Hívő emberek. Ti mit gondolok erről az egész szüzesség elvesztése/szex témáról?
19:21 vagyok
úgy gondolom, hogyha valaki igazán keresztény, a Biblia minden utasítását elfogadja. Nem arról beszélek, hogy csecsemőként milyennek kereszteltek meg, senkit nem érdekel. A lényeg, hogy te mit teszel meg a keresztény életed fenntartása érdekében.
A Biblia egyértelműen leírja, hogy házasság előtt ne feküdjünk le a másikkal, a nászéjszakán leszünk majd "ketten egy testté".
Tehát ha igazán keresztény valaki, ezt figyelembe veszi.
Nem azt mondom, hogy aki ennek ellenére megteszi, az nem keresztény, az szimplán (Biblia szavait idézve) bűnt követ el, azonban az, aki kereszténynek vallja magát, ennek ellenére azt gondolja, hogy Isten nem akarja, hogy ő ilyet tegyen, ott szerintem nem igazi kereszténységről van szó, hanem válogatásról, hogy mi tetszik ebből, mi nem.
szerintem Isten nem szenvedésre, meg önmegtartóztatásra és vezeklésre teremtett minket. Azért jó a szex h csináljam. A véleményem, hogy ha olyannal teszem akit igazán szeretek, és szerelemből, akkor abban semmi rossz nincs. Azokat sem ítélem el akik jobbra balra, azoknak meglesz a bünti, kiégnek mint a villanykörte és cső.
Lényeg h én megvártam azt aki megérdemli, de nem a Jóisten miatt, hanem magam miatt. Ennyi.
Jaj már, ez az "ennyi"-zés..
Isten egyértelműen leírta, hogy a házaspár szeretkezzen csak, és a szexet férj és feleség közti ajándéknak szánta.
És de, Isten kér tőlünk dolgokat. "Mindenki vegye fel a maga keresztjét". Nem azt mondta Isten, hogy te kereszténynek nevezed magadat, akkor azt csinálhatsz, amit akarsz, a végén megkegyelmez, hanem azt, hogy ha szereted Őt, akkor betartod a paracsolatait.
A Biblia kifejezetten megkér arra, hogy igenis uralkodj a test kívánságain!
Isten maga az ige. Ha te a Bibliát semmibe veszed, semmibe veszed Istent is.
19:17 szerintem butaság így felfogni a dolgokat.
Én sem azt mondtam, hogy egy "ürge a felhők felett" dönti el, hogy mi jó és mi nem. A felhők felett az atmoszféra van, a világűr. Istent nem egy "embernek" képzelem, hanem valami olyan megfoghatatlan dolognak, aki, vagy ami mindenkiben benne van, aki jóra, pozitívra sarkalja az embert. A hit nem egy ismeretlen ürgéről szól, hanem arról, hogy hiszünk valami jóban, hogy tudunk bízni a jobb jövőben. A háborúkról meg annyit, hogy mindet emberi kapzsiság szülte. Nem lehet minden rosszért az "Istent" vagy az "Ördögöt" vádolni, az embernek is fel kell vállalnia cselekedetei következményét.
Nem kell szidni sem a hívőket, sem az ateistáka, senkit sem szabad elítélni. Mindenki maga választ. Valaki szó szerint betartja a Bibliát, valaki kiragad belőle részeket, valaki meg egy nagy marhaságnak tarja. Én hiszek Istenben, hiszem, hogy segít hogy a jóra tudjak törekedni, és hiszem, hogy tudja mikor mire van szükségem, de nem vagyok vakbúzgó.
A Bibliát is lehet ezer módon értelmezni, úgy ahogy akármelyik irodalmi művet, végül is ez is az. (Bibliában is több történet van aminek az erkölcsösségét lehet feszegetni: vegyük Lót példáját, akit saját lányai csábítanak el és szülnek neki gyereket és így jön létre két új nép.)
Mindenki saját döntése, hogy akar-e házasság előtt szexelni vagy sem, csak egy dologban kell biztosnak lenned, hogy érett vagy-e rá érzelmileg, értelmileg és testileg.
Tiszteletben kell tartani a másik döntését, legyen szó hitről vagy szexről.
Lehet szidni Istent, de ha beteg vagy, esetleg fáj valamid, vagy rossz ér az első szavad mégis az: Istenem, Istenem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!