Fiúk, szerintetek látszik egy lányon, hogy szűz?
Mármint nem arra gondolok, hogy ránéztek és hoppá, ő itt szűz...hanem a viselkedéséből, meg a reakcióiból...
Vagy egyszerűen van olyan, hogy a kisugárzásán látszik valakinek? Van, hogy bámuljátok a lányt csak azért, mert érzitek, hogy tiszta?
És őszinte válaszokat várok. :)
Jól van, megnyugodtam...az elején még úgy is tűnt, hogy valamennyire értelmes vagy...de mostanra leesett, hogy nem érdemes veled még vitatkozni sem...Végül is anyukám arra tanított, hogy ne bántsam a nálam gyengébbeket.
Az meg, hogy nevetsz? Csak tessék, ha jól esik. Én jó 5-6 évvel ezelőtt csináltam ezt kínomban, amikor már igazán nem tudtam mondani semmit.
Nos, akkor komolyan, és intelligensen:
Több válasz érkezett, bár különböző hangnemben, különböző komolysággal a kérdésedre, Ezek között tulajdonképpen egy volt, amelyik egyetértett veled, a többi ne, azaz a túlnyomó többség enyhébb, vagy erősebb formában közölte veled, hogy hülyeségeket beszélsz (ezt lehet ugyan szépíteni, de attól még így van).
Erre te kifejted, hogy milyen igaza van annak az egynek, és a többi viszont haszontalan válasz volt...
Ez ugye teljesen intelligens, azaz értelmes, logikus megközelítés részedről?
Azért ugye megegyezhetünk abban, hogy általában a többségnek van igaza, már csak azért is, mert többen, többször, több oldalról megvizsgáltak már egy kérdést - veled ellentétben. Feltehetően a több próba alatt kiderült volna, hogyha nem lenne igazuk.
Ugyanilyen alapon állíthatjuk biztonsággal azt is, hogy ha kilépsz a 20. emeletről, akkor le fogsz zuhanni. Több kísérlet, rengeteg tapasztalat mutatja, hogy ez így szokott történni - és ezek alapján arra következtetünk, hogy ez legközelebb is ugyanígy fog történni.
A világban "nem szoktak" rendhagyó esetek előfordulni. (Nem azt mondtam, hogy egyáltalán nincsenek, csak azt. hogy nem szoktak.)
Ha most párhuzamot állítunk a két dolog között (azaz hogy meglátszik-e egy lányon, hogy szűz, valamint hogy lezuhansz-e a 20.-ról), látszik, hogy a vélemények aránya igen hasonló. Egy fő mondta, hogy meglátszik, és szintén egy, hogy nem zuhansz le. A többség pedig azt, hogy nem látszik meg, illetve hogy lezuhansz.
Nem értem, vajon miért fogadod el egyik esetben a többség véleményét, a másikban meg miért nem? Hiszen a logika szerint, intelligens következtetéssel a két esetet egyformán kellene elbírálni nem?
Az intelligenciát magát egyébként is elég nehéz meghatározni. Maradjunk talán abban, hogy egyfajta gondolkodási készség, következtetések levonására való képesség. Tudom, hogy ez egy elég jelentős egyszerűsítés, ezzel sokan vitába szállnának, de most fogadjuk el. Akkor viszont az intelligenciából éppen az fakad(na), hogy azt az álláspontot fogadjuk el igaznak, amelyet JELENTŐS különbséggel a többség képvisel.
Persze előfordul néha, hogy annak az egynek lesz igaza, amely a többségével ellentétes álláspontot képvisel. Ez azonban igencsak ritka... :-D
Nem akarok én vitatkozni veled, hiszen nekem aztán tökmindegy, hogy milyen téveszmékkel éled le az életedet. Csak (többekkel együtt) megpróbáltunk rávilágítani a tévedésedre - ki-ki a vérmérsékletének, humorának, esetleg egyéb hangulatának megfelelő módon.
Az intelligencia első jele lenne, ha ezeket a válaszokat mondjuk MEGKÖSZÖNNÉD - hiszen többen miattad, érted írogatnak.
A második jel az lenne, ha KÖVETKEZTETÉSEKET vonnál le a válaszokból - ne a stílusukból, mert az érdektelen a lényeget tekintve! Persze, lehet arra is reagálni, ha nem tetszik, de azért le kell(ene) tudni hámozni a formát, hogy a LÉNYEG megmaradjon.
A harmadik jel pedig az lenne, ha a következtetésed logikus és értelmes lenne, hiszen nem csak meghallgatni (elolvasni) kell a véleményeket - ha nem ragad meg belőlük semmi, akkor teljesen hiábavaló volt már a kérdést is kiírnod. Ha CSAK AZÉRT írsz ki kérdést, hogy egyetértsenek veled, az megintcsak nem túl értelmes dolog.
Persze te tudod, hogy mit is akarsz - én ebben nem is akarlak befolyásolni. Csak mivel feltettél egy kérdést, többekkel együtt azt hittem, hogy érdekel is a válasz, esetleg még akkor is, ha az NEM a te véleményedet tükrözi.
Na eleget írtam, tulajdonképpen ha az ez előtti válaszokból még nem jutottál el ugyaneddig, mint amiket most leírtam, akkor teljesen felesleges volt írnom, akár a falra hányt borsó...
De ha már egy kicsit elgondolkozol, akkor talán volt értelme.
Pedro
Akkor én elmondom neked, mi hibázik abban, amit te leírsz.
Egyetértek abban, h általában a többségnek van igaza. Azonban be kell látnod, h ezen az oldalon túlnyomórészt azért nem az intelligens fajta a jellemző, hanem a " jaj de jó, hogy van egy oldal, ahol leszólhatjuk a másikat " beállítottságú. Ezekre, mint láttad, reagáltam is, mivel nem szeretem, ha lehülyéznek ismeretlenül, ha már én sem teszem ezt.
A kérdést nem viccből írtam ki, hanem mert érdekelt a válasz, mert ez az az oldal, ahol elvileg megkérdezhetek olyat is, amit máskor nem, mert esetleg leszólnának. És itt felteszem és ahelyett, h segítenének, leszólnak. Ez valahol nem teljesen korrekt, ugye te is érzed?
Azt megértem, h a kérdésem hülyeségnek IS hathat, de ha értelmes emberi lények olvasnák a kérdést, akkor egy kicsit elgondolkodhatnának rajta, h vajon így van-e.
Nem akarok senkit meggyőzni, és nem egy adott választ akarok hallani - adott esetben látni, csak azt szeretném, ha az emberek normálisan fogalmazva mondanák el azt, amit gondolnak. Csak sajnos senki nem így tette, hanem úgy, hogy: jaj te hülye hát mit gondolsz blablablablabla... ezt vegyem én komolyan?? Mikor sokadikra is értelmetlen válaszokat kaptam, akik valószínűleg végig sem gondolták a kérdésemet, szerintem érthetően nem úgy reagáltam le a dolgot, hogy jaj de jó, köszi a válaszokat, milyen hasznosak voltak. Én ilyen emberekkel általában nem szoktam kommunikálni, mert nincs értelme. És rád sem vet jó fényt, hogy őket véded.
És igen, az az egy, aki egy kicsit is belegondolt a kérdésembe és rájött, h talán nem is akkora hülyeség, jól esett, hogy megvédett, végre valaki, aki nem csak sarat dobált.
Szóval ha nem nagy probléma, nem fogom megköszönni a véleményeket, mivel számomra azok nem voltak hasznosak...hogy is lehettek volna, amikor ilyen módon közölték? De nem magyarázom ezt többet, vagy felfogod, vagy nem.
Bizonygathatnám neked továbbra is, hogy mennyire nem látod a dolgok igazi értelmét, de mivel ismerem az ilyen embereket, így tudom, hogy ez téged cseppet sem fog érdekelni, mert neked az lesz a legfontosabb, hogy neked legyen igazad, leszóld a másikat és meg se értsd az álláspontját. Ezt szokták csinálni a struccok tudod, csak ők a homokba dugják a fejüket. Csak kétlem, hogy a struccok mindenkinél okosabbnak hiszik magukat, mint ahogyan te.
Csak halkan szeretném megjegyezni, hogy pillanatnyilag TE dobálod a sarat...
Tévedsz, nem az a legfontosabb, hogy nekem legyen igazam. Sőt, sokszor kívánom, hogy inkább ne...
Egyezzünk meg, én elmondom komolyan, és hülyézés nélkül, hogy hogyan látom a dolgot, te pedig elgondolkodsz rajta, és vagy elfogadod, vagy nem. Így jó lesz? :-D
Szóval vegyünk (teljesen önkényesen) egy határt, mondjuk 17 évet, ami alatt a lányok többsége szűz, felette pedig a többség nem az. És most vizsgáljuk meg így a két csoport tulajdonságait. Csak általánosságban, tehát mindig lesznek kivételek!
A fiatalabbak: naivak, felelőtlenebbek, szeretnek feltűnősködni, könnyen flörtölnek a fiúkkal, kelletik magukat. Még nem nagyon vannak tisztában a saját csáberejükkel, de ész nélkül próbálgatják mindenkin. Ha valaki komolyabban fel akarja szedni őket, attól megijednek. Nincs fix barátjuk, de nagyon szeretnének.
Az idősebbek: már megvan a magukhoz való eszük, könnyebben átlátnak a fiúk praktikáin, bájaikat tudják használni, de csak akkor vetik be azokat, mikor annak szükségét érzik. Tudnak ridegek és elutasítóak is lenni, de egy szimpatikus fiúval hamar megtalálják a közös témát. A többségüknek fix barátja van.
Na most vonjuk össze az előbbi feltételezésünket ezekkel a tulajdonságokkal. Ha meglátsz valahol egy lányt, automatikusan felméred a tulajdonságait. Látod, hogy fiatal, könnyen nevetgél, flörtöl mindenkivel, de ha rámosolyogsz, zavartan elfordul - ez biztosan szűz még! Pedig az ok-okozati összefüggés NEM EZ! Nem azért van zavarban, mert szűz, hanem azért, mert nincs gyakorlata abban, hogy mit is kezdjen egy fiúval.
Vagy a fordítottja: rámosolyogsz egy lányra, mire az végigmér tetőtől talpig, majd elfordul. Nem biztos rögtön, hogy "büdös k.rva", lehet hogy egyszerűen csak nem vagy az esete... Ugyanígy, ha visszamosolyog, esetleg várakozóan rád néz, az sem jelenti azt, hogy már nem szűz...
Sok téves következtetést lehet levonni abból, ha az ember több, egymástól független, de gyakran együtt járó tulajdonság között valamiféle SZOROS kapcsolatot feltételez. Persze, általában együtt járnak ezek a tulajdonságok, de nem SZÜKSÉGSZERŰEN.
Abból, hogy egy lány hogyan viselkedik, hogy viszonyul a többiekhez, milyen reakciói vannak, nem lehet közvetlen következtetést levonni a szüzességére. Ha egy csaj nagyon "k.rvás", még akkor sem... Persze, nagyrészt valószínűsíthető, hiszen az ilyen csajokat hamarabb elkapják... :-D Ugyanígy egy visszahúzódó, csendes kis szürke egérről is kiderülhet, hogy ő a környéken a legnagyobb kefélőgép. De ezt az egyéb tulajdonságai alapján csak MEGSACCOLNI lehet, méghozzá elég nagy hibaszázalékkal.
Nos, nekem ez a véleményem a dologról. Innen pedig már a te dolgod, hogy mit kezdesz vele. Ha akarod elfogadod, ha nem, akkor nem. Nem fogok megsértődni, sót, igazad van abban, hogy nem is fog érdekelni, hogy egyetértesz-e velem, vagy szerinted jó választ adtam, vagy nem. Lényegtelen. Mint ahogy az is, hogy éppen igazam van, vagy nem - hiszen ha tévedek, úgyis lesz aki ellentmond. Még ha nem is itt, a GY.K.-n, de a baráti köröd is elmondja erről a véleményét, tehát még meg sem tudom, hogy végülis elfogadtad-e a véleményemet.
Az lehet,hogy a többség azért jár ide, hogy beszólogasson a többieknek, ezt én nem tudom. De megvallom őszintén, nem is érdekel. Én csak azt tudom, hogy én miért járok ide. És az nem az oltogatás, még akkor sem, ha te így viszonyulsz hozzám.
Pedro
Na végre, olyan válaszokat kaptam, amiket kicsit közelebb vittek a válaszhoz. Szóval.
Pedro: erre voltam kíváncsi, amit te leírtál. Hogy a tapasztalatlan pl jobban zavarban van, meg ilyenek. Tudom, hogy ez nem szentírás, és nem minden egyes emberre írható, de nagy általánosságban tehát így van, értem. Bár én is tudok felhozni ellenpéldákat, mert ugye nem mindenki egyforma, de végre egy kicsit tényleg okosabb lettem, a választ köszi, hasznos volt (végre).
mikemokk: ez viszont nagyon érdekes és úgy vélem, igaz is, mert tényleg akár ha csak szóba jön, valamennyire le lehet mérni. Ez nem hülyeség, köszi a tippet. :) Most eszembe jutott, h anno a gimiben a lányokkal volt, h boncolgattuk is a témát és tényleg volt, akinek a reakcióiból kisebb-nagyobb valószínűséggel le lehetett vonni a következtetést, csak van azért néhány ismerősöm, akinek a reakcióiból abszolút semmit nem lehet levonni. :D
08-19 20:06
na te aztán nem kegyelmezel az embernek!
határozott vagy és kiálsz szavaid mellett!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!