Lányok! Számotokra mennyire fontos, hogy egy férfi mit dolgozik?
Kedves 8-as!
38 évesen, még egyáltalán nem vagy öreg, sőt. :). Persze, hogy tudsz! Hiszek abban, hogy minden nő tud igazán nőcis lenni, kortól függetlenül.
Igen, hallottam már ezt, hogy vannak nők, akiket zavarja, hogy több pénzem van. Igyekszem minden megtenni, hogy ez az aktuális partnert ne zavarja és mellette ugyanúgy megmaradjon az önbecsülése és próbálja meg figyelembe venni a pozitív részét. Hogy megint egy példával éljek (sajnálom, gyakorlatias ember vagyok :D). Volt egy érettségizett, kreatív barátnőm pár hónapig. Mindig gyönyörű dolgokat csinált, kötött, vart, gyöngyöt fűzött és egyéb dolgokat mellette gyönyörűen rajzolt, festett. Gyakran szerzett magának ebből zsebpénzt. Mindig igyekeztem támogatni, dicsérni, sőt gyakran érdeklődtem a hobbija felől. Mellette mindig főzött nekem, sőt néha bejött hozzám és hozott nekem 10 órait. Rendes, pörgős csaj volt. Mellette végig segített, törődött velem. Kell ennél több? Innentől kezdve nem zavart, hogy kedve támadt egy kis pénzt elkölteni ruhára.
A munkámat ne úgy képzeld el, hogy bemegyek zakóba és dirigálok... nem bírnám...jobban szeretek motorokkal, lengéscsillapítókkal, légzsákokkal stb.-kel szöszölni. :)Szerintem azzal, hogy szegényebb vagy, azzal nincs semmi gond. Az a férfi aki egy nővel akarja eltartatni magát, az nem férfi...
ismét 8-aska
Kedves kérdező, azt kell mondjam, ez messze a legértelmesebb beszélgetés, amit itt folytattam, és köszönöm a kedvességed, a reagálásod, és, hogy nem tartottad soknak az idepofátlankodásom, lévén már nem vagyok lány:) És a téma is egyre érdekesebb lesz:)
Ahogy írtál magadról, az jutott az eszembe pont, hogy melléd egy kreatív embert tudnék elképzelni, és, hogy szegény Gézát hol hagytuk:DD
Az eltartás amúgy nem szúrja a szemem, a mai világban már tök mindegy, ki keres többet, de persze ha tehetős lennék ne a pénzemért legyenek velem, arra ügyelnék. Én egy igazi balek vagyok, mindig is az voltam, már semmi különös nem fog velem történni, próbálkoztam, nem sikerült, maradok minimálbéres alkalmazott, és azért nyitva a szemem, hátha tudok egyszer javítani a sorsomon, és mindig úgy tekintek magamra, egy vagyok a sok közül, és ha a pénzemmel, karrierrel (amik nincsenek), külsőmmel nem is vagyok elégedett, legalább a személyiségem egyedi, aki így elfogadott az életben társnak, barátnak, bárminek, az elégedett lehet, aki nem, az nem is érdekel:)
Sok rossz dolgot éltem meg, de mindig pozitív próbálok maradni, gyakran jut eszembe, ha más országba születek, mennyivel rosszabb is lehetne az életem, így befogom és igyekszem meglátni a jót.
Örülök, hogy vannak normális értékrendű tehetősebb emberek is, főleg fiatalok. Visszatérve Gézádra, ha valaki olyan savanyúan áll a témához, mint ő, ne is csodálkozzon, ha végül egyedül marad. Egy szép és őszinte mosoly - fél siker! (vagy tök naív vagyok, de ebben hiszek)
Igen, a téma egyre érdekesebb. Kívánok mi jön ki belőle. Ugyan kérlek, örülök, hogy értelmes emberek osztják, meg velem a gondolataikat. Mindenkiben ott a nyugszik a fiatal, játékos, gyerek. Addig vagy fiatal lány, ameddig az akarsz lenni! ;). Én személy szerint örökké félig gyerek maradok, erről szól a munkám. Gyermekes kíváncsisággal kutatni, érdeklődni, mérnöki pontossággal tervezni. Hiszek benne, hogy kortól függetlenül vhol minden ember, gyerek és minden nő hercegnő. Te is az vagy. De ez csak személyes hóbort, lehet, hogy ebben én vagyok naiv? :D
Aki egy ilyen értelmes beszélgetést tud folytatni, az nem lehet balek, legalább is az én szemembe nem. És ahogy mondtad, nem mindenben vagy tökéletes, senki sem az, de legalább egyedi. Szépség mulandó (uhh..nagyon közhely), de a stílus és az ész örök. Igen, csak pozitívan. Nekem mindig volt egy technikám, a mai napig használom, az egyetemi nehéz időszakokban is használtam. Kivan írva a telefonomba jegyzetbe, Kivan rakva az ágyam mellé és a hűtőre, minden lefekvés és munkába menet elolvasom. A cetlire csupán ennyi van írva: "A siker jönni fog ha hiszel benne és cselekedsz!". Kinek-mi...én állítom, hogy ezzel a technikával meglehet növelni az ember hatékonyságát. :)
Én is örülök, hogy vannak normális emberek. Az ember valahogy mindig elfelejti. Egyetem még naiv kis-srác voltam. Mindig azt hittem, hogy a mérnökök alapvetően jó emberek. Bekerültem az életbe, és ami biztos, hogy nem mindenkire mondható. A mostani munkahelyemen sokan nem is szeretnek a kollégák között. Nyugodt szívvel, a hangulatuktól függően taposnak bele a melósok lelkébe. Nem szoktam hagyni, ha ilyet hallok gyakran odaszólok: "Fél mérnök úr? A fél üzem önöktől zeng!". Nem mondom, én is szoktam magasabb hangon beszélni a beosztottakkal, de annak oka van (relative sok embert rugtam is ki), de azért mert bal lábbal keltem fel azért soha. Gondolom ezt te is tapasztaltad már.
Igen, pozitívan, magabiztosan, vagy ahogy még a kollegista években: Lazán, faszán.
Nem tudom milyen hosszú téma lesz, de én világ életemben szociális voltam, eddig csak tanultam belőle. :)
Ez telibe talált:)) Azt gondolom, a lélek halála, ha már semmi gyermeki nincs az ember szívében. Belegondoltam, ha most mondjuk párt keresnék, csak olyan kéne, aki elvisz szánkózni, hógolyózni, nyáron nem étterembe hívna mindig, hanem "elrabolna" a Velencei-tóhoz este lángosozni, és ha sétálunk, letépne pár büdös kutyatejet virágcsokorként:)) Persze kell, hogy legyenek komoly pillanatok, de némi hülyeség, és sok humor nélkül gyorsan elfonnyadna a kapcsolat-részemről.
Nekem is van mottóm, de mivel azt tervezem feltetováltatni is magamra, és ritka lenne, nem adom ki, sosem tudni, kibe szalad az ember jánya:D
Persze, sok főnököm volt, de csak egyetlen olyan csendes, rendes, halk szavú, aki mindig kért, és nagyon megértő volt, őt szerettem, sajnos csak néhányszor találkoztunk, alkalmi munka esetén besegítettem, és már annak is sok éve. Főnökből azt tisztelem, aki határozott, pontos, konkrétan a-tól z-ig elmondja, mit akar, én mit tehetek meg az előírásokon kívül, miben számít rám. Főnök legyen, ne haver, erős, kemény, de megértő, és ne ordítson egy kis bakinál is, főleg, ha vállalom, hiszen úgyis tudom, ha elcsesztem:)
Nem lennék jó főnök, én jó beosztott vagyok, de nem bánom. Csak a lenézést nem tűröm, nem szoktam lobogtatni a papírjaimat, mert nem mentem velük semmire, de azért van pár bizim, ha arra kerülne sor, talán még képzettebb is lennék, mint adott helyen a főnök, szóval elvem a méltányos bánásmód, mert sosem tudni, kicsoda a másik:) És egyébként is, nem mindenki agilis, van, aki kevesebbel beéri, de csak a munkája miatt lenézni valakit..azt nagyon rosszul viselem (persze elég szánalmasnak tartom magam béna melósként, de azért nem kell emiatt még belém is rúgni olyannak, akinek tutin összejött minden),
ÉN is mérnök vagyok,szoftver iparban dolgozok.
PEdig fontos a férfi egzisztenciája egy szint felett már kell,ha valaki full full nőt akar,oda igenis kell egy stílus egy megjelenés,egy életszínvonal egy életstílus ami rengeteg pénzbe kerül.
A jó minőségi ruha rengeteg zsé,az edzés rengeteg pénz kaja,tápszer,kondibérlet.Alsó hangon aki komolyabban edz annak egy 100-as minimum havonta és ez tényleg a minimum semmi extra.
Ha jó ruhát akarsz pl G-STAR farmer 60ezer,egy komolyabb ing 10.000Ft,szolárium szintén nem kevés pénz.
Tehát közvetve ha válogatni akarsz a nők között akkor igenis kell asok pénz.Én csak tudom nagyon adok a megjelenésemre,piperkőc vagyok informatikusként :)
És sokszor a nők nyitnak engem,mosolyognak nyalják a szájukat odajönnek.
Érdekes ,,csóró csicska egyetemistaként" amikor nem tudtam megvenni a ZARA-t a G-STAR-t akkor le se köptek,nem tudtam jó nőt felszedni.
Kell egy belső játék,testbeszéd,jól tudj kommunikálni,kell egy kiállás,karrierista ambíciózus jövőkép,legyenek céljaid,tudj jól szexelni,ahogy senki más.
Muszály sportolni és nagyon adni a külsődre.
Ezek alapok ezek nélkül felesleges csajozni mert el fogja hajtani és joggal.
27Ffi szoftvermérnök
Kedves Kolléga!
Elnézést, nem tudok elmenni mellette... iparban dolgozoM, illetve muszáJ. Nem kötekedés kép, de a magyar műszaki értelmiség ne kövessen el ilyen alapvető hibákat, ha esetleg félre gépelés, akkor elnézést.
Részben egyetértünk. Az életstílus fontos, de nem feltétlenül kell hozzá rengeteg pénz. Mi is a jó életstílus? Izgalmas, kalandos és élvezetes. A sport kell. Én is edzem, de nekem nem kerül jelentősebb pénzbe, egy pár súlyzót vettem, de néha még az sem kell. A legtöbb edzés program, videók a netről letölthető, a helyes étkezésről pedig az internet segítségével, enciklopédiát lehetne írni. Vagy még egy kis sport, kisebb befektetés után, haverokkal Szlovákiába, akár 20 ezerért is ellehet menni síelni egy napra. Egy oktatóval való repülőből való kiugrás, sem olyan jelentős összeg. Pedig ezek mind növelik az életstílust.
Alapvetően a ruhával nincs gond, meg szerintem nem is olyan jelentős összeg, hogy 60k otthagyjunk egy farmerért. A legtöbb férfi már azzal ki lenne segítve, ha azt tudná, hogy milyen öltözködési hibákat ne kövessen el. Illetve, hogy mire figyeljen oda (öv-cipő szín mindig passzoljon, a zakó legalsó gombját SOHA ne legyen begombolva stb.). Kerülje a szandál-zokni összeállítást és tényleg ne a mindenből a legolcsóbbat, de nem is kell több tízezres összegekre gondolni. Arany középút.
Ami jelentősebb összeg lehet, az esetleg a fodrász. Egy jó fodrász, itt Budapesten alapvetően nem olcsó. Pedig az ápolt frizura fontos. Ez az egy esetleg, szerintem, ami havi szinten, rendszeresen sok pénzt vihet el.
Az egyetemen mindig azt mondtuk, hogy az életben 3 dolognak kell a legjobb minőségnek lennie kívül s belül egyaránt. Autó, karóra, feleség. :). Ha ezek megvannak, akkor valamit jól csinálsz.
Különbözünk. Egyetemista koromban voltam talán a legsikeresebb. Időnk volt rá, társaságban voltunk meg volt a szociális kondíció illetve a magabiztosság is.
A pénzből rossz kiindulni. A pénz csak placebo, egy külső dolog. Példa: Egy srác nem mer ismerkedni, adsz neki egy 50.000 forintos feromon parfümöt. Befújja magát, és hisz benne. Lemegy bulizni, jönnek a számok, a nők. Mert magabiztos. Én hiszek az ilyen varázspirulákba! De kérdem, én, mi van akkor, ha kifogy a parfüm? Esetleg elfelejt belőle fújni? Eltűnik a magabiztosság. Ergo, nem beszélhetünk tényleges, szikla szilárd magabiztosságról, mert nem belülről jött, hanem egy külső dolog határozta meg. Régen rossz. Mindenkinek magától, kell magabiztosnak lennie.
A szolárium nem feltétlenül jó dolog hosszú távon. Műszaki, természettudományokban jártas személyként illik tudni, hogy nem tesz jót a bőrnek, illetve növeli a bőrrák kialakulásának valószínűségét. Nyilván ha télen egy párszor beugrassz, attól még nem lesz bajod.
Csajozni...ha nem vagy párkapcsolatban, akkor sosem felesleges ;). Ez egy játszma, egy játék. Nem mindig a nyerésről szól, de azért igyekezni kell az embernek nem öngólt rúgnia. :)
A különbségektől függetlenül ment a zöld.
28/F, okl. gépészmérnök
Olvastam 15-öst, és arra jutottam, baromi szar élet az, ahol csak azért hajtják a pénzt, hogy full-full párhoz jussanak. 60 ezres gatya, rongyrázás meg pénzszórás, hogy fullos ribit döngessen, Háááát... akart már felszedni milliomos gyerek az éjszakában, pont, mert megszokta, bárkit megkaphat, körbe is röhögtem, mert kifizet egy jó vacsit, és elküld fodrászhoz, akkor megvett kilóra?
Utána hozott nekem egy szál rózsát a munkahelyemre, bocsánatot kért, és azt mondta: sosem találkozott még ilyen lenyűgöző nővel. Ezt hány full nőnek tette addig meg vajon?
Nem vagyok full, de lehet, két perc velem nagyobb életöröm, mint valami agyatlan plázacicával, és az is lehet, jobban cumizok, mint bármelyik pénzért kapható 10/10-es maca:))
Az ilyen emberek tökéletesen megérdemlik egymást, de elképzelem, ha jön a Nagy Bumm, mennyivel fog többet érni és tovább élni a drága csodaszép nő, meg a pénzes hapsi:D
Megjegyzés: bocsi, nem bele csak hozzászóltam, általánosságban, de mehet a piros, nem érdekel.:)
Ha iróniával kérded, akkor csak a személyiségedtől függ. :)
Ha naivan, akkor nem. Akkor soha a büdös életbe nem lesz ;). (Érzem az iróniát. :) ).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!