Szülő ügyben mit lehet tenni? Volt már valaki ilyen helyzetben? 15L
Mint egy kamaszlány anyukája, azt kell mondjam, én is kicsit korainak tartom... egy évet én is szükséges tartanék...
És nem azért, mert "ribanc" lennél, nem vagy az...
De ebben a korban még nem állt be teljesen a menzeszed, az egész szervezeted fejlődésben van.
Normális orvos fogamzásgátlót nem fog felírni neked... egy felelőtlen esetleg... de ezzel - akármilyen alacsony hormontartalmúak is - hosszú évekre problémákat okozhat. Én is azok közé tartozok, aki részben a korai fogamzásgátlók miatt nem tud természetes úton teherbe esni. Mondjuk tény, akkoriban erősebb bogyók voltak... de ebből a szempontból a maiak sem túl biztonságosak.
És ha 8 év múlva abbahagyod, nem fogod érteni, miért esel ilyen nehezen teherbe...?
Gumióvszer - vannak, akik sok éven keresztül használják úgy, hogy semmi problémájuk nincs vele... de sokszor lehet hallani, hogy kiszakad olykor-olykor.
Akkor pedig 3 lehetséges variáció van:
1. Esemény utáni tabi... lórúgásnyi hormonnal. Dettó ugyanaz a gond vele, mint a fogamzásgátlókkal a te korodban. Plusz kérdés: anyagilag be tudod-e ezt vállalni, hiszen több ezer forintos gyógyszerről van szó, és a gumiszakadás nem feltétlenül a szüleid fizetését követően történik meg.
2. Abortusz.
3. Megszülöd...
Csak akkor lépj tovább, ha a fenti háromból legalább egyet bevállalhatónak tartasz!
Megfelelő használat mellett nem lyukad ki a gumióvszer. Ellenőrizni kell a csomagolást,normálisan felhelyezni,megfelelő márkát venni,és tádá. Van akinek 20 év alatt egy sem szakad ki.
Egyébként ezen már gondolkodtam,és az első pár alkalomnál amíg kitapasztaljuk a használatát,nem bennem menne el,hanem kivenné,így könnyen elkerülhető a gond.
Fogamzásgátlót pedig nem áll szándékomban szedni,még felnőtt fejjel sem. Méregnek tartom.
"Megfelelő használat mellett nem lyukad ki a gumióvszer. Ellenőrizni kell a csomagolást,normálisan felhelyezni,megfelelő márkát venni,és tádá. Van akinek 20 év alatt egy sem szakad ki. "
A te szexuális tapasztalatod gyakorlatilag majdnem egyenlő a nullával... mögöttem van 24 év gyakorlat :)
Hidd el, kiszakadhat...
Tény, legtöbbször a helytelen használat okozza a szakadást...
Viszont ide tartozik az is, hogy felhelyezés előtt meg kell nézni, nincs-e rajta látható sérülés...
Azért megnézném azt a kamaszt, aki teljesen felajzva nekiáll az óvszert meózni...
Másik gyakori ok a nem megfelelő méret. Mivel a párod sem tapasztalt, így honnan tudjátok, melyik a jó elsőre?
Szavatossági idő: tudtad, hogy ha a zsebedben tartod, vagy a pénztárcádban, vagy bármilyen meleg helyen, akkor a lejárati idő előtt elveszíti a szavatosságát, hiába 5 év általában? Honnan tudod, hogy a nagyker, és a bolt raktáraiban milyen körülmények között tárolták?
Tudtad, hogy a szakadások 2%-ának hátterében gyártási hiba áll? Ezt végképp nem tudod kiszűrni...
Tudtad, hogy egyes sejtek át tudnak menni az óvszer anyagán? A helyes óvszerhasználat melletti terhességnek általában ez az oka.
Megfelelő márka? Szerinted melyik az? Fiatalok körében a Durex az egyik legfelkapottabb... és általában arra panaszkodnak a legtöbben, hogy elszakad...
A Masculan nem annyira trendi, viszont sokkal jobb minőségű...
Úgyhogy fenntartom azt, amit korábban írtam, és amit más is írt...
Nem életkorfüggő...
De csak akkor kezdd el, amikor úgy tudod ezeket a helyzeteket kezelni, hogy van normális megoldás... pl. 72 órás tabi... vagy érzed magad annyira érettnek, hogy vagy bevállalj egy esetleges terhességet, vagy fel tudj magadban dolgozni egy esetleges abortuszt.
12-es voltam...
,,Viszont ide tartozik az is, hogy felhelyezés előtt meg kell nézni, nincs-e rajta látható sérülés...
Azért megnézném azt a kamaszt, aki teljesen felajzva nekiáll az óvszert meózni... "
Megoldás: Még mielőtt bármi elkezdődne kibontjuk,leellenőrizzük.
,,Másik gyakori ok a nem megfelelő méret. Mivel a párod sem tapasztalt, így honnan tudjátok, melyik a jó elsőre? "
Erre is gondoltunk,már felpróbálta a Lifestyle-t ami amellett hogy jó minőségű és nem is méregdrága,teljesen jó rá.
,,Szavatossági idő: tudtad, hogy ha a zsebedben tartod, vagy a pénztárcádban, vagy bármilyen meleg helyen, akkor a lejárati idő előtt elveszíti a szavatosságát, hiába 5 év általában? Honnan tudod, hogy a nagyker, és a bolt raktáraiban milyen körülmények között tárolták? "
Természetesen nem tudom,de nem tartogatnánk még fél évig sem,s nem tartanánk meleg helyen.
,,Tudtad, hogy a szakadások 2%-ának hátterében gyártási hiba áll? Ezt végképp nem tudod kiszűrni...
Tudtad, hogy egyes sejtek át tudnak menni az óvszer anyagán? A helyes óvszerhasználat melletti terhességnek általában ez az oka. "
Erre létezik egy megoldás,mégpedig az,hogy nem bennem megy el.
,,Megfelelő márka? Szerinted melyik az? Fiatalok körében a Durex az egyik legfelkapottabb... és általában arra panaszkodnak a legtöbben, hogy elszakad...
A Masculan nem annyira trendi, viszont sokkal jobb minőségű... "
Már utánanéztem interneten is,s ismerősök körében is érdeklődtem. Lifestyle eddig mindenkinek bevált. Durexben nem bíznék meg,és még drágább is.
Javíts ki,ha tévedek. Köszönöm a válaszod. :)
Utolsónak is köszi. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!