Hívő emberek. Ti mit gondolok erről az egész szüzesség elvesztése/szex témáról?
Ha a házasság előtti szexre gondolsz az vallástól is függ. Lehet valaki hívő katolikus, református, zsidó, muzulmán, baptista vagy jehova, és lehetne még sorolni. Keleti vallások szigorúbban ítélnek (sok helyen inkább ez is a nőkre vonatkozik, mivel náluk nyilvánvalóbban ki tud derülni a nászéjszakán), míg máshol csak lelkiismereti kérdés.
Én hívő reformátusnak vallom magam. Tinédzser koromban úgy gondoltam, hogy várok a házasságig. Nem hajtott a falka szellem, nem izgultam azon, hogy minden osztálytársam és ismerősöm már túl volt az első együttléten (pedig elég sokat csúfoltak miatta). Időt akartam hagyni magamnak és jól is tettem. Bár nem voltam férjnél,de húszas éveim elején (23) estem át a tűzkeresztségen, egy fiúval akivel nem is jártam, de nagyon szerettem, jó barát volt. Sose bántam meg (talán mert elég érett voltam, nem csak testben de lélekben is felkészültem rá), még ma is évek múlva is nosztalgiával gondolok rá. A mostani barátomat nagyon szeretem, de mégsem gondolok arra, hogy várnom kellett volna, hogy ő legyen az első.
Az hiszem, hogy az ember ha nem hagyja magát befolyásolni, engedi a dolgokat a saját tempójukban haladni, nem rohan elé és nem szalad el, akkor minden jókor fog megtörténni. Hiszem azt, hogy Isten jobban tudja, mi mikor kell nekünk, mint mi magunk.
Én kereszténynek vallom magam, mégis lefeküdtem már. Az a véleményem, hogy a mai modern világban nem gond, ha egy tinédzser lefekszik valakivel, CSAK LEGYEN ELÉG ÉRETT HOZZÁ, védekezzen. Szerintem nagyszerű élmény egy lánynak ilyen módom örömet okozni, úgy vélem hogy fantasztikus dolog a szexualitás. Végeredményként az a véleményem, hogy nem feltétlenül rossz a házasság előtti szex, hiszen egy párkapcsolatban fontos a szexuális élet is, éppen ezért szerintem nem árt megtapasztalni hogy az adott illetővel milyen a nemi élet, nehogy csalódás érjen a házasság után!
17F
14:40
ne hogy már 1 ürge döntse el hogy kivel és mikor d*gok, aki a felhők fölött figyel:DDD római katolikus vagyok, de vhogy mindig is nehezemre esett elhinni hogy figyel 1 csávó, aki ráadásul az életemet irányítja, és ő szabja meg hogy mikor mit kell csinálnom. jó hogy 2000 évvel ezelőtt vki elhitette az akkori emberekkel hogy 1 csávó irányít mindent, és ugye milyen jó hacsak arra gondolsz hogy emberek milliói haltak meg, a papok kapzsisága miatt???:DDD
Keresztény vagyok én is, barátnőm is. Mi meghúztuk a saját határainkat, mert mindenképpen a nászéjszakán akarjuk az első szexuális együttlétet, mivel a Biblia is ezt mondja, márpedig az én hitem szerint az sosem tévedhet (direkt a kötekedőkért írtam oda, hogy az én hitem szerint, mert ebben aztán nem lehet megkapaszkodni).
Kézenfogva járás az úton, csókolózás (persze nem a buszon a másik ölében, hanem úgy, hogy másokat ne sértsen a látvány, tehát amikor magunk vagyunk) is megy, mivel legjobb tudomásom szerint ez megengedett a Biblia szerint is.
Nem azért nem szexelünk, mert ezt várják el, hanem mert MI akarjuk betartani ezt a részt IS a Bibliában.
Nem azt mondom, hogy könnyű, de hát a mai világban mi nem az.
Mint egy korábbi válaszoló is írta, Isten mindig a legjobbat akarja nekünk, Ő tudja, hogy mi a legjobb számunkra, ezért nyilván nem véletlen írta ezt az igébe. Ha nem az első lánnyal házasodik össze az ember, csak hogy kufircolhasson, hanem azt veszi el, akit valóban neki van teremtve, akkor nem lesz gond ezzel sem.
Mielőtt bárki azt gondolná, hogy 76 éves kiéhezett pap vagyok, elárulom:
21 évesen gondolom mindezt férfiként, a barátnőm 20 éves.
Amint eljön az ideje, összeházasodunk, és akkor megtörténik, aminek meg kell. Se nem korábban, se nem később.
Én nem teljesen értek egyet az előttem válaszolóval. Az egy kicsit szigorú, hogy tartani kell a nászéjszakáig.
Az én véleményem szerint Isten nem szeretné azt, hogy ezzel kínozzuk magunkat. A megfelelő határokkal (pl. nem minden nap mással, nem erőszakolva...) teljesen normális dolog.
17f
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!