Kezdőoldal » Szerelem, szex » Szüzesség » Hívő emberek. Ti mit gondolok...

Hívő emberek. Ti mit gondolok erről az egész szüzesség elvesztése/szex témáról?

Figyelt kérdés
aki csak bunkót írna azt megkérem hogy menjen a következő kérdésre!!
2011. márc. 26. 17:15
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
Én hívő ember vagyok bár sokszor nagyon szégyellek bizonyos dolgokat amelyeket a múltban elkövettem ... Mostmár én is belátom, hogy milyen jó érzés lehet ha olyannal veszíti el az ember a szüzességét akit tényleg őszintén, tiszta szívből szeret és érzi, hogy Őt Neki szánta az Isten. Én viszonylag korán veszítettem el a szüzességem, az első párkapcsolatomban amely 9 hónapig tartott. Nagyon szerelmes voltam és teljesen vak. A szakításunk után még egy évig teljesen padlón voltam. :) Szerettem volna visszakapni Őt. Aztán jöttek újabb szerelmek, randiztam (semmi egyéjszakás kaland vagy ilyesmi, max csókik jutottunk el) ismerkedtem ...stb. És rájöttem, hogy jé rajta kívül léteznek más emberek is. :) És most van egy párom már hoszzú ideje akivel az első babánkat várjuk. Nem vagyunk házasok, 20 évesek vagyunk mindketten vallásosak és őszintén, tiszta szívből szeretjük egymást. Olyan szintű lelki kötelék van kettőnk között, hogy enélkül már el sem tudnám képzelni az életem. Neki én voltam az első akivel szeretkezett, nekem viszont nem Ő volt az első. Most pedig annyira bánom...Annyira szép lett volna ha Vele veszítem el a szüzességem. De sajnos az idő nem visszafordítható. :)Sokszor gyónásban is előkerül ez a téma és természetesen elmondják nekem, hogy ez nem feltétlenül jó, pont emiatt... De Mi nem bánjuk ezt...Szeretkezünk, nem pedig csak úgy egymásnak esünk és durr bele, hogy szépen fogalmazzak. Mindig nagyon jó Vele és érzem, hogy a szeretet is nagyon mély így Vele egyszerűen nem tudom bánni, hogy nemi életet élünk. Szerintem nem ettől lesz valaki hithű keresztény és nem ezen múlik az, hogy mennyire jó ember valaki. Sokkal másabb jellegű dolgokon! De ezt szerintem a lelke mélyén mindenki érzi! :)
2011. márc. 29. 19:41
 12/23 anonim ***** válasza:
100%

19:21 vagyok

úgy gondolom, hogyha valaki igazán keresztény, a Biblia minden utasítását elfogadja. Nem arról beszélek, hogy csecsemőként milyennek kereszteltek meg, senkit nem érdekel. A lényeg, hogy te mit teszel meg a keresztény életed fenntartása érdekében.

A Biblia egyértelműen leírja, hogy házasság előtt ne feküdjünk le a másikkal, a nászéjszakán leszünk majd "ketten egy testté".

Tehát ha igazán keresztény valaki, ezt figyelembe veszi.

Nem azt mondom, hogy aki ennek ellenére megteszi, az nem keresztény, az szimplán (Biblia szavait idézve) bűnt követ el, azonban az, aki kereszténynek vallja magát, ennek ellenére azt gondolja, hogy Isten nem akarja, hogy ő ilyet tegyen, ott szerintem nem igazi kereszténységről van szó, hanem válogatásról, hogy mi tetszik ebből, mi nem.

2011. márc. 29. 19:47
 13/23 anonim ***** válasza:

szerintem Isten nem szenvedésre, meg önmegtartóztatásra és vezeklésre teremtett minket. Azért jó a szex h csináljam. A véleményem, hogy ha olyannal teszem akit igazán szeretek, és szerelemből, akkor abban semmi rossz nincs. Azokat sem ítélem el akik jobbra balra, azoknak meglesz a bünti, kiégnek mint a villanykörte és cső.

Lényeg h én megvártam azt aki megérdemli, de nem a Jóisten miatt, hanem magam miatt. Ennyi.

2011. márc. 29. 22:04
 14/23 anonim ***** válasza:

Jaj már, ez az "ennyi"-zés..

Isten egyértelműen leírta, hogy a házaspár szeretkezzen csak, és a szexet férj és feleség közti ajándéknak szánta.

És de, Isten kér tőlünk dolgokat. "Mindenki vegye fel a maga keresztjét". Nem azt mondta Isten, hogy te kereszténynek nevezed magadat, akkor azt csinálhatsz, amit akarsz, a végén megkegyelmez, hanem azt, hogy ha szereted Őt, akkor betartod a paracsolatait.

A Biblia kifejezetten megkér arra, hogy igenis uralkodj a test kívánságain!

Isten maga az ige. Ha te a Bibliát semmibe veszed, semmibe veszed Istent is.

2011. márc. 29. 22:31
 15/23 anonim ***** válasza:
a nagy hívőnek üzenem, hogy nyilván az eredeti arámi nyelven íródott ószövetséget és a görög újszövetséget olvassa, hiszen hiába veszi alapul a Vatikán a latin fordítást, teljesen más. nagyon sok mindenben. a magyar fordításról nem is beszélve. így szerintem ne tartsd be szóról szóra.
2011. márc. 29. 22:55
 16/23 anonim ***** válasza:
Egyrészt szerintem nem az a lényeg, hogy ki mit nevez kereszténységnek. Másrészt a Bibliát is emberek írták, akiknek van egy elképzelésük istenről. Attól, hogy valaki másképp értelmezi istent, még lehet keresztény. Egyébként meg a Biblia erkölcsi tanításairól annyit, hogy történrlmileg igazolt tény, hogy a cölibátust intézményét azért hozták létre, hogy az egyházi vagyont ne örökölhessék a papok csemetéi. Meg persze ott vannak az apokrif iratok. Egyébként az eredeti kérdésre vákaszolva: ha szereted a barátodat, és ő is téged, akkor nem lehet nagy baj.
2011. márc. 29. 23:24
 17/23 anonim ***** válasza:
55%
Akkor majd értesítsenek a nagy ISTENSZAVÁTKÖVETŐK hogy mikor beszélgettek Istennel személyesen. Ember nekem ne mondja meg mit tegyek és mit ne. Szerintem én ötszázszor erkölcsösebb vagyok annak ellenére, hogy házasság előtt szexelek, mint a hőn imádott keresztény pásztorok, akik gyerekeket molesztálnak, mert nem bírnak a cerkájukkal. Puff.
2011. márc. 30. 12:26
 18/23 anonim ***** válasza:

19:17 szerintem butaság így felfogni a dolgokat.

Én sem azt mondtam, hogy egy "ürge a felhők felett" dönti el, hogy mi jó és mi nem. A felhők felett az atmoszféra van, a világűr. Istent nem egy "embernek" képzelem, hanem valami olyan megfoghatatlan dolognak, aki, vagy ami mindenkiben benne van, aki jóra, pozitívra sarkalja az embert. A hit nem egy ismeretlen ürgéről szól, hanem arról, hogy hiszünk valami jóban, hogy tudunk bízni a jobb jövőben. A háborúkról meg annyit, hogy mindet emberi kapzsiság szülte. Nem lehet minden rosszért az "Istent" vagy az "Ördögöt" vádolni, az embernek is fel kell vállalnia cselekedetei következményét.

2011. márc. 30. 12:42
 19/23 anonim ***** válasza:

Nem kell szidni sem a hívőket, sem az ateistáka, senkit sem szabad elítélni. Mindenki maga választ. Valaki szó szerint betartja a Bibliát, valaki kiragad belőle részeket, valaki meg egy nagy marhaságnak tarja. Én hiszek Istenben, hiszem, hogy segít hogy a jóra tudjak törekedni, és hiszem, hogy tudja mikor mire van szükségem, de nem vagyok vakbúzgó.

A Bibliát is lehet ezer módon értelmezni, úgy ahogy akármelyik irodalmi művet, végül is ez is az. (Bibliában is több történet van aminek az erkölcsösségét lehet feszegetni: vegyük Lót példáját, akit saját lányai csábítanak el és szülnek neki gyereket és így jön létre két új nép.)

Mindenki saját döntése, hogy akar-e házasság előtt szexelni vagy sem, csak egy dologban kell biztosnak lenned, hogy érett vagy-e rá érzelmileg, értelmileg és testileg.

2011. márc. 30. 12:58
 20/23 anonim ***** válasza:

Tiszteletben kell tartani a másik döntését, legyen szó hitről vagy szexről.

Lehet szidni Istent, de ha beteg vagy, esetleg fáj valamid, vagy rossz ér az első szavad mégis az: Istenem, Istenem.

2011. márc. 30. 13:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!