Mit tehet ilyen helyzetben a munkavállaló? -Kérem csak az ügyben tájékozottak válaszoljanak-
A dolog lényege, hogy egy hónapig voltam betegállományba, azt követően, hogy bejelentették, hogy el akarnak küldeni a cégtől (természetesen közös megegyezést preferáltak, azonban semmilyen papír aláírása nem történt meg a betegállomány megkezdését megelőzően) Most, hogy tegnap délután megszűnt a betegállomány, ma jeleztem a cég felé, hogy szeretném rendezni a dolgokat, mivel kellemetlen dolgokat tapasztaltam...) Válaszukban arra hivatkoztak, hogy ma már munkavégzési kötelezettségem lett volna, ezért holnap jelenjek meg egy "egyeztetésen". Kérdésem: Mikor kellett volna szólnom, ha nem az első napon, amikor már nem voltam betegállományban? Érhet-e emiatt a "mulasztás" miatt már amennyiben mulasztás, valamilyen negatív élmény? (rendkívüli felmondáshoz elegendő indok, stb.) Jelen helyzetben milyen lehetőségeim vannak illetve amennyiben a cég azonnali felmondást szorgalmazna milyen módon járhat el és milyen törvényi lehetőségeim vannak a védekezésre?)
Aki, amit tud erről kérem ossza meg velem. Egy fiatal munkavállaló...
A második hozzászólónak van igaza: ha tegnap megtudtad, hogy vége a betegállománynak, ma fel kellett volna venni a munkát, és azalatt is "rendezhetted volna a dolgokat".
Komoly indokot szolgáltattál Magad ellen ezzel, simán elküldhetnek akár rendes, akár rendkívüli felmondással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!