Kezdőoldal » Szerelem, szex » Szüzesség » Lányok! Ti várnátok házasságig...

Lányok! Ti várnátok házasságig a szexszel?

Figyelt kérdés
Mármint úgy értem, hogy összejönnétek egy fiúval és elmondaná, hogy ez neki mennyire fontos (a vallása miatt (keresztény)), hogy csak házasság után feküdjetek le. Kibírnátok? Vagy járnátok-e egy ilyen fiúval?

2012. júl. 25. 15:22
1 2 3 4 5 6
 21/60 anonim ***** válasza:
100%
Hát ha mind2en mindenben passzolunk és egy hangon vagyunk, akkor kétlem, hogy ne egyeznénk meg az ágyban is, de amúgy is ha igazán szeretem, akkor nem azon fog múlni nekem, hogy milyen az ágyban.
2012. júl. 25. 16:22
 22/60 A kérdező kommentje:
Isten mindenkinek ki rendelt egy társat. Tehát ha összejöttök és jól megértitek egymást meg minden (és persze vallásosak vagytok, akkor tudni fogjátok és érezni fogjátok, hogy Isten őt rendelte ki nektek)akkor biztos , hogy szex is jó lesz.:)
2012. júl. 25. 16:34
 23/60 anonim ***** válasza:
100%

Te így gondolod, én pl. nem.

Ha Isten úgy akarja, ahogy mondod, akkor tuti, hogy egy olyan lányt fog neked kirendelni, aki várni fog házasságig.

2012. júl. 25. 16:53
 24/60 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó: a kérdező a lány! xD
2012. júl. 25. 17:31
 25/60 anonim ***** válasza:
Tényleg. Bocsánat. A lényeg talán érthető, gondoljátok oda, hogy 'fiú'-t írtam. :)
2012. júl. 25. 17:52
 26/60 anonim ***** válasza:
81%

Hívő vagyok, de nem...

Harmincas nő vagyok, házasságban, gyerekkel - és most válok. A legfőbb ok pont a szex (hiánya), ami teljesen tönkretette a kapcsolatunkat, minden téren.

Soha nem házasodnék már olyannal, akivel szexuálisan nem passzolunk össze.

2012. júl. 25. 18:00
 27/60 anonim válasza:
83%
Volt, hogy pont egy ilyen sztoriba csöppentem bele. A srác nagyon helyes volt, és sokáig szemezgettünk, de már az első pártalálkozásnál kiderült, hogy ő hogyan vélekedik a szex témáról. Csak házasság után. Én 19, ő 20 éves és egy szakra járunk az egyetemen. Én nem hittem el neki, hogy komolyan kibírja szex nélkül és így belementem járásba vele. És kb két hónap után buliból mentünk haza, nála aludtam és egyszerűen nem bírtam magammal (én már nem voltam rég szűz..) és letepertem és hagyta is egy darabig, de nem engedte tényleg, h alsógatyánál tovább vetkőztessem. És nem kamuzott, kibírta. De utána szakítottunk, mert hiába értettük meg egymást én nekem nem elég a maszti, de azóta jó barátok vagyunk.:)
2012. júl. 25. 18:16
 28/60 anonim ***** válasza:
84%

Nem hiszem, hogy jogodban állna megítélni, ki mennyire vallásos...

Hinni Istenben és keresztény értékrend szerint élni lehet anélkül is, hogy minden régebbi szokást pontról-pontra betartanánk. Az már mindenkinek magánügye (szép dolog, ha valaki eszerint él, de az már elítélendő, ha mindenki mást megszól, aki nem).

Manapság abszolút nem elvárás az, hogy együttélés (és szex nélkül) menjenek férjhez a nők (kevés pap szólja meg emiatt a házasulandókat, de azok olyanok is).

Ennek régebben volt értelme (házasságkötéskor adták ki őket a szülői házból, hozománnyal, szüzességükkel garantálva, hogy nincs törvénytelen gyermek stb.), ma már ilyen értelemben nincs.

Szóval te vagy nagy tévedésben, ha azt hiszed, pusztán ettől jobb keresztény vagy "értékesebb" ember leszel Isten szemében, és a te vallásosságod "többet fog érni".

Ez nem keresztényi hozzáállás, sokkal inkább emberi...

2012. júl. 26. 12:31
 29/60 anonim válasza:
49%

Én 21 voltam,a barátom 26,mikor el kezdtünk járni.

Már az elején leszögeztem,hogy csak esküvő után lehet szex,előtte semmiképpen sem.

Nem vagyok vallásos egyszerűen így neveltek engem,hogy ez így tisztességes.

5 hónap után megkérte a kezemet,majd 5 hónap múlva a felesége lettem.

Mindketten kibírtuk és nem bántuk meg.

A szex mindvégig rendben volt köztünk és idővel csak jobb és jobb lett.

Ennek már 11 éve,azóta már van egy 5 éves kisfiúnk is és boldogok vagyunk.

Mi vagyunk rá a példa,hogy működik a dolog.

2012. júl. 26. 13:29
 30/60 anonim ***** válasza:
85%

Egyetértek a # 28-assal, a Biblia bizonyos útmutatásai egyértelműen az adott szociokulturális közegre vonatkoznak, abban volt értelmük - amikor még az emberek fiatalon házasodtak és komoly gazdasági következményei is voltak a házasságoknak. Ilyen alapon azt is lehetne mondani, hogy a nők "alsóbbrendű" lények, hiszen ez is szerepel a Bibliában, Pál apostolnál. (Hozzáteszem, Jézus ennek épp az ellenkezőjét hirdette, de olyat sem mondott, hogy házasság előtt nincs szex!)

És ha már keresztényi értékrendről van szó, megint csak a # 28 válaszára tudok hivatkozni, hozzátéve: ne ítélj, hogy ne ítéltessél!

A ti dolgotok, de másokat megszólni, elítélni egyáltalán nem keresztényi magatartás!

2012. júl. 26. 13:38
1 2 3 4 5 6

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!