy, de az otthonülő, unatkozó szüzek biztosan jobban kitalálták a kis elefántcsonttornyukban, hogy mi is lehet a világon élő kb. 3,5 milliárd nő kollektív véleménye.
2013. okt. 20. 13:27
 32/50 anonim ***** válasza:
25%

Tudjátok, én pszichológiát tanultam, és most mint pszichológus fogok véleményt nyílvánitani.

A hosszú élet- és szakmai tapasztalataim során, rájöttem arra, hogy, annó, Piaget-nek, Freude-nak, Erikson-nak nagyon sok mindenben igaza volt, és olyan dolgokat állítottak, melyek még napjainkban is nagyon aktuálisak.

Például, vannak különböző korszakok, periódusok az ember életbében, csecsemőkor, gyermekkor, teenagerkor, stb. ..., amelyeknek meghatározó szerepük van az életünkben, és ha akkor nem sikerül teljesíteni, akkor hiányosak leszünk, és megsérülve sodródunk tovább az árral.

19-25 év között tart a fiatal felnőtt kor. Ebben a periódusban, az ember meg kell találja a párját, és meg kell alapozza magát, szakmailag kell érvényesüljön, úgyanis a következő szakasz, 25-35(a felnőttkor szakasza) a családalapításról, és a gyermeknevelésről szól.

Tapasztalataim alapján kijelenthetem, hogy ha valaki 25-30 éves koráig nem találta meg azt az embert akivel családot is alapít, az nem is fogja soha, illetve, ha talál valakit akkor ritka hogy tartós legyen! Többek közt, ezért van az a rengeteg elválás, mert az emberek megállapodási szakasza, túl hosszasan tolódik ki, és későn állanak neki családot alapítani, kihagyva rengeteg lényeges dolgot, és egyből a mély vízbe ugornak.

Most visszatérve, tehát, ha Te, kedves kérdező, 30évesen még szűz vagy, ez azt jelenti, hogy elég sok időt elpazaroltál, és/vagy valami mélyebb sérülés miatt(természetesen, én itt nem a testi, fizikai sérülésre gondolok, hanem, egy lelki dologra, nem vagy megelégedve magaddal, nem nyitsz az emberek fele, vagy túl sok volt a negatív tapasztalatod) nem találtad meg még a helyed.

Az, hogy megkapd önmagad, (ki vagyok én igazából, és mit akarok), erre szólgál a kamaszkor. Akinek kamaszkorban nem sikerül felfedeznie önmagát, azt amiben én is jó vagyok, tudom hogy mit akarok, vagy legalábbis vannak elképzeléseim róla, annak magyarul megmondva el van cseszve az élete további folyamata, mert mivel nem tudja mit akar nem kapja a helyét, a párját és stb.

Tehát igen is sérült az az ember aki 30év fölött is szűz, és ráférne egy kis szakmai segítség, mert azt a hiányosságot, vagy sérülését helyre kell hozni minél előbb.

2013. okt. 20. 14:36
 33/50 anonim ***** válasza:
100%

"Tapasztalataim alapján kijelenthetem, hogy ha valaki 25-30 éves koráig nem találta meg azt az embert akivel családot is alapít, az nem is fogja soha, illetve, ha talál valakit akkor ritka hogy tartós legyen!"

Csak a rokoni körömben kapásból két ellenpéldát is tudok felhozni.

"Többek közt, ezért van az a rengeteg elválás" És akkor aki 20 évesen házasodik, az utána hogyhogy képes válni? Egyik barátnőm (most 18) szülei most váltak el, pedig az anya 22, az apa meg 25 volt, amikro házasodtak.

Ne értsd félre, Freud nagyon nagy pszichológus volt, de ha tényleg pszichológiát tanultál, tudhatnád, hogy ezek mennyire nem kőbe vésett szabályok. Hogy melyik életszakasz mire való? Ezeket nem lehet kategorikusan kijelenteni és egzakt korhatárokat odabiggyeszteni.

25 évig meg kell találja a párját? Sógorom 31 évesen találta meg, és azóta már boldog házasok. Nagynénim huszonegynéhány éves korában házasodott, sok éve házasok, családjuk még sincs, és nem is lesz. Pedig az "előírt" korban házasodtak.

Azt is figyelmen kívül hagyod, hogy azért Freud idejében, meg most kicsit változott a társadalmunk. Anno 16-18 évesen már mindenki dolgozott, nagy ritkán ment valaki egyetemre. Most meg már az az általános, hogy 20-25 éves korukig dolgoznak az emberek. Ezzel együtt eltolódott az egész életciklus.

Meg egyébként is az emberek egyéniségek, és nem lehet rájuk húzni egyöntetűen egy sablont. Ha így lenne, akkor nem lennek személyek, csak a mindenben azonos tömeg.

Ezeket pszichológusként nagyon is tudnod kéne. (Bár az még nem jelent semmit... a pszichológus is ugyanolyan ember, mint bárki mást. Találkoztam én már olyan pszichológussal, aki engem akart kioktatni a szerelemről meg a barátságról, holott neki értelmes kapcsolata még nem volt.)

Még talán csak annyi, hogy ha valaki netán mégis pszichológiai értelemben sérült, attól még nem biztos, hogy beteg. Sajnos a pszichológiai szakma nagyon gyakran dobálózik ilyen vádakkal, és attól, mert valaki nem egy sablon, átlag tömegember, már megbélyegzik, hogy beteg.

2013. okt. 20. 14:53
 34/50 anonim ***** válasza:
88%
#32: szerintem meg nem lehet az egyén pontos ismerete nélkül látatlanból megmondani, hogy sérült-e, illetve hogy beteg-e. Emberek vagyunk, nem állatok. Nem mindenki a farka meg a biológiai késztetése után megy ám.
2013. okt. 20. 15:01
 35/50 anonim ***** válasza:
100%

#32: Előttem már elmondták, én csak megerősíteni tudom: nincs értelme egy százéves sémát egy az egyben rávetíteni a mai társadalom minden egyes egyedére.

Sérült, beteg, mert 30 éves koráig nem dugott? Ugyan már! A képletből csak azt felejtetted ki, hogy nem mindenki a te elvárásaid alapján alakítja az értékrendjét.

Előbb nevezném betegnek azt, aki húszévesen zsarolással kényszeríti ki a szexet a barátnőjétől, meg szíve szerint análba hajtaná a fél környéket. Hány ilyet olvasni itt gyakorin is? Előbb minősíteném betegnek, mint azt a 30 évest, aki saját elhatározásából eddig még nem dugott.

De az, hogy 12 évesen már sokan nem szüzek, az teljesen normális, igaz? Elvégre akkor már ivarérett az egyén, szóval minek fojtsa el a vágyait, még a végén valami sérülés éri, nemde?

Sőt, akkor már szüljön 14 évesen gyereket is, ilyen alapon!

2013. okt. 20. 16:21
 36/50 anonim ***** válasza:
82%

Szerintem azért a legtöbb 30 éves szűz férfi nem saját elhatározásából nem dugott. :D

De amúgy egyetértek, önmagában attól, hogy belehelyezte a péniszét egy női nemi szervbe, még senkit sem lesz felnőtt, lelkileg egészséges férfi. Szóval semmivel sem "jobb" az, akinek részegen vagy több hónapos könyörgéssel összejött pár numera annál, akinek nem.

2013. okt. 20. 16:26
 37/50 Lilikécske ***** válasza:
74%
Na és kedves pszichológus, akkor mit szólsz nagyszüleimhez? Mamám 18 éves volt, amikor teherbe esett, papám meg 27. Se mamám, se papám nem esett bele a szerinted kötelező korhatárba, ennek ellenére 3 lányuk született, és most is házasok. Apu meg 30 volt amikor megismerte anyut. A leírásod szerint én meg se születhettem volna.
2013. okt. 20. 16:42
 38/50 anonim ***** válasza:

#36: egyrészt ez nem feltétlen igaz. Lehet, hogy simán lett volna rá alkalma, csak mondjuk ő alkalmi kalandokba nem akart belemenni, a szerelemben meg nem volt szerencséje.

Másrészt meg attól még nem lesz egy beteg perverz állat.

2013. okt. 20. 17:11
 39/50 anonim ***** válasza:
100%

valahogy én is kétlem, hogy a lányok feltétlen ezt gondolnák. Most itt a gép előtt, begyepesedve könnyü irracionális dolgokat össze rakosgatni.

De igazából azért nem kell hogy ilyen gonoszak legyenek az emberek, ezt csak a magány csinálja.

Amúgy meg ez tökéletes példa a hülye gondolkodásra, igazából nem olvastam el a doktori véleményt, de nagyjából úgy átfutottam meg a válaszokból értem,, és meglep az elileg helyeselés ezzel a ténnyel.

Tehát ez olyan mint amikor összekeverik az okot az okozattal(?), tehát okosan rájöttek (szerencsére) hogy volt egy elfuserált felmérés, hogy amelyik kisgyerekek nem reggeliztek ők rosszabbul teljesítettek az iskolában. Na most ez eleve nem jelentett azért 100%-os lefedetséget mert kivétül úgyebár, mindig van,, mindig,, mindig.. na tehát később rájöttek hogy ohohoho, nahhhát amikor XY reggelizet nem javult varázslatos módon a teljesítménye, ha csak minimális szinten talán, illetve ha AB nem reggelizet, az ő eredménye se romlott feltétlen.

Nem úgyanis a ok nem a reggeli vagy annak hiánya volt, hanem leginkább hogy azoknál a családoknál ahol reggelizet a gyerek, esetleg más körülmények is jelen voltak amik befolyásolták a gyerek teljesitményét, például.: hát több pénz? mert fujta reggelire, és a pénz úgye több mindeféleség, esetleg több figyelem a szülöktől, a gyereknek jobb a komfort érzete stb stb.. hosszú na

Ez úgyanaz, rossz az összefüggés, akkor már inkább sok beteg és perverz magányos, szűz 25-30 évesen ÉS NEM fordítva. Tudod mint a 100 éves "minden bogár rovar, de nem minden rovar bogár",, vagy mondjuk "minden sas madár, de nem minden madár sas ^^"

szóval ez nem jó következtetés, de egyébként se gondolják így szóval holt mind1

2013. okt. 21. 17:11
 40/50 anonim ***** válasza:
95%

Így van, ahogy az utolsó mondja. Ha valaki önszántából marad szűz és itt nem csak a vallási okok vannak jelen, hanem a magas mérce is, tehát MINDEN olyan eset, amikor az illető életében kihagyott egy bármilyen ziccert, az teljesen más kategóriába esik, mint mikor valaki a legyet is röptében, de mégis szűz marad.

Utóbbi esetben van ennek valami mélyebben gyökeredző oka, amiből csak két lehetőség az, hogy az illető beteg vagy perverz. Lehet még sok más oka is, akár több apróság együttese is. Vegyünk például magamat.

- Előnytelen a külsőm. - Ettől még nem vagyok se beteg, se perverz és lehetne barátnőm.

- Nehezen barátkozó, visszahúzódó, gátlásos ember vagyok. - Ettől sem vagyok se beteg, se perverz, lehetnék akár milliomos kutató, mérnök, író, festő vagy tudós is.

- Nincs pénzem. Mármint egyáltalán nincs. Éppen laknom van hol, meg ennem is van mit, de ennyi. Még a BKV-n is bliccelek. - Ettől se vagyok se beteg, se perverz és szegény embereknek is van barátnőjük.

De ha összekombinálom ezek mindegyikét, akkor semmi meglepő nincs benne, hogy szűz maradtam. Középiskolában nem jött össze semmi, azután pedig emberek közelében kizárólag tömegközlekedési eszközökön, munkában vagy hivatalban találkoztam. A gátlásosságom miatt nehezen barátkozom. A kevés pénzemet pedig inkább hasznosabb dolgokra költöm, mintsem elszórakozzam. Főleg, mivel a szórakozóhelyeket utálom, sokkal jobban szeretek itthon olvasni vagy filmet nézni. Ha sok pénzem lenne is inkább utazgatnék és jobbá tenném belőle a világot, soha nem vonzottak a nagyobb társaságok és a társasélet. Jóllehet, ettől már beteg vagyok egyes emberek szemében.

2013. okt. 21. 18:29
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!