Csak én undorodom attól, ha egy felajánlható gesztust szó szerint elvár egy nő?
Ezer számra olvasni ilyet utoljára egy itteni kérdésben láttam:
"egyébként az első mozit a fiúnak kell fizetni
Szóval elhív és fizet. Ez a korrekt így,hisz ez a fiú dolga az első alkalmakkor"
Ahelyett, hogy egyenlően állna hozzá mindkét fél, a férfi már első alkalommal költsön mindenre. Elvégre a nő megérdemli. Elvégre a nőnek alanyi jogon kijár. Ez az elvárás, a követelés számomra gyomorforgató. Ha egy lányt szeretnék meghívni, mert úgy érzem, hogy akkor és abban az adott pillanatban nekem jobban esik gálánsnak lenni, azt lehetne normálisan is kezelni, megköszönni és örülni a gesztusnak... De ezt elvárni és alapvetőnek venni?
Ha fele-fele fizetünk, akkor azon megsértődni, sőt egyenesen bunkóságnak venni?
Később pedig csodálkozik mindenki vagy panaszkodik arról, amiért egyenlőtlenek a kapcsolatok, amiért csak a férfi tesz erőfeszítést míg a nő cseszik bármiben is korrekt partner lenni. amiért nagy kegyesen hajlandó mindarra, amiben egy párkapcsolatban magától értetődőnek kéne lennie. Hiszen ő kivételes, ő érte teperni kell, ő a másik felett áll. És persze, egyértelmű, nem az első randi első fizetési alkalma a lényeg, mert ez bagatell lenne önmagában. A lényeg itt az elvárás, mert ez nagyon jól jelzi a későbbiekre nézve, hogy az adott nő fejében mennyire torz és eltolódott értékrend él.
Elvárás lett az, aminek csak felajánlható gesztusnak kéne lennie. Hiszen nektek ez jár...
nagyon a felszínen kapargatod a témát. sokkal mélyebben gyökerezik ez.
kezdjük azzal, hogy általában ha bulizunk, én hívom meg a barátnőmet. múltkor viszont ragaszkodott hozzá, hogy ő hív meg engem. vér ciki volt az egész, mert a pultos nekem nyújtotta a markát a zsozsóért, a barátnőm meg ott lengette neki a pénzt h vegye már észre. erre azt hitte külön fizetünk. és végül még hülyén is nézett rám, h engem meghív egy jó csaj piára. és ez nem egyedi eset!
vagy például étteremben. nem a sarki kifőzdében, hanem egy komolyabb étteremben. a pincér teljesen hülyének nézi a férfit, ha a nő fizet. láttam már ilyet, utána gúnyos megjegyzések, stb. pedig még az is lehet h üzleti vacsora volt. és ez egy drága étteremben.
a moziban szintúgy, furán néztek ránk mikor felesbe fizettünk párszor.
most mondhatnánk, hogy ezek az eladók primitívek, de nem. ők erre vannak betanítva. mert akiknél dolgoznak, azok tudják, h ha a férfi fizet, akkor ő bizony többet fizet.
nézz meg bármilyen reklámot. jóképű férfi, drága kocsival, fuvarozza a nőjét. ingyen! pedig a benzin drága, a kocsi drága. vagy drága piát vesz neki. nézz meg bármilyen filmet. James Bondot meghívják piára a nők? ugye hogy közröhej lenne? és láttál már filmet amiben nem a férfi fizeti a randin a vacsorát? persze ezek a filmek mind, mondanom se kell, Hollywoodban készülnek.
ez az egész egy mélyen gyökerező, nagyon is kitervelt módszere az emberek befolyásolásának, és egyetlen célja van, h még több pénz nyomass a nyugati tőkések zsebébe, amúgy (számodra) tök fölöslegesen. ez persze a módszernek csak egy része, de fontos eleme.
hogy még több benzint vegyél a még drágább kocsidba, és meghívd a barátnődet 1500 Ft-os piára aminek az anyagára 100 Ft.
és még persze, hogy drága ruhákat vegyél a barátnődnek. kik is a leghíresebb divatmárkák tulajdonosai? oké, hogy van mögöttük egy tervező, meg ilyenek, de a divat-cégcsoportok mögött mindig nyugati befektető cégek állnak. az ő kőkemény taktikájuk az emberek agyának kimosása, ami már sok éve zajlik.
mert a nőknek semmi szükségük rá hogy meghívd őket (minek akarnak berúgni?), vagy fuvarozd őket (ott a bkv, bicikli, stb), de hála a média nevezetű népbutításnak, egyszerűen beléjük kódolják gyerekkorukból, csakúgy mint a férfiakba. hogy költs, költs, minél többet minél nagyobb hülyeségekre.
és sajnos elérték azt, hogy még én is sz.rul érzem magam ha valahol nem én fizetek, mert ha vmi az emberek 95%-a szerint gáz, akkor azért kell vele törődnöm. még akkor is ha az emberek nagyon nagy része agymosott hülye. ilyen világban élünk, és ebbe bele kell törődni. vagy nem kell lenyelni a maszlagot, de akkor másokat is fel kell világosítani.
23/F
17-es vagyok
Köszönöm a válaszod. Sajnos nem érzem megoldásnak azt sem. Ha a férfi rendszeresen fizet mindenféléket, akkor úgy érezném, hogy meg akar vásárolni. :/
Mindenkinek szép estét,
Rengeteg jó és értelmes választ írtatok, és ezt nem csak azoknak mondom, akik velem értettek egyet, hanem az "ellentábornak" is, akik normálisan reagáltak és rendesen érveltek.
A kérdező szerintem nem azt akarta ezzel a kérdéssel kinyilatkoztatni hogy a férfinek ugyan miért kell fizetnie és miért nem fizetnek ugyan annyit a nők is, csupán azt hogy nem kéne hogy ez ilyen "alap" legyen..ennek egy kedbes gesztusnak kellene lennie. Borra valót sem kötelező adni(ez hülye példa tudom) de mégis a legtöbb ember ad. Ugyan ez a randi meghívásokkal a férfinek illik felajánlania a nőknek meg néha illik nem elfogadnia. Szerintem ez így korrekt. Én ha elhívok egy lányt mindig fel szoktam ajánlani hogy fizetek és ha lány tiltakozik akkor nyilván mondom neki még hogy "dehogy hagyjad csak" de ha tovább erősködik akkor engedem hogy kifizesse...ettől szerintem senki nem lesz kevesebb.
Ha ez olyan alap dolog akkor innen a határ már csak a csillagos ég hogy mi alap meg mi nem..ne legyen már ez olyan földön kívüli dolog hogy "jajj istenem engedtem hogy egy nő fizessen, mekkora szar alak vagyok."
Ez a hozzáállás csak a pénzéhes nőket erősíti. Egy prostihoz ha mentek alap hogy ott a férfi fizet, normális ismerkedésnél nem tartom ezt én olyan ördögtől valónak ha a nő is fizet.. Más eset nyilván ha a férfi kitalál valami extra programot ami költségesebb és a nő nem is tud róla akkor egyértelmű hogy ezt teljes mértékben a férfi állja, de ha arról van szó hogy elmennek moziba vagy fagyizni vagy állatkertbe akkor a nő is fizethet és ha ezt elfogadja a férfi attól még szerintem nem lesz egy utolsó szemét szar alak, elvileg mindketten ugyanannyira szeretnének ismerkedni/meg ismerni egymást.. Ez a mai világ elég rideg lett.
Fele-fele párti vagyok. Sőt! Nekem a csajom többet szokott beleadni a közös programokba. Sokszor meghív, mert én meg furikázom őt. Így a normális.
De volt olyan csaj aki elvárta volna hogy meghívjam moziba aztán kajáltassam meg és utána megdughattam volna. Legalább nyiltan k...rva volt. A legtöbbje csak sunnyog, aztán ha k...rvaként kezeljük, mert pénzeljük, akkor egyből felháborodik...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!